måndag 21 september 2015

Nya bakkurser på alvar & ivar surdegsbageri

-->
 
Bakkurs på alvar & ivar

Kommande kursdatum:

7-8/11 2015
14-15/11 2015

Nu erbjuder vi en 2-dagars grundkurs i bakning med surdeg för hemmabagare.
På kursen kommer vi att dela med oss av mycket av vår kunskap, du kommer att få med dig en del hemligheter och tips för hur man ska göra för att våga lita på sin surdeg och baka goda bröd helt utan jäst.
Under kursen går vi igenom grunderna för surdegsbakning, pratar mycket om surdeg, mjöl och kultursorter, andra råvaror och utrustning och vi provar på att tillsammans baka flera olika sorters bröd samt pizza enbart på surdeg.

I priset ingår fika, middag med dryck, provsmakning med tilltugg och dryck, surdegsstart, recept och så klart massor av bröd att ta med dig hem.
Kursen hålls av Fanny Ivarsson på alvar & ivar surdegsbageri på Kastellgatan 11 i Göteborg.
Deltagarantalet är begränsat till 8 per tillfälle. Först till kvarn för anmälan gäller. Via mail, info@alvarochivar.se, eller direkt i butiken.

    Dag 1, lördag, kl 16.30-21
    Dag 2, söndag, kl 9-14

    Pris: 2 095 kr

(Kursavgiften skall betalas in senast två veckor innan kursen äger rum. Vid förhinder senast 1 vecka innan betalas hela avgiften tillbaka. Vid avhopp två dagar innan kursstart eller senare betalas endast halva avgiften tillbaka).

tisdag 9 juni 2015

Mer midsommar


I midsommarveckan har vi öppet så här:

tisd 16/6        kl 7-14
onsd 17/6      kl 7-18
torsd 18/6      kl 7-17

Bageriet är stängt fred 19/6-månd 22/6, därefter öppet som vanligt hela veckan t o m lördag 27/6, sedan har vi stängt för semester och öppnar åter den 5/8.

Beställ bröd i god tid för att vara säker på att få det du vill ha, sortimentet är något reducerat för att vi ska kunna baka så mycket som möjligt, men dagen före midsommarafton brukar det inte räcka tillräckligt långt tyvärr.

Midsommarsortiment torsdag den 18/6;

Vetesur (ljust, stort och milt)
Rågsur (halvgrov, stort)
Dinkel (ljust, mellanstor, mild)
Gotlandsbröd (sötat och kryddat med pomerans, anis, fänkål)
Jean Paul hel eller halv (ljust, luftigt, med tunnare skorpa, säljes/kg)
Frukt & Nöt (ljust, med hasselnöt, fikon, aprikos och russin)
Suralvar (osötat grovt rågbröd med sesamfrö runt)
Bruno (grovt med emmer, hampa, solros, fikon)
Kryddivar (osötat grovt med dinkel, emmer, linfrö, anis, fänkål)
Finsk råg (100% råg)
Vitlök & ost (ljust bröd med färsk vitlök och ost)
Kummin (litet halvgrovt bröd med råg och kummin)

Midsommarkransen: vetekrans med hallon, vanilj, mörk choklad, mandel och lavendel
Kanelbullar
Kardemummabullar

Vi önskar alla kunder en fin midsommar och en härlig sommar!

fredag 5 juni 2015

Sommartider


Vi har öppet lördag 6/6 kl 8-14.

Stängt midsommarafton och midsommardagen, beställ bröd till torsd 18/6 för att vara säker på att få det du vill ha. 

Semesterstängt v27 t om 31, 28/6-4/8, 

Mer info om detta kommer snart!

måndag 11 maj 2015

Helg igen


Bageriet kommer att vara stängt hela Kristihimmelsfärdshelgen, öppet endast tisdag och onsdag!

tisd 12/5  7-14
onsd 13/5 7-18
torsdag 14/5 t o m lördag16/5 har vi stängt.

På onsdag bakar vi alla vanliga bröd + citron & vallmo, valnöt och så blir det sista dagen för nässelbrödet.
Vi önskar er alla en trevlig helg.

onsdag 29 april 2015

Valborg


Vi har öppet;
Valborgsmässoafton (torsdag 30/4) 7-18
Fredag 1 maj 8-14
Lördag 2 maj 8-14

GLAD VÅR!

torsdag 16 april 2015

Vi söker personal

För arbete i vår butik söker vi dig som har ett genuint intresse för hållbar mat, gillar att ge bra service, har en förmåga att arbeta självständigt, är noggrann och bra på att ta ansvar. Kassavana är ett krav, har du även arbetat med kaffe är det ett plus.
Ditt huvudansvar är att sälja bröd och servera fika i vår butik, delta i enklare produktion, städning och stängning. Arbetet är 25-30 timmar per vecka. 

Maila din ansökan, personligt brev + cv till info@alvarochivar.se

tisdag 24 mars 2015

Snart påsk


Tidig påsk och tidig vår. Nu planerar vi för påskbaket och kommer som vanligt att ha stängt hela helgen från och med långfredagen för att öppna igen på onsdagen den 8/4, (även tisdagen den 7/4 är bageriet alltså stängt).

Våra öppettider i påskveckan är:

tisd 31/3             kl 7-14
onsd 1/4             kl 7-18
skärtorsdagen 2/4  kl 7-17

Beställ bröd till helgen för att vara säker på att få det du vill ha, vi kommer att baka så mycket vi kan med det brukar vara svårt att få alla sorter att räcka.
Så vad bakar vi då? Vanligt sortiment tisdag och onsdag och det här gäller på skärtorsdagen:

Vetesur
Rågsur
Frukt & nötbröd
Dinkel
Jean Paul, hel eller halv
Suralvar (stor)
Gotlandsbröd (även onsdag)
Finsk råg
Bruno (stor)
Påskbrödet (litet ljust formbröd fullproppat med mörk choklad, saltrostade pistagenötter och mandel, även onsdag)
Och om våren fortsätter framåt, nässelbröd! (Men det vågar vi inte ta beställningar på ännu.)

Vi har lite söta saker i sortimentet också, Kolan (pistage, cashew, mandel, havssalt), Chokladkonfekt (mörk choklad 70 %, fikon, aprikos, russin, hasselnöt, mandel, sesam, kokos, pumpafrö), Mandelskorpor med mörk choklad 70 % och Citronpaj med maräng (på skärtorsdagen).

Glad Påsk önskar vi på alvar & ivar!