torsdag 14 september 2017

Vi mustar dina äpplen!


Musteriet hos alvar & ivar på kalvhagen på Tjörn är öppet från den 9/9 och alla söndagar till slutet av oktober.
Antingen bokar ni tid och vi mustar medan ni väntar (det tar ca 1 timme) eller så lämnar ni in äpplen och hämtar musten veckan efter. Minsta mängd för att du ska få must bara av din egen frukt är 100 kg, annars blandas dina äpplen med andras.
Det går även bra att lämna in äpplen vid bageriet på Kastellgatan i Göteborg efter överenskommelse, för att senare även hämta ut musten där. OBS! Packa inte för tunga kassar eller lådor, tänk på oss som ska bära och frakta din frukt. 

Viktig information om äpplen och mustning:
*Äpplena ska vara rena och genomgångna, ingen rutten frukt är ok, ej heller mörkbruna fallskador.
*Fallfrukt från hagar där det går betesdjur kan vi inte musta, det finns risk för skadliga bakterier som inte dör i processen. Övrig fallfrukt är ok, om fallskadorna är av lättare karaktär och äpplena inte har legat mer än högst ett par dagar.
*Mjölig och övermogen frukt funkar dåligt att musta, den bästa musten får man av fasta och saftiga höst- och vinteräpplen. Bruna kärnor = moget äpple.
*Man får ut drygt hälften av äpplenas vikt i must.
*Päron går ofta fint att musta, de med kött av lite fastare slag blir bäst, de bör ej vara övermogna.
*Vi pastöriserar musten och tappar den i 3-liters bag in box-förpackning, hållbarheten är 1 år.  Det går även att köpa råmust, tag då med egna kärl som rymmer minst 10 liter, pris 12 kr/l.
*Pris per 3 liter pastöriserad must inkl bag in box är 65 kr.
Kontakt: 
kalvhagen@alvarochivar.se 
tel: 0708231424
Svanvik 540, 471 72 Hjälteby
Små skyltar finns från väg 169

torsdag 6 juli 2017

Semester

I år har vi semesterstängt från tisdagen den 11/7 och öppnar åter torsdagen den 17/8.
Beställ gärna bröd till fredag/lördag sista veckan för att få det du vill ha:)

Vi önskar alla våra kunder en riktigt fin sommar!

torsdag 15 juni 2017

Midsommar


I midsommarveckan har vi öppet så här:

tisdag 20/6 kl     7-14
onsdag 21/6       7-18
torsdag 22/6       7-17

Därefter är bageriet stängt hela midsommarhelgen. Beställ bröd i förväg för att vara säker på att få det du vill ha till helgen, tel 031-130313.

Följande bröd finns att beställa till torsdag den 22:a;

Gotlandsbröd (bakas annars bara lördagar, sötat lite kompakt rågbröd, kryddat med pomerans, anis & fänkål, vårt enda bröd som inte bakas på surdeg!)
Bjørn (råg, hela nakenhavre och nakenkorn, syrlig och "dansk")
Suralvar (grovt med råg, dinkel, rågkross, solros och sesamfrö)
Finsk råg
Citron & Vallmo
Vetesur
Rågsur
Jean Paul, hel eller halv
Dinkel
Frukt & nöt
Färsk vitlök & ost (säsongsbröd, väldigt gott till grillen!)
Kummin

Vi bakar även midsommarkransar: En vetekrans med fyllning av vanilj och mandel, med mörk choklad, hallon och en gnutta lavendel.

TREVLIG MIDSOMMAR ÖNSKAR VI ER

I år har vi semesterstängt v 28-33, sista dagen före semestern är lördagen den 8/7 och vi öppnar åter torsdagen den 17/8.

tisdag 23 maj 2017

Helgtider

Den här veckan har vi endast öppet tisdag (7-14) och onsdag (7-18), sedan stänger vi hela Kristi Himmelsfärdshelgen, alltså både torsdag, fredag och lördag. 

Vi har även stängt på nationaldagen tisdag den 6/6.

Det går som vanligt fint att beställa bröd inför helgen, till onsdag 24/5 laddar vi upp med nässelbröd, valnötsbröd, frukt de luxe, rabarberbullar och en massa annat gott. 
 
Trevlig helg!

tisdag 11 april 2017

Glad Påsk!

