torsdag 28 april 2011
Nu blir det nässlor
Nu bakar vi nässelbröd tisdagar-fredagar (vid tillgång på nässlor), i tisdags kom ett litet lass med fina späda toppar plockade i Kungsbacka-trakten, det luktade vår i hela bageriet! Fina primörer som man skall passa på att njuta av såhär års. Nässlor gör sig bra i bröd, i soppa eller som en enkel pesto.
Brödet blir saftigt och gott, vi bakar det på samma deg som vetesur.
Imorgon är det sista fredagen i månaden och då är det dags för Frukt de Luxe, vårt allra lyxigaste fredagsbröd med mängder av frukt och nötter...
fredag 22 april 2011
Glad påsk!
Påskplanering
Nu tar vi ledigt några dagar och öppnar igen på tisdag den 26/4.
Igår var det högt tryck, många hade beställt bröd och vi bakade så mycket som det bara går. Av tidigare erfarenheter vet vi att det inte riktigt räcker dagen före en stor helg. Mycket riktigt, igår började bröden ta slut redan långt före lunch... Det är roligt att det är så stor efterfrågan och ibland hade man kunnat önska sig att bageriet var lite lite större, men vi trivs nog allra bäst med att vara ett litet kvartersbageri.
Intensivt arbete före öppning på Skärtorsdagen
Efter påsk fortsätter jakten på en av årets allra härligaste primörer, nässlorna! Vi lyckades få fram lite grann dagarna innan påsk, men det räckte inte särskilt långt. Om någon som plockar vill sälja så är vi väldigt intresserade! Snart är det även dags för späd svensk rabarber, men det dröjer nog några veckor än.
Glad Påsk önskas alla våra fantastiska kunder från gänget på alvar & ivar!
Nu tar vi ledigt några dagar och öppnar igen på tisdag den 26/4.
Igår var det högt tryck, många hade beställt bröd och vi bakade så mycket som det bara går. Av tidigare erfarenheter vet vi att det inte riktigt räcker dagen före en stor helg. Mycket riktigt, igår började bröden ta slut redan långt före lunch... Det är roligt att det är så stor efterfrågan och ibland hade man kunnat önska sig att bageriet var lite lite större, men vi trivs nog allra bäst med att vara ett litet kvartersbageri.
Intensivt arbete före öppning på Skärtorsdagen
Efter påsk fortsätter jakten på en av årets allra härligaste primörer, nässlorna! Vi lyckades få fram lite grann dagarna innan påsk, men det räckte inte särskilt långt. Om någon som plockar vill sälja så är vi väldigt intresserade! Snart är det även dags för späd svensk rabarber, men det dröjer nog några veckor än.
Glad Påsk önskas alla våra fantastiska kunder från gänget på alvar & ivar!
måndag 11 april 2011
I Påsktider
Även om det känns som om det vore långt kvar, så är det faktiskt påsk redan nästa vecka. Vi har lärt oss att ha lite framförhållning inför dylika helger och påminna alla våra kunder om att beställa bröd för att vara på den säkra sidan, det brukar nämligen ta slut fortare än kvickt.
I år har vi öppet som vanligt t o m Skärtorsdagen, den 21/4, därefter stängt hela påskhelgen, vi öppnar åter tisdagen den 26/4.
Sortimentet onsdag 20/4 och torsdag 21/4 blir som vanligt (men inga Bruno på Skärtorsdagen) och därutöver bakar vi Frukt de Luxe, Gotlandsbröd och om allt går planenligt, nässelbröd (annars Olivia).
Vi har fått hem årets påskägg från danska Woodshade Organics, fina handgjorda ekologiska chokladägg med fyllning av marsipan eller nougat i olika goda smaker. Vi säljer dem i en kartong om 6 st för 125 kr annars 25 kr/st.
Frukt de Luxe, vårt absolut lyxigaste bröd, med mandel, valnötter, fikon, aprikoser, äpple, päron, russin, lingon och lite kanel och apelsin. Fint till ostar och nästan som godis.
