onsdag 29 juni 2011

Tre dagar kvar

Nu är vi mitt inne i sista veckan före semesterstängningen! Lördag den 2/7 är sista dagen sen öppnar vi igen den 9/8.
Här kommer ett litet tips till alla goa kunder; om du vill vara säker på att få dina favoritbröd den här veckan är det klokt att förbeställa, ring 031-130313.
Den här veckan är det vissa som handlar väldigt mycket samtidigt som sommarlugnet börjar lägga sig över Linnéstaden och det gör det lite svårare än vanligt att beräkna hur mycket vi ska baka.

Många frågar nu om frysning av bröd och jag brukar svara att inget bröd blir bättre av att frysas men om man vill gör det är det bästa att skiva upp brödet först, då tar man fram lite i taget och det äts fortfarande "färskt". Fryser man ett helt bröd försämras hållbarheten ganska mycket efter frysen. Vi har märkt att frallorna funkar ganska bra att frysa och de grova bröden klarar det bättre än de ljusa...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Brukar nästan alltid skiva och frysa in när jag bakat ljusare surdegsbröd. Perfekt att ta fram och rosta när man blir sugen.

Trevlig semester!

Anonym sa...

Va in till er för första gången idag och handlade två bröd, vilket härligt bageri ni har. Ser fram emot att få smaka på bröden i eftermiddag. De va ju värt att gå i 30min för att se ert bageri. Vackra bröd ni bakar.