Mjölnaren Sten har nu i samarbete med Wästgötarna malt några hundra kilo mjöl till oss i stenkvarnen och vad får då brödet som vi bakar på det heta, om inte Sten!
Brödet Sten är ett milt och saftigt fullkornsbröd, vi bakar det på stenmalet fullkornsmjöl av dinkel, råg och emmer och det jäser med vetesurdeg och får då en mjuk och ren smak av de olika spannmålssorterna. Det kommer inte att bakas alla dagar men håll utkik för det är väldigt gott!
Skillnaden på stenmalet mjöl är att det på grund av strukturen kan ta upp mer vätska och ger då ett lite saftigare bröd.
Emmer växer fint hos Anders Lunneryd
Nu är det äntligen äppelsäsong, de första svenska äpplena är ju så goda! Vi har kryddat våra kanelbullar med rårivet äpple, gissa om det blev gott (vanliga kanelbullar finns också liksom sockerdoppade kardemummabullar...)!
Vår nya praktikant Johanna från Ester Mosesson har knåpat ihop fina lavendelskorpor som vi nu säljer på små påsar och hör upp nu alla hemmabagare;
Vi kommer snart att få in jäskorgar till försäljning! Ett skepp har avseglat Bangladesh, våra korgar är flätade i ett Fair-Tradeprojekt och vi har specialbeställt dem genom House of Fairtrade. De är runda och finns förmodligen i olika storlekar, de flesta skall vi ha själva i bageriet men det kommer att finnas ett antal till försäljning inom någon vecka, mer info och priser återkommer vi med.
Regnet smattrar mot fönstret, nu är det läggdags för en bagare...