Den här veckan har vi öppet t o m skärtorsdag kl 17, beställ bröd om du vill vara säker på att få det du vill ha till helgen. Vi bakar för fullt och bullar upp med massor av goda grejer. 
Bröd:
Vetesur
Rågsur
Frukt & nöt
Dinkel
Jean Paul (hel eller halv)
Gotlandsbröd (endast torsdag)
Valnöt 
Citron & vallmo
Påskbröd (med mörk choklad, pekannötter och mandel)
Kummin 
Suralvar 
Bjørn
Finsk råg

Godsaker:
Choklad- och marsipanägg ("hemmagjorda" 3-pack med 2 olika smaker; calvados/honung/bipollen och apelsin/pistagenöt
Kanel-och kardemummabullar
Citronpaj med maräng (endast torsdag)
Buona Pasqua, italienska mandelkakor
med citron och mörk choklad

Vi har stängt hela påskhelgen och öppnar igen på onsdag den 19/4.

Glad påsk!






måndag 27 februari 2017

Bagare sökes

Vi söker en duktig och ambitiös bagare för heltidsanställning, med tillträde i maj. Erfarenhet av tidigare arbete i ett hantverksbageri eller surdegsbageri är ett krav.
Gillar du den dagliga utmaningen i att baka surdegsbröd av högsta möjliga kvalitet?
Tror du som vi att det godaste brödet bakas med riktigt, levande mjöl, kunskap och passion?
Sök tjänsten med brev + cv senast den 15/3! Skicka till info@alvarochivar.se
Frågor? Prata med Fanny eller Benny på alvar & ivar.


onsdag 14 december 2016

Juletider på alvar & ivar

Nu julbakas det för fullt hos oss, och vi har som vanligt öppet t o m den 23/12. Beställ bröd i god tid för att få det du vill ha. Den 23:e är det endast försäljning av förbeställda bröd, men under hela julveckan är det klokt att beställa i förväg för att vara säker. Beställ på tel 031-130313 eller kom in till oss.
I julveckan har vi öppet så här:

tis 20/12     7-15
ons 21/12   7-18
tors 22/12  7-18
fre 23/12    7-17

Vi kommer under de här dagarna att ha ett reducerat sortiment, detta är för att vi ska kunna baka mer än vanligt så att bröden räcker till fler.
De här bröden bakar vi:

Vörtbröd med eller utan russin
Frukt de luxe, (julfruktbrödet med extra allt)
Frukt & nöt
Vetesur
Rågsur
Dinkel
Valnöt
Suralvar
Finsk råg
Bruno
Jean Paul, hel eller halv

Annat gott som går fint att beställa:

Lussekatter
Saffransbullar, slät och doppad i socker
Pepparkakor, tunna, skurna och kryddiga med mandel
Knäckebröd, tunna och spröda med emmer, sesam, vallmo och kummin
Saffransskorpor, med mandel
Kryddat Vinteräpple 2016, en kryddad och lätt sötad äppelmust från alvar & ivar i kalvhagen, tänkt att drickas varm.

Bageriet är stängt den 24/12 t o m tisdag 10/1 2017

Vi önskar alla våra kunder en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!!

torsdag 22 september 2016

Välkommen på äppelfest




















Den 25/9 kl 11-16 är det invigning av musteriet och äppelgården i Svanvik på Tjörn.

Det här händer:

se när vi mustar och provsmaka nymustade äpplen

tipspromenad för barn i alla åldrar

vi bjuder på fika i äppelodlingen

kl 13 workshop om mjölksyrning av mat och dryck med Torsten Palm

kl 14 är det guidning i äppelodlingen med Fanny

liten butik med försäljning

Se matfest-kartan för mer information. Adress Svanvik 540, 471 72 Hjälteby

söndag 11 september 2016

alvar & ivar i kalvhagen


Vi gillar att gå upp mitt i natten och baka, träffa världens bästa kunder och göra det vi är bra på. Vi gillar också att lära oss nya saker i form av att renovera hus, måla, snickra, gräva, odla och förädla. Man kan säga att vi särskilt har gått loss på det senare och i våras anlade vi en liten äppelodling hemma på vår gård. Nu håller vi även där som bäst på att färdigställa ett musteri. Gården kallas Kalvhagen och ligger i Svanvik på Tjörn.
Den 25/9 kl 11-16 bjuder vi in till premiär, invigning, matfest och äpplets dag, allt på en gång! Vi drar igång mustandet och bjuder på fika, det blir även några aktiviteter i form av guidning i odlingen och föreläsning om mjölksyrning och så något kul för barnen. Vi kommer även att ta emot äpplen för mustning, maila oss om du vill musta (eller om du har äpplen du vill bli av med) på kalvhagen@alvarochivar.se


fredag 29 april 2016

Helgerna


Imorgon på valborgsmässoafton har vi öppet som vanligt, 8-14. Men nästa vecka är bageriet stängt hela Kristihimmelsfärdshelgen, torsdag t o m lördag. Beställ gärna bröd till onsdag 4/5. Trevlig helg! 

