måndag 7 december 2009

Julbaket är nu i full gång


Tiden rusar iväg, och likaså gör våra vörtbröd och lussekatter! Vi har fått många lovord de senaste dagarna vilket känns helt fantastiskt.
Lite som är bra att veta om julen hos alvar & ivar:
Vi utökar öppettiderna den sista veckan innan jul:

måndag 21/12 öppet 7-18
tisdag 22/12 öppet 7-18
onsdag 23/12 öppet 7-15, -men den här dagen har vi bara utlämning av förbeställda bröd.
Beställ gärna bröd så snart som möjligt, vi har än så länge inte satt någon gräns, men om det fortsätter att komma in beställningar i samma takt som hittills så kommer vi att behöva sätta stopp om ett litet tag.

Lite om sortimentet:
Vörtbröd bakar vi nu alla dagar. Vårt vörtbröd är med russin och bakas på skållat rågmjöl, vetesurdeg, rågsurdeg, ölands lantvete, råsirap, råsocker, vört och goda kryddor. Det innehåller endast lite lite jäst och är saftigt och gott. Den 22 och 23 kan man beställa vörtbröd utan russin.
Frukt de luxe är ett otroligt lyxigt julfruktbröd. Fikon, äpplen, aprikoser, valnötter, korinter, mandel, kanel, apelsinskal, ja ni hör ju själva, mer frukt än bröd! Det kommer vi bara att baka de sista dagarna innan jul, från lördagen den 19 och framåt.
Lussekatter bakar vi så mycket vi hinner, de är gulare än gula inuti och smakar underbart av ekologisk saffran. Planen är att det skall finnas alla dagar helst hela tiden.
Skurna pepparkakor med mandel, apelsin, kanel, ingefära, svartpeppar osv, säljes i påsar om ca 15 st. Vi bakar även mandelskorpor med ingefära och apelsin eller kardemumma och lingon som säljes i påsar.
I slutet av veckan har vi troligtvis fått våra nya presentkort, ett annat bra julklappstips är att vi nu säljer Martin Johanssons fina bok -Surdegsbröd, en väldigt bra bakbok som är enkel och pedagogisk.

Efter jul tar vi ledigt och pustar ut ända till torsdagen den 7 januari. Sen är det 1-årskalas!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Hej!
Jag blir så himla nyfiken: hur sköter ni om surdegarna när ni har stängt? Tar med dom hem? Eller startar nya?
undrar Lotta

alvar och ivar surdegsbageri sa...

hej!

Surdegen har fått följa med på julfirande i Stockholm och nyår och lite friluftsliv i Morgongåva. Nu värmer den som bäst upp inför bageriets öppnande på tordsdag.

Fanny