torsdag 28 april 2011

Nu blir det nässlor


Nu bakar vi nässelbröd tisdagar-fredagar (vid tillgång på nässlor), i tisdags kom ett litet lass med fina späda toppar plockade i Kungsbacka-trakten, det luktade vår i hela bageriet! Fina primörer som man skall passa på att njuta av såhär års. Nässlor gör sig bra i bröd, i soppa eller som en enkel pesto.
Brödet blir saftigt och gott, vi bakar det på samma deg som vetesur.


Imorgon är det sista fredagen i månaden och då är det dags för Frukt de Luxe, vårt allra lyxigaste fredagsbröd med mängder av frukt och nötter...

3 kommentarer:

Karin sa...

Skulle så gärna prova!
Karin

enerbackenshembryggeri sa...

Spännande med nässlor i brödet. Hur tydligt märks dom i smaken?

alvar och ivar surdegsbageri sa...

Nässelsmaken är ganska subtil men ger en fin ton i brödet, smaken framträder mer och mer när brödet åldras, efter en dag eller så. Men det är väldigt gott, ett av våra egna favoriter, det kanske är kombinationen med smaken av vårt bröd vetesur som gör det så gott, jag vet inte riktigt, det är svårt att beskriva smaken på bröd!
I morse åt jag en varm nygräddad kantbit av nässelbrödet med smör som smälte, det var helt fantastiskt (även om det inte smakade så mycket nässla då)!