tag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post1480302459091970581..comments2023-08-26T15:22:37.805+02:00Comments on alvar & ivar bageri & musteri: Välsignade bagarealvar & ivar surdegsbagerihttp://www.blogger.com/profile/04938777584310711937noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post-50803201605944398682010-10-17T21:36:03.263+02:002010-10-17T21:36:03.263+02:00Takk for en fin og inspirerende blogg som jeg har ...Takk for en fin og inspirerende blogg som jeg har fulgt i ett års tid. I sommer startet vi et lite bakeri med vedfyrt steinovn på gården vår i Sortland i Nordnorge, og der baker vi både brød med surdeig og brød med litt gjær. Folk her omkring er fortsatt litt skeptiske til surdeig, men det blir stadig flere som setter pris på de brødene. <br />Tankene deres i dag omkring gode tilbakemeldinger, problemer med planlegging, hardt arbeid og grublerier var god å lese. Slike dager har vi også her, og det er alltid godt å lese om noen som kjenner følelsene...<br /><br />Takk igjen for en flott blogg. Jeg gleder meg til å besøke dere i Gøteborg en vakker dag.<br /><br />vår blogg: eldhusbakeriet.blogspot.com.Maritnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post-46024541932891570112010-10-12T16:33:31.831+02:002010-10-12T16:33:31.831+02:00Hej Martin!
Kul att du förstår det häftiga med at...Hej Martin! <br />Kul att du förstår det häftiga med att baka på bara surdeg, det är inte alla som tänker på det. Men du har helt rätt, det är inte så många bagerier som jäser "surdegsbröd" enbart på surdeg. I mitt bageri bakar vi ca 10 sorter på bara surdeg och det kommer inte ens en smula jäst i närheten av de degarna! <br />Enda undantaget från detta är Gotlandsbrödet som vi bakar lör- och söndagar, det är inte ett rent surdegsbröd, ej heller osötat som de andra, men ack så gott och trevligt till helgen. <br />Våra bullar bakas med jäst (jag tror att de blir godast så + att logistiken kring våra bullar skulle bli för svår med jäsning på surdeg. Till jul bakar vi ett Vörtbröd som innehåller lite jäst och mycket surdeg (men inför julen ska vi provbaka det helt utan jäst).<br />Enligt mitt synsätt är ett surdegsbröd ett bröd som jäser bara med surdeg, allt annat kan vara lika gott men borde då kallas något annat.<br />Du är varmt välkommen att hälsa på!<br /><br />Fannyalvar & ivar surdegsbagerihttps://www.blogger.com/profile/04938777584310711937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post-56082803400635178952010-10-11T21:49:11.542+02:002010-10-11T21:49:11.542+02:00Bakar n utan jäst? Det är häftigt! Jag tror inte d...Bakar n utan jäst? Det är häftigt! Jag tror inte det är många surdegs/stenugnsbagerier som gör det. Jag har följt er blog sedan Pain de Martin var på bokmässan hos er förra året och fortsätter inspireras av er. Nästa gång jag kommer till Göteborg så vill jag verkligen besöka er.<br /><br />Mvh MartinMartinhttps://www.blogger.com/profile/02743761613503920907noreply@blogger.com