onsdag 5 december 2012
Juletider på alvar & ivar
Nu växlar vi upp tempot i bageriet, det är december!
Lite kort om förändringar för att vi ska få plats med julbaket:
Sesamsnurror och Gotlandsbröd kommer tillbaka i januari.
Dinkelbrödet har fått en ny storlek och nytt utseende på prov. Vi utvärderar efter jul.
Från och med torsdag den 6/12 bakar vi vörtbröd alla dagar. Vi laddar också hela tiden upp med lussekatter och papparkakor. Frukt de luxe, brödet som från början bara bakades till jul har vi nu alla fredagar och fler dagar i julveckan.
Beställningarna trillar in hela tiden, vänta inte för länge med att beställa till den 23/12 (hela veckan och helgen före jul rekommenderar vi att man beställer för att vara säker på att få det man vill ha).
Öppettider veckan före jul:
tis 18/12 7-14
ons 19/12 7-18
tors 20/12 7-18
fre 21/12 7-18
lör 22/12 8-15
sön 23/12 8-16
Den 23/12 bakar vi bara beställda bröd, beställ i god tid för att vara säker, det gäller hela julveckan. Obs, de sista dagarna är sortimentet något reducerat, mer info finns i bageriet.
Bageriet är stängt den 24/12-2/1 2013
Vört 2012. Lite finare, bara på surdeg!
PS! Till alla hemmabagare, vi har sålt så mycket flytande vört att vi måste spara resten till vårt eget vörtbak. Sorry! Vi tar hem mer nästa år!
onsdag 21 november 2012
Hej då Gotland
Nej, vi har inte varit ute och rest. Men. Det är dags för Gotlandsbröden att lämna över till Vörtbröden. Någon blir ledsen, någon blir glad. Av praktiska skäl kan vi inte baka dessa två sorter samtidigt, så nu på lördag är det sista dagen före jul som vi bakar Gotlandsbröd. Sen blir det vört alla lördagar och många andra dagar. Efter jul kommer Gotland tillbaka.
torsdag 8 november 2012
Hembakt vört
Sen en tid tillbaka kan man se lite mer av det som händer i bageriet på vår instagram-sida. Och man kan nu även se den på datorn! Kolla in instagram.com/alvarochivar/.
Nästa vecka börjar vi med nya säsongsbröd, imorgon är sista dagen med äpple & valnötsbrödet och Bettan som fredagsbröd. Sen börjar vi baka ett härligt bröd med lingon & blåbär tisd-fred och på fredagar kommer vi att börja baka valnötsbröd igen.
Det känns som om det är väldigt långt kvar, men vi har så smått påbörjat våra julförberedelser. Saffran står och gottar sig i sprit, vi kokar pomerans för fullt, den första pepparkaksdegen ligger på lagring och vi har provbakat vårt vörtbröd ett par gånger.
Idag har vi portionerat upp flytande vörtextrakt (ekologiskt) och kommer att sälja det i burkar om 100 g för 20 kr. Det är lagom för ett bak som blir två stora eller fyra små vörtbröd.
Konstig bild, men det ska bli vörtbröd
Nästa vecka börjar vi med nya säsongsbröd, imorgon är sista dagen med äpple & valnötsbrödet och Bettan som fredagsbröd. Sen börjar vi baka ett härligt bröd med lingon & blåbär tisd-fred och på fredagar kommer vi att börja baka valnötsbröd igen.
Det känns som om det är väldigt långt kvar, men vi har så smått påbörjat våra julförberedelser. Saffran står och gottar sig i sprit, vi kokar pomerans för fullt, den första pepparkaksdegen ligger på lagring och vi har provbakat vårt vörtbröd ett par gånger.
Idag har vi portionerat upp flytande vörtextrakt (ekologiskt) och kommer att sälja det i burkar om 100 g för 20 kr. Det är lagom för ett bak som blir två stora eller fyra små vörtbröd.
Konstig bild, men det ska bli vörtbröd
onsdag 31 oktober 2012
Höst på riktigt nu
Snart är november här, nu kan man faktiskt börja njuta av värmen i bageriet och vi håller redan på att planera årets julbak. Och första julbeställningen har trillat in. Men mer information om det kommer lite senare.
På alla helgons dag, lördagen den 3/11 har vi öppet som vanligt kl 8-14.
De senaste veckorna har vi inte fått något smör från Vallmobacken, de håller på och flyttar så snart hoppas vi att de har kommit i ordning i sina nya lokaler.
Det är fortfarande härliga äppeltider, vi bakar fortfarande äpple & valnötsbröd tis-fre, men nästa vecka blir sista, sen är det dags för något nytt. På lördagarna fortsätter vi att baka äppelpajer hela hösten.
onsdag 24 oktober 2012
Äntligen blev det av!
I helgen hade vi bakkurs-premiär på alvar & ivar. Åtta hängivna deltagare bakade under två dagar tre olika sorters bröd och goda pizzor på surdeg. Det blev mycket luktande och smakande på både bröd och surdegar, jäsning av både långsamma och snabba surdegsbröd och mycket prat om bröd. Tack, alla ni som var med, vi hade väldigt roligt!
Ett kurstillfälle till är planerat under hösten, men den kursen är redan fullbokad. Planen är att vi ska fortsätta att ha ett par kurser varje "termin", men vi kan tyvärr inte ta emot några anmälningar i förhand. När nya kursdatum är bestämda kommer vi att annonsera ut det här på bloggen och samtidigt sätter vi upp lappar i bageriet, då är det först till kvarn som gäller. Det är åtta platser till varje kurs och vi skriver upp tre reserver per gång. Reserverna som fått en bekräftelse får förtur till nästkommande kurstillfälle. Så håll koll här på bloggen om du vill gå kurs! Jag kommer att lägga upp nya datum i god tid före jul så att man t ex kan ge bort till någon i julklapp.
Läs mer om kurserna här.
måndag 8 oktober 2012
Sockersöt
I helgen hade vi det något prestationskrävande uppdraget att baka bröllopstårta! Roligt och samtidigt lite läskigt, det är alvar & ivars första bröllopstårta. Men vi blev ganska nöjda.
Tårtan består av mandelbiskvibotten, lingonsylt med calvados, tårtbotten, äppelkompott med kardemumma och vispgrädde.
Observera att det här inte är något vi kommer att börja ta beställningar på löpande. Det är bara vid rätt tillfälle, när vi har tid som vi surdegsbagare kan åstadkomma en sockersöt alvar & ivar-tårta...
Tårtan består av mandelbiskvibotten, lingonsylt med calvados, tårtbotten, äppelkompott med kardemumma och vispgrädde.
Observera att det här inte är något vi kommer att börja ta beställningar på löpande. Det är bara vid rätt tillfälle, när vi har tid som vi surdegsbagare kan åstadkomma en sockersöt alvar & ivar-tårta...
onsdag 3 oktober 2012
Imorgon ska det bakas bullar
Kanelbulle, kardemummabulle och äpplebulle.
Imorgon är det kanelbullens dag, ät en bulle och bli glad.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)