torsdag 17 mars 2016

Påsk 2016


I påskveckan har vi öppet så här:

tis 22/3                    kl 7-14
ons 23/3                  kl 7-18
skärtorsdagen 24/3 kl 7-17

Sedan stänger bageriet hela helgen och öppnar igen onsdagen den 30/3.
Vi rekommenderar att man beställer i förväg för att vara säker på att få det man vill ha, tel 031-130313.

Sortiment på skärtorsdagen: 
(Påskbrödet bakas alla dagar från och med nu och Gotland finns även på onsdag)
 Bröd:
Vetesur
Rågsur
Jean Paul, hel eller halv
Gotland (sötat bröd bakat på skållad råg, kryddad med pomerans, anis och fänkål, vårt enda brödet som innehåller jäst!)
Påskbröd (litet ljust lyxbröd med saltrostade pistagenötter, mandel och 70%-ig mörk choklad)
Kummin (mindre version av rågsur kryddad med kummin)
Dinkel
Valnöt
Frukt & nöt
Suralvar
Finsk råg (100% råg)
Citron & vallmo
 Sött:
Citronpaj med maräng
Våra handgjorda marsipanägg med mörk choklad, finns i två smaker, Äpple/calvados och Citron/bipollen
Mandel och chokladskorpor

TREVLIG HELG!






torsdag 4 februari 2016

Den godaste dagen

Foto: Vegafoto
 Nu är den snart här, en av årets allra godaste dagar, fettisdagen! På tisdag den 9/2 har vi extraöppet från kl 7-18. Semlor beställes med fördel i förväg på tel 031-130313, men vi kommer att baka hela dagen lång så det kommer att finnas semlor i stort sett hela tiden.
Vår semla är lagom stor och så klart helt ekologisk, bullen bakas av ölandsvete och dinkel med både smör och kardemumma. Fyllningen gör vi på den goda mandelmassan från danska Woodshade Organics (65% mandel, råsocker och honung) som vi spetsar med extra mandel som rostats och grovhackats. Och så grädden, gräddig och ljuvlig från Hjordnära. Hela härligheten har ett lock med krispigt råsocker på, våga vägra florsocker. Pris 35 kr.

torsdag 7 januari 2016

Ugnen värmer

Ugnen värmer riktigt gott idag, nu öppnar vi igen efter jullovet! Gott Nytt 2016.

onsdag 9 december 2015

Juletider


Inför jul har vi öppet så här:
*Luciaveckan som vanligt, men vi har extraöppet söndag 13/12 kl 9-12 för avhämtning av beställda lussekatter.
*Tisdag 15/12 till och med lördag 19/12 öppet som vanligt.

  *söndag den 20/12 stängt
  * måndag 21/12 kl 7-18
  * tisdag 22/12 kl 7-18
  * onsdag 23/12 kl 7-17

Den 23/12 säljer vi bara förbeställda bröd, beställ i god tid för att vara säker på att få det du vill ha, vi tar emot beställningar på telefon 031-130313 eller direkt i butiken.

Det här kan man beställa den 23:e:
Vörtbröd med russin- vårt vanliga vörtbröd som jäser med surdeg och är saftigt och kryddigt
Vörtbröd utan russin
Vetesur
Rågsur
Dinkel
Frukt & nöt
Frukt de luxe- vårt julfruktbröd, på gränsen till en fruktkaka men ändå ett osötat surdegsbröd
Suralvar
Bruno
Finsk råg
Jean Paul hel
Jean Paul halv
Knäckebröd- Bennys sesam, tunna knäcke med emmer, sesam, vallmo och kummin
Pepparkakor- tunt skurna med mandel
Lussekatt- med russin och mycket saffran
Julkonfekt- ask med 10 bitar, 5 av årets smak med äppelknäck och 5 av vår vanliga chokladkonfekt med frukt och nötter
Saffransskorpor- spröda, bakade med mandelmjöl
Müsli- vår rostade müsli

tisdag 24 november 2015

Jul 2015


Det lackar mot jul! Vi har jobbat med förberedelserna i några veckor nu, det är mycket att fixa med så här när det börjar närmar sig första advent; saffran som ska läggas in, pepparkaksdegar som ska mogna och vörtbrödsrecept som ska finslipas. En härlig tid med många fantastiska dofter.
På fredag den 27/11 börjar vi sälja våra pepparkakor, lussekatter och vörtbröd.
Vörtbröden kommer inte att bakas alla dagar utan de första veckorna bara på fredagar och lördagar, framåt luciaveckan kommer vi att trappa upp vört-dagarna stegvis.

