tag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post2749923519417360158..comments2023-08-26T15:22:37.805+02:00Comments on alvar & ivar bageri & musteri: Lite mer om surdegalvar & ivar surdegsbagerihttp://www.blogger.com/profile/04938777584310711937noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post-46249634585611956262011-06-28T14:24:21.078+02:002011-06-28T14:24:21.078+02:00Hej! Njuter av era bröd i min kolonistuga då och d...Hej! Njuter av era bröd i min kolonistuga då och då. Bakar annars själv med surdeg sedan länge. Enligt Camilla Blom (en danska som har bl.a. bakat på TV) är det omöjligt att baka på surdeg på sommaren när det är "storm i luften". Jag kunde själv konstatera detta sist det stormade. Min surdeg fungerade inte. Det bublade inte och jäste inte trots att jag gjorde precis som vanligt. Upprepade proceduren men det stormade igen och det blev lika illa. Vet du/ni vad detta beror på och ifall man kan göra något åt det? Trevlig sommar! AndreaAndreanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post-66850152958235718022011-05-23T10:24:40.301+02:002011-05-23T10:24:40.301+02:00Om Gotlandsbröd och jäst:
Gotlandsbrödet är av en ...Om Gotlandsbröd och jäst:<br />Gotlandsbrödet är av en gammal svensk brödtyp som bakas med bl a skållat rågmjöl och sirap, degen blir väldigt tung och jäser bäst med jäst. Även om det går att omarbeta det till ett surdegsbröd har jag inte haft lust att göra det eftersom brödet är så himla gott som det är.<br />Karin:<br />Hur går det för dig och planerna, är du igång i augusti?<br />Stefan:<br />Bildmaterial ska arbetas fram imon en snar framtid så det kommer finnas mer att titta på om ett tag... (Ev en mer "hemsideliknande" sida än bloggen också, jag vet inte om det behövs för det är så smidigt att blogga men vi får se.)alvar & ivar surdegsbagerihttps://www.blogger.com/profile/04938777584310711937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post-84364047940374927772011-05-22T19:04:40.968+02:002011-05-22T19:04:40.968+02:00Tänk om man kunde få se lite fina bilder på bröden...Tänk om man kunde få se lite fina bilder på bröden på sidan om era bröd. Då skulle jag bli glad :-)Stefanhttps://www.blogger.com/profile/04012036568768188329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post-29412326449766829682011-05-21T20:37:22.518+02:002011-05-21T20:37:22.518+02:00Kommer ni och lär mig baka baguetter i augusti?
Ka...Kommer ni och lär mig baka baguetter i augusti?<br />KarinKarinhttps://www.blogger.com/profile/14112404988371203553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3285203170233156351.post-69496971007688257452011-05-19T19:03:16.598+02:002011-05-19T19:03:16.598+02:00Har inte riktigt förstått tjusningen med baguetter...Har inte riktigt förstått tjusningen med baguetter, men era ser ju riktigt goda ut.<br /><br />Är det pga socker/sirap i Gotlandslimpan som surdegen inte orkar jäsa?Anonymousnoreply@blogger.com