onsdag 29 april 2009

Cash eller kort!?


Efter mycket om och men, tre dryga månader av väntan, felanmälan på felanmälan och ännu mera krångel, har vi äntligen fått igång vår korttreminal!
Så till alla er som vi svarat, -tyvärr vi kan inte ta kort än men det är på gång, så säger vi välkomna till alvar & ivar för att shoppa loss!

Ytterligare ett tips i den här galet tidiga sommarvärmen är vår spartanska uteservering. Solen ligger på vid 10-11-tiden ungefär och nu längtar vi verkligen efter en sommar utan byggdamm och byggnadsställningar, bygget i grannhuset är än så länge en följetong utan slut...

Helgens öppettider tål nog att upprepas; valborgsmässoafton har vi öppet som vanligt, 1 maj kör vi som en söndag 8-14, lördag söndag är som vanligt 8-14. Och på lördag den 2 maj är vi med på Fair & Aware-marknaden på Magasinsgatan mellan kl 11 och 17.

Vi har fått reda på att flera kunder som har köpt suralvar (den med sesamfrön på), har fått mögelproblem och vi har nu riktat in oss på att ta reda på var källan till problemet ligger, att ett bröd möglar är helt naturligt men våra bröd skall hålla sig i åtminstone ca en vecka innan sådant dyker upp. Vi misstänker att det är sesamfröna som är boven i dramat och väntar nu på en ny sändning som förhoppningsvis är av bättre kvalitet. Har du köpt ett bröd som inte varit bra är vi tacksamma för att du säger det till oss och om det känns bättre så skall vi kompensera dig med något likvärdigt.
Och till sist det viktigaste av allt; förvara aldrig våra bröd i plastpåse! Mer om det i nästa inlägg...

torsdag 23 april 2009

Glada kunder och unga bagare


Först och främst, det absolut roligaste med att ha ett eget bageri: Alla våra fina och trevliga kunder! Det är himla kul att så många är intresserade av riktigt bröd och att många av er kommer till oss t o m efter att ha letat och frågat sig fram (vi vet att skyltningen är lite dålig). Ett tack riktas härmed till alla våra kunder som förgyller dagarna i bageriet!

Den här veckan och tre till har vi en praktikant hos oss, Åsa som går på bagerilinjen på Burgården. Vi ser fram emot att sprida lite kunskap till en ambitiös ung bagare!



Nu är det snart dags att säga hej då till nässelbrödet, det blev snabbt en favorit hos många, men det är de spädaste nässlorna som är godast så nu får vi vänta till nästa vår. Vi klurar på vad vi skall hitta på härnäst.

En nyhet som vi hoppas på att ha snart är ett vitlöksbröd, vi tycker att det känns lite somrigt, tänk picknick och grillning... Och för att inte ha för många sorter samtidigt (det får vi helt enkelt inte plats med) får en av sorterna stryka på foten och det kommer bli ost & kumminbrödet. Lite synd kan man tycka, det är ju vansinnigt gott, men det kommer tillbaka igen i höst!
















Nu till ett lästips. Camino heter en riktigt bra tidning som handlar om miljö och en hållbar livsstil. Den görs av ett gäng från Göteborg, och handlar alltid om intressanta och aktuella frågor, ibland även om surdegsbröd... I senaste numret är det ett väldigt fint reportage om oss!

Snart är det första maj och då har vi öppet som en söndag, kl 8-14, på lördagen den andra är vi med på en marknad på Magasinsgatan, Fair & Aware heter den kolla in på http://www.facebook.com/group.php?gid=70186838704&ref=mf




Hej då nässelbröd!