Som vanligt har vi öppet t o m den 23/12 och då är det endast försäljning av förbeställda bröd, men mer information och öppettider kommer lite senare.
Söndagarna i hela december har vi stängt, även den 20/12, men vi kommer att baka förbeställda lussekatter på lucia-söndagen den 13/12 mellan kl 9-12.

Välkomna in i julstöket:)

torsdag 29 oktober 2015

Allhelgonahelgen


På fredag har vi öppet 7-18 och lördag 8-14, välkomna hit!

måndag 21 september 2015

Nya bakkurser på alvar & ivar surdegsbageri

-->
 
Bakkurs på alvar & ivar

Kommande kursdatum:

7-8/11 2015
14-15/11 2015

Nu erbjuder vi en 2-dagars grundkurs i bakning med surdeg för hemmabagare.
På kursen kommer vi att dela med oss av mycket av vår kunskap, du kommer att få med dig en del hemligheter och tips för hur man ska göra för att våga lita på sin surdeg och baka goda bröd helt utan jäst.
Under kursen går vi igenom grunderna för surdegsbakning, pratar mycket om surdeg, mjöl och kultursorter, andra råvaror och utrustning och vi provar på att tillsammans baka flera olika sorters bröd samt pizza enbart på surdeg.

I priset ingår fika, middag med dryck, provsmakning med tilltugg och dryck, surdegsstart, recept och så klart massor av bröd att ta med dig hem.
Kursen hålls av Fanny Ivarsson på alvar & ivar surdegsbageri på Kastellgatan 11 i Göteborg.
Deltagarantalet är begränsat till 8 per tillfälle. Först till kvarn för anmälan gäller. Via mail, info@alvarochivar.se, eller direkt i butiken.

    Dag 1, lördag, kl 16.30-21
    Dag 2, söndag, kl 9-14

    Pris: 2 095 kr

(Kursavgiften skall betalas in senast två veckor innan kursen äger rum. Vid förhinder senast 1 vecka innan betalas hela avgiften tillbaka. Vid avhopp två dagar innan kursstart eller senare betalas endast halva avgiften tillbaka).

tisdag 9 juni 2015

Mer midsommar


I midsommarveckan har vi öppet så här:

tisd 16/6        kl 7-14
onsd 17/6      kl 7-18
torsd 18/6      kl 7-17

Bageriet är stängt fred 19/6-månd 22/6, därefter öppet som vanligt hela veckan t o m lördag 27/6, sedan har vi stängt för semester och öppnar åter den 5/8.

Beställ bröd i god tid för att vara säker på att få det du vill ha, sortimentet är något reducerat för att vi ska kunna baka så mycket som möjligt, men dagen före midsommarafton brukar det inte räcka tillräckligt långt tyvärr.

Midsommarsortiment torsdag den 18/6;

Vetesur (ljust, stort och milt)
Rågsur (halvgrov, stort)
Dinkel (ljust, mellanstor, mild)
Gotlandsbröd (sötat och kryddat med pomerans, anis, fänkål)
Jean Paul hel eller halv (ljust, luftigt, med tunnare skorpa, säljes/kg)
Frukt & Nöt (ljust, med hasselnöt, fikon, aprikos och russin)
Suralvar (osötat grovt rågbröd med sesamfrö runt)
Bruno (grovt med emmer, hampa, solros, fikon)
Kryddivar (osötat grovt med dinkel, emmer, linfrö, anis, fänkål)
Finsk råg (100% råg)
Vitlök & ost (ljust bröd med färsk vitlök och ost)
Kummin (litet halvgrovt bröd med råg och kummin)

Midsommarkransen: vetekrans med hallon, vanilj, mörk choklad, mandel och lavendel
Kanelbullar
Kardemummabullar

Vi önskar alla kunder en fin midsommar och en härlig sommar!

fredag 5 juni 2015

Sommartider


Vi har öppet lördag 6/6 kl 8-14.