Nu har jag lyckats klura ut hur man lägger in fler sidor i bloggen så nu går det äntligen att läsa lite mer om vårt vanliga sortiment, bakdagar och innehållsförteckning till en början. Titta längst upp till höger på sidan!
Dom finaste tjejerna i de finaste bagarkläderna...
måndag 4 april 2011
torsdag 24 mars 2011
Fredagslyx
Jag hade tänkt lägga upp en bild på pajerna vi bakade i lördags, men de sålde slut nästan innan jag hann blinka. Vi hann provsmaka men inget mer... På lördag gör vi en ny laddning, lite fler den här gången, Päron & lingonpaj i portionsstorlek. Försvinnande goda var ordet!
Efter viss efterfrågan kommer vi att baka Frukt de luxe sista fredagen varje månad från och med nu, så får vi se om det funkar. Frukt de luxe är ett litet men sprängfyllt frukt- och nötbröd, vi har bakat det till jul tidigare, men några kunder har talat om för oss att det inte alls är så juligt att man inte kan äta det vid andra tillfällen. Ok, jag håller med. Men Frukt de luxe är så lyxigt att det inte ska ätas för ofta! Brödet (som också är ett riktigt surdegsbröd) innehåller mer frukt och godsaker än deg, det är ofattbart gott till ostar och gott bara som fikabröd med lite smör på.
Fikon, aprikoser, päron, äpplen, russin, lingon, valnötter, mandel, kanel och apelsin, ja, ni hör ju, galet mycket godsaker!
De bakas till imorgon och säljs även på lördag om det blir några över.
Förresten är kumminbrödet tillbaka på lördagar!
Trevlig helg!
Efter viss efterfrågan kommer vi att baka Frukt de luxe sista fredagen varje månad från och med nu, så får vi se om det funkar. Frukt de luxe är ett litet men sprängfyllt frukt- och nötbröd, vi har bakat det till jul tidigare, men några kunder har talat om för oss att det inte alls är så juligt att man inte kan äta det vid andra tillfällen. Ok, jag håller med. Men Frukt de luxe är så lyxigt att det inte ska ätas för ofta! Brödet (som också är ett riktigt surdegsbröd) innehåller mer frukt och godsaker än deg, det är ofattbart gott till ostar och gott bara som fikabröd med lite smör på.
Fikon, aprikoser, päron, äpplen, russin, lingon, valnötter, mandel, kanel och apelsin, ja, ni hör ju, galet mycket godsaker!
De bakas till imorgon och säljs även på lördag om det blir några över.
Förresten är kumminbrödet tillbaka på lördagar!
Trevlig helg!
torsdag 17 mars 2011
Våren och Olivia
Nu är det väl ändå vår?
Vi har slutat med semlor för i år (till mångas besvikelse, men nu ska man ju fasta!), så att man får längta riktigt mycket till nästa år. Ost & kummin har också försvunnit till förmån för ett nytt bröd som vi kallar Olivia. Det är bakat på samma deg som vetesur och är fullt av goda ekologiska katamataoliver. Det kan väl passa fint så här på vårkanten?
Och om allt går som det ska nu i helgen kommer vi att baka små pajer med päron och lingon...
Glad vår!
Vi har slutat med semlor för i år (till mångas besvikelse, men nu ska man ju fasta!), så att man får längta riktigt mycket till nästa år. Ost & kummin har också försvunnit till förmån för ett nytt bröd som vi kallar Olivia. Det är bakat på samma deg som vetesur och är fullt av goda ekologiska katamataoliver. Det kan väl passa fint så här på vårkanten?
Och om allt går som det ska nu i helgen kommer vi att baka små pajer med päron och lingon...
Glad vår!
tisdag 1 mars 2011
Extra Extra; Fettisdagen den 8/3
En stor dag närmar sig, den 8/3 är det fettisdagen (och internationella kvinnodagen!). Då har vi på alvar & ivar surdegsbageri extraöppet från kl 07-18. Det går väldigt bra att beställa semlor till denna dag på tel 031-130313. Semlan är så klart helt ekologisk och väldigt god, pris 30 kr.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)