söndag 22 februari 2009

Finbesök i bageriet + en nalkande fettisdag

En upplysning till alla våra semle-älskande kunder! På tisdag håller vi bageriet extraöppet till kl 18, ring gärna och beställ i förväg för att vara säker på att få din godsak, tel 031-130313.

En hektisk helg är nu över, men vi har haft så himla trevligt! I lördags hade vi den stora äran att få bagaren Sture Nilsson som "praktikant", han har nog nästan mer erfarenhet av bagaryrket än våra levnadsår tillsammans, men han är nyfiken på hur vi bakar våra surdegsbröd och vi tackar inte nej till hjälpande händer!
Sture startade Brödhuset i Askim i början av 80-talet och var den förste i de här trakterna som började baka ekologiskt, en riktig förebild med andra ord, han odlade t om spannmålet själv!

Förresten, helgen den 6-8 mars är vi med på matmässa i Eriksbergshallen, Passion för mat, se mer på passionformat.se, tillsammans med Wästgötarna som levererar vårt mjöl. Vi ska baka så det står det härliga till och ta med oss massor av bröd dit, men mer om det lite senare...

måndag 9 februari 2009

KRAV-märkt!



Nu är alvar & ivar KRAV-märkta!
Vi är således Göteborgs andra bageri med försäljning över disk som är godkänt enligt KRAVs regler för produktion av ekologiskt bröd (efter Cum Pane i Majorna). Detta innebär bl a att KRAV årligen kontrollerar att vi följer de regler som finns för förädling av ekologiska livsmedel.

alvar & ivar firar detta med en underbart god KRAV-semla!



torsdag 22 januari 2009

dags för semla




Idag har vi premiär för semlor hos alvar och ivar!




Vår bulle har vi bakat på ölandslantvete och dinkelmjöl, toppad med lite råsocker. Mandelmassan är en prisbelönt dansk sort från woodshade organics.

Smaskens!





tisdag 20 januari 2009

En lyckad premiärvecka


Alvar och Ivar har haft en toppen första vecka i sitt lilla bageri. Vi vill passa på att tacka alla härliga positiva kunder som besökt oss och som uppskattar vårt surdegsbröd och inte minst våra kanelbullar! Tack tack.



Så här andra veckan tänker vi utöka vårt sortiment med... semlor! Till helgen kommer ni även att kunna äta er frukost här hos oss.



Vi ses.

lördag 3 januari 2009

Premiär!
























Den 10/1 kl 11-15, Kastellgatan 11 Göteborg, varmt välkomna!

Nu har vi en hemsida också; www.alvarochivar.se

tisdag 23 december 2008

God Jul önskar Alvar & Ivar

Det byggs och byggs och det blir ett bageri! Snart är det klart, finputsning och färg på väggarna återstår samt inkörning av vår fantastiska ugn och lite annat smått och gott.
Vi gick miste om julbaket i år men det blir ju jul igen...
Nu tar vi ledigt några dagar för att hämta lite kraft, sen kör vi järnet fram till premiären den 10/1, vi återkommer med info om det.


tisdag 18 november 2008

Från jord till bord

Alvar och Ivar har varit på utflykt till varaslätten för att följa sädens väg från jord till bord. Vi tog tåget till Trollhättan för att möta Anders Lunneryd, spannmålsbonde och säljare hos Wästgötarna som kommer bli vår mjölleverantör framöver. Anders tog oss direkt till Varas lilla bageri, för att presentera oss för bagaren och leverera en kvarn, modell mindre.
Varabagarn Tony är en morgonpigg bagare som bakar surdegsbröd med stor entusiasm. Av honom fick vi goda råd, varsin laddning med aktiv kornmalt och ett stort lycka till!






Smarrig lunch bestående av maffig räkmacka intog vi på traktens charmigaste 50-tals inredda café, Konditori Fröjden. Vad skönt det är att tiden faktiskt står stilla någonstans! Mätta och belåtna rullade vi vidare mot Levene kvarn, för att träffa mjölnaren Hans. Här var det full fart på valsarna och det gamla fina maskineriet från 40-talet.
Hemma hos Anders fick vi en guidad tur på gården, som är vackert belägen bland åkrarna nära Trollhättan. Det var ett inspirerande besök, tack Anders för turen.



Kvarnen i St Levene





För övrigt går bageribyggandet framåt lite i sick-sack, byråkratin förhalar våra planer lite grann men vi är positiva och hoppas att allt lossnar snart. Håll tummarna hårt så kanske vi öppnar innan jul.