Stängt midsommarafton och midsommardagen, beställ bröd till torsd 18/6 för att vara säker på att få det du vill ha. 

Semesterstängt v27 t om 31, 28/6-4/8, 

Mer info om detta kommer snart!

måndag 11 maj 2015

Helg igen


Bageriet kommer att vara stängt hela Kristihimmelsfärdshelgen, öppet endast tisdag och onsdag!

tisd 12/5  7-14
onsd 13/5 7-18
torsdag 14/5 t o m lördag16/5 har vi stängt.

På onsdag bakar vi alla vanliga bröd + citron & vallmo, valnöt och så blir det sista dagen för nässelbrödet.
Vi önskar er alla en trevlig helg.

onsdag 29 april 2015

Valborg


Vi har öppet;
Valborgsmässoafton (torsdag 30/4) 7-18
Fredag 1 maj 8-14
Lördag 2 maj 8-14

GLAD VÅR!

torsdag 16 april 2015

Vi söker personal

För arbete i vår butik söker vi dig som har ett genuint intresse för hållbar mat, gillar att ge bra service, har en förmåga att arbeta självständigt, är noggrann och bra på att ta ansvar. Kassavana är ett krav, har du även arbetat med kaffe är det ett plus.
Ditt huvudansvar är att sälja bröd och servera fika i vår butik, delta i enklare produktion, städning och stängning. Arbetet är 25-30 timmar per vecka. 

Maila din ansökan, personligt brev + cv till info@alvarochivar.se

tisdag 24 mars 2015

Snart påsk


Tidig påsk och tidig vår. Nu planerar vi för påskbaket och kommer som vanligt att ha stängt hela helgen från och med långfredagen för att öppna igen på onsdagen den 8/4, (även tisdagen den 7/4 är bageriet alltså stängt).

Våra öppettider i påskveckan är:

tisd 31/3             kl 7-14
onsd 1/4             kl 7-18
skärtorsdagen 2/4  kl 7-17

Beställ bröd till helgen för att vara säker på att få det du vill ha, vi kommer att baka så mycket vi kan med det brukar vara svårt att få alla sorter att räcka.
Så vad bakar vi då? Vanligt sortiment tisdag och onsdag och det här gäller på skärtorsdagen:

Vetesur
Rågsur
Frukt & nötbröd
Dinkel
Jean Paul, hel eller halv
Suralvar (stor)
Gotlandsbröd (även onsdag)
Finsk råg
Bruno (stor)
Påskbrödet (litet ljust formbröd fullproppat med mörk choklad, saltrostade pistagenötter och mandel, även onsdag)
Och om våren fortsätter framåt, nässelbröd! (Men det vågar vi inte ta beställningar på ännu.)

Vi har lite söta saker i sortimentet också, Kolan (pistage, cashew, mandel, havssalt), Chokladkonfekt (mörk choklad 70 %, fikon, aprikos, russin, hasselnöt, mandel, sesam, kokos, pumpafrö), Mandelskorpor med mörk choklad 70 % och Citronpaj med maräng (på skärtorsdagen).

Glad Påsk önskar vi på alvar & ivar!

fredag 13 februari 2015

Extraöppet på fettisdagen

På tisdag den 17/2 har vi extraöppet kl 7-18. Beställ gärna semlor i förväg på tel 031-130313. Vår semla är helt ekologisk, lagom stor och väldigt god, pris 33 kr. 


måndag 15 december 2014

Juletider på alvar & ivar


Från och med imorgon har vi öppet alla dagar t o m den 23/12;

tisd  16/12                   7-14
onsd-fred 17-19/12     7-18
lörd  20/12                  8-14
sönd 21/12                  8-14
månd 22/12                 7-18
tisd   23/12                  7-17

Den 23/12 säljer vi bara förbeställda bröd, men alla de här dagarna före jul rekommenderar vi att man beställer det man vill ha för att vara säker, på tel 031-130313, (vi tar inte beställningar på mail).

