tisdag 8 april 2014

Nässlor och påskbröd



Tiden går fort när man har roligt, snart är det redan påsk! Vi njuter för fullt av våren, att det långdragna byggandet på Övre Husargatan äntligen i stort sett är över och av att ekologisk mat enligt säkra källor är mer uppmärksammat än någonsin och ökar nästan hela tiden. Idag hade vi premiär i bageriet för vårens första primör, nässlorna! Nässelbröd bakas nu tisdagar-fredagar i några veckor framöver.
Här följer lite info om påskhelgen som stundar.

Öppettider påskveckan:

tisdag 15/4            kl 7-14
onsdag 16/4          kl 7-18
skärtorsdag 17/4   kl 7-17
Bageriet är stängt fredag 18/4 till och med tisdag den 22/4. Vi öppnar alltså igen först på onsdagen den 23/4.

Av erfarenhet vet vi att vår kapacitet inte riktigt räcker till inför storhelgerna. Vi kommer att göra allt vi kan för att så många som möjligt ska få bröd, men beställ helst för att vara på den säkra sidan. Ring gärna på tel 031-130313. Vi tar inte emot beställningar på mail.


Sortimentet är något reducerat under skärtorsdagen, vi lägger mest krut på stora och hållbara bröd.
De här bröden går bra att beställa;
vetesur
rågsur
dinkel
frukt & nöt
suralvar
finsk råg
kryddivar
bruno
nässelbröd
jean-paul
påskbröd (litet ljust surdegsformbröd med mörk choklad, saltrostade pistagenötter och mandlar)
gotlandsbröd

I det söta sortimentet kommer vi att ha små citronpajer med maräng, kolan, chokladkonfekt, bullar och småkakor. I slutet av denna veckan får vi in de goda handgjorda marsipan-, choklad- och nougatäggen från danska Woodshade Organics.

måndag 3 mars 2014

Extraöppet på fettisdagen


Imorgon är det äntligen dags för semlans högtidsdag! Vi kommer att ha öppet från kl 7-18 och för er som vill ha semlor är det säkrast att beställa på tel 031-130313. Men vi kommer att jobba hårt dagen lång och försöka ha fina semlor till försäljning hela tiden.

onsdag 22 januari 2014

Nu är det semletid


Vi på alvar & ivar tycker så mycket om semlor att vi vägrar börja för tidigt och tjata ut dem innan februari ens har börjat. Men på fredag tycker vi att det är dags! Våra semlor kommer som vanligt att vara helt ekologiska, mycket goda och lagom stora. Vi kommer att ha semlor alla dagar men beställ om du vill vara helt säker.

Nu bakar vi ett nytt säsongsbröd på vardagarna, Citron & Vallmo. Det innehåller Dinkel (sikt och fullkorn), vetesurdeg, blå vallmofrö, citronzest, honung och lite citronjuice. Smaken på detta bröd blev väldigt annorlunda och riktigt härlig.

fredag 10 januari 2014

Hipp hipp hurra!

Idag är det 5 år sedan alvar & ivar öppnade! Vi bjuder på saft och bullar så länge det räcker!

tisdag 7 januari 2014

Med nya krafter

Imorgon öppnar vi igen efter att ha laddat och vilat upp oss i ett par veckor. Nu i början av det nya året ser vi fram emot alvar & ivars 5-årsdag på fredag, kommande bakkurser och mycket annat! Välkomna!

lördag 21 december 2013

Julbak

Öppettider de sista dagarna före jul är;

Lördag 21/12 kl 8-15
Söndag 22/12 kl 8-15
Måndag 23/12 kl 7-17, (endast förbeställda bröd)

Flera sorter är nu redan fulltecknade till måndag, beställ snarast för att vara säker på att få bröd till jul. Tel 031-130313

Därefter är bageriet stängt till och med den 7/1 2014


måndag 9 december 2013

Juletider i bageriet


Pulsen stiger dag för dag på alvar och ivar och dofterna sprids i kvartetet, det lackar mot jul!

Vårt julbak i år ser ut ungefär som vanligt:

Vörtbrödet; Kryddigt, saftigt och mustigt bröd med russin. Bakas från och med onsdag alla dagar fram till jul. (Den 13/12 + 20-23/12 kan man beställa utan russin.)

 Frukt de Luxe; Fruktbrödet med extra allt, äpple, aprikos, fikon, russin, valnötter, mandel, lingon, apelsin och kanel. Lite som en mumsig fruktkaka men ändå ett surdegsbröd. Bakas från fredag nästan alla dagar fram till jul.

Lussekatter; Saftiga och med mycket saffran.

Pepparkakor; Spröda och kryddiga med gott sting. Passar väldigt bra till en god blåmögelost.

På butikshyllan fyller vi löpande på med Bennys sesamknäcke, Mandelskorpor med saffran, det finaste ströbrödet till julskinkan, nyrostad müsli, chokladkonfekt, julkonfekt, flytande vört för den som vill baka själv osv.
 
Öppettider i julveckan:

tisd 17/12     kl 7-15
onsd 18/12   kl 7-18
torsd 19/12   kl 7-18
fred 20/12    kl 7-18
lörd 21/12    kl 8-15
sönd 22/12   kl 8-15
månd 23/12  kl 7-17 OBS! Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd, beställ i god tid.

Vi rekommenderar att man beställer bröd i god tid för att vara säker på att få det man vill ha alla de här dagarna, vi tar emot beställningar i butiken och på tel 031-130313, OBS, ej via mail.
Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd, vänta inte för länge med din beställning.

Sortimentet kommer de sista dagarna före jul att vara något reducerat, det är för att vi vill kunna baka så mycket som möjligt så att brödet räcker till fler.

PS. Bakkurserna är fullbokade, det finns endast någon reservplats kvar, men i år auktionerar vi ut den sista platsen till förmån för Musikhjälpens insamling 2013, kolla in på Tradera/Musikhjälpen!