tisdag 17 juni 2014

Bröd till sill och grill

Det blir inte någon tid över till bloggande just nu. Men nu är det ju redan midsommar!
Den här veckan har vi öppet t o m torsdag kl 17, stängt midsommarafton och midsommardagen. Därefter har vi endast öppet en vecka innan vi stänger för semester. Stängt v 27-31.

Vi tar fortfarande emot beställningar till torsdag den 19/6. Vi bakar så mycket vi kan men det brukar inte räcka dagen före en storhelg, så beställ för att vara säker på att få det du vill ha. Tel 031-130313.

På torsdag bakar vi:

Gotland (vårt enda söta, kryddiga bröd, funkar fint till sill)
Kumminbröd (rågsur + kummin, gott till sill)
Ost & vitlök (säsongsbröd med färsk ekologisk vitlök från Stenungsund, gott till grill)
Suralvar (grovt osötat dansk rågbröd-typ, funkar till sill)
Vetesur
Rågsur
Frukt & Nöt
Dinkel
Valnöt
Bruno
Jean Paul
Finsk råg

tisdag 20 maj 2014

Rabarber & oliver


Bageriet kommer att vara stängt hela Kristi himmelsfärdshelgen, dvs både torsdagen den 29/5, fredagen 30/5 och lördagen den 31/5.
Men på nationaldagen fredagen den 6/6 har vi öppet kl 8-14.


Nu bakar vi Olivia, vårt lyxiga olivbröd som är fullt av ekologiska kalamataoliver på vardagarna och i lördagspajerna är det närodlad rabarber. Njut av denna vackra tid, det gör vi!


måndag 28 april 2014

Våren är här

Nu kommer helgernas tid! Den här veckan har vi öppet som vanligt med undantaget torsdag den 1 maj, då vi har öppet 8-14.
Vi bakar nässelbröd den här veckan också och nu börjar det dyka upp rabarberbullar vissa dagar och förhoppningsvis blir det rabarberpaj på lördag.

Vårsådden är i full gång hos våra wästgöta-bönder, vi har även gjort i ordning vår egen lilla spannmålsodling som står utanför bageriet. Tre sorter blir det i år, spelt, emmer och råg av olika gamla sorter.

 Efter 1 vecka, vilken växtkraft.


tisdag 8 april 2014

Nässlor och påskbröd



Tiden går fort när man har roligt, snart är det redan påsk! Vi njuter för fullt av våren, att det långdragna byggandet på Övre Husargatan äntligen i stort sett är över och av att ekologisk mat enligt säkra källor är mer uppmärksammat än någonsin och ökar nästan hela tiden. Idag hade vi premiär i bageriet för vårens första primör, nässlorna! Nässelbröd bakas nu tisdagar-fredagar i några veckor framöver.
Här följer lite info om påskhelgen som stundar.

Öppettider påskveckan:

tisdag 15/4            kl 7-14
onsdag 16/4          kl 7-18
skärtorsdag 17/4   kl 7-17
Bageriet är stängt fredag 18/4 till och med tisdag den 22/4. Vi öppnar alltså igen först på onsdagen den 23/4.

Av erfarenhet vet vi att vår kapacitet inte riktigt räcker till inför storhelgerna. Vi kommer att göra allt vi kan för att så många som möjligt ska få bröd, men beställ helst för att vara på den säkra sidan. Ring gärna på tel 031-130313. Vi tar inte emot beställningar på mail.


Sortimentet är något reducerat under skärtorsdagen, vi lägger mest krut på stora och hållbara bröd.
De här bröden går bra att beställa;
vetesur
rågsur
dinkel
frukt & nöt
suralvar
finsk råg
kryddivar
bruno
nässelbröd
jean-paul
påskbröd (litet ljust surdegsformbröd med mörk choklad, saltrostade pistagenötter och mandlar)
gotlandsbröd

I det söta sortimentet kommer vi att ha små citronpajer med maräng, kolan, chokladkonfekt, bullar och småkakor. I slutet av denna veckan får vi in de goda handgjorda marsipan-, choklad- och nougatäggen från danska Woodshade Organics.

måndag 3 mars 2014

Extraöppet på fettisdagen


Imorgon är det äntligen dags för semlans högtidsdag! Vi kommer att ha öppet från kl 7-18 och för er som vill ha semlor är det säkrast att beställa på tel 031-130313. Men vi kommer att jobba hårt dagen lång och försöka ha fina semlor till försäljning hela tiden.

onsdag 22 januari 2014

Nu är det semletid


Vi på alvar & ivar tycker så mycket om semlor att vi vägrar börja för tidigt och tjata ut dem innan februari ens har börjat. Men på fredag tycker vi att det är dags! Våra semlor kommer som vanligt att vara helt ekologiska, mycket goda och lagom stora. Vi kommer att ha semlor alla dagar men beställ om du vill vara helt säker.

Nu bakar vi ett nytt säsongsbröd på vardagarna, Citron & Vallmo. Det innehåller Dinkel (sikt och fullkorn), vetesurdeg, blå vallmofrö, citronzest, honung och lite citronjuice. Smaken på detta bröd blev väldigt annorlunda och riktigt härlig.

fredag 10 januari 2014

Hipp hipp hurra!

Idag är det 5 år sedan alvar & ivar öppnade! Vi bjuder på saft och bullar så länge det räcker!