Vi bakar följande till jul;

Vörtbröd, bakat enbart på surdeg, saftigt, kompakt med russin och mycket smak. (20-23/12 även utan russin)
Frukt de luxe, (från fredag (obs ändrat!) alla dagar), vårt superlyxiga julfruktbröd med extra allt, äpple, fikon, aprikos, valnöt, mandel, russin, lingon, apelsin, kanel.
Rågsur
Vetesur
Dinkel
Frukt & nöt
Suralvar
Finsk råg
Bruno
Kryddivar
Jean Paul
Knäckebröd, tunna fina delikatessknäcke på emmer, med kummin, sesam och vallmo.
Saffransskorpor med mandel, spröda och gula.
Pepparkakor, skurna för hand, tunna och kryddiga med mandel.
Lussekatter, med den GODASTE saffran som finns (odlas ekologiskt i Afghanistan av kvinnor som tidigare arbetat med illegal opiumodling).

Nu har vi förresten köpt in helt fantastiska linnehandukar från Växbo lin, kanske ett litet julklappstips...

                         Bageriet är stängt från den 24/12 -6/1 2015

                   Vi önskar alla kunder GOD JUL & GOTT NYTT ÅR


tisdag 2 december 2014

Det strålar en stjärna

Bageriet är julpyntat och julbaket är i full gång. Nu bakar vi lussekatter och pepparkakor alla dagar, den här veckan bakas vörtbröd fredag och lördag. Från den 10/12, onsdag nästa vecka bakar vi vört alla dagar.

Inför jul har vi öppet t o m tisdag den 23/12 kl 17, även öppet söndag 21/12 (4:e advent), kl 8-14 och måndag den 22/12, kl 7-18.
Vi räknar med att det kommer att bli fullbokat även i år, så beställ bröd i god tid till de här dagarna. Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd.

Vi kommer med mer information om övrigt sortiment snart, men även i år säljer vi flytande ekologisk vört till dig som hellre bakar hemma!

tisdag 11 november 2014

Är du hungrig?


Det skrivs mycket om mat och det finns många tjusiga matmagasin, men magasinet Hunger liknar ingen av de andra. De skriver om mat med en granskande blick och fokuserar inte så mycket på trender och prylar. Samma gäng som ligger bakom tidningarna Filter och Offside är grundarna och Mats-Eric Nilsson (författare till Den hemliga kocken och flera andra fantastiskt intressanta böcker) är chefredaktör.

Till alla som är intresserade av mat på riktigt, missa inte denna tidning!
Genom oss kan man nu testa 3 nummer av Hunger gör 99 kr. Gå in på prenservice.se och ange nr 288-2881069.

tisdag 28 oktober 2014

Höstlov & allhelgonahelgen


Höstlovsveckan är här och allhelgonahelgen, vi har öppet som vanligt hela veckan, även på lördag den 1/11. Då bakar vi goda äppelpajer med tosca, som på bilden.

Men på tisdag nästa vecka, den 4/11, har vi stängt. 
Då ska vi gräva ner oss i julplanering och förberedelser så som att mortla och lägga in årets saffran, förbereda kryddblandningar till pepparkakor och vörtbröd och så vidare... 

I slutet av veckan börjar vi smyga fram varor som kan vara bra att ladda upp med i god tid innan december, t ex en fantastisk Teadventskalender och ekologisk saffran, men mer info om det kommer lite senare. 

tisdag 23 september 2014

Nya bakkurser




   
Bakkurs på alvar & ivar


Kommande kursdatum:

8-9/11 2014

15-16/11 2014

Vi erbjuder en 2-dagars grundkurs i bakning med surdeg för hemmabagare.
På kursen får du se mer av hur vi arbetar på alvar & ivar, vi kommer att dela med oss av mycket kunskap, en del hemligheter och hur man ska göra för att våga lita på sin surdeg och baka goda bröd helt utan jäst.
Under kursen går vi igenom grunderna för surdegsbakning, pratar mycket om surdeg, mjöl och kultursorter, andra råvaror och utrustning och vi provar på att tillsammans baka flera olika sorters bröd samt pizza enbart på surdeg.

I priset ingår fika, middag med dryck, provsmakning med tilltugg och dryck, surdegsstart, recept och så klart massor av bröd att ta med dig hem.
Kursen hålls på alvar & ivar surdegsbageri på Kastellgatan 11 i Göteborg.
Deltagarantalet är begränsat till 8 per tillfälle. Först till kvarn för anmälan gäller. Via mail, info@alvarochivar.se, eller direkt i butiken.

    Dag 1 kl 16.30-21
    Dag 2 kl 9-14

    Pris: 2 095 kr
 
 (Kursavgiften skall betalas in senast två veckor innan kursen äger rum, vid förhinder senast 1 vecka innan betalas hela avgiften tillbaka. Vid avhopp två dagar innan kursstart eller senare betalas endast halva avgiften tillbaka).