Nu i veckan är det Kristihimmelsfärdshelg och då har vi följande öppettider;
tisdag 07-14
onsdag 07-18
torsdag 08-14
fredag 07-18
lördag 08-14
söndag 08-14
Vi väntar oss högtryck på onsdag, så kom inom tidigt eller ring och lägg undan bröd. Vi bakar det vanliga plus nässelbröd och kumminbröd på onsdag.
klicka på bilden för mer info
Många har frågat efter kurser i surdegsbakning och nu tar jag första steget att prova på att hålla kurs, det är Annika som har Hus 91 på Käringön som står för upplägget och jag kommer dit några dagar som baklärare! Veckorna är 24 och 34.
måndag 10 maj 2010
tisdag 27 april 2010
Valborg och nässlor på gång
I söndags var det nässelplockning för lediga bagare, imorgon kommer provbröden och sen kör vi förhoppningsvis på med fina grönprickiga nässelbröd en tid framöver. Vi minns nässelbröden från förra åren som nästan lite magiskt goda, vi får se hur det blir i år!
På fredag firas våren in och då har vi öppet som vanligt 7-18, hett tips är att lägga in en beställning om man kommer sent på dagen. Vi bakar nässelbröd och gotlandsbröd som tillägg till det vanliga sortimentet på fredag. Lördag 1 maj har vi stängt, och därefter öppet som en vanligt söndag den 2 maj.
Det goda smöret från Vallmobacken har varit efterfrågat, de har haft lite småstrul i tillverkningen men vi hoppas snart på en ny laddning med färskt, lent, syrligt, gräddigt och alldeles underbart smör.
Glad vår!
På fredag firas våren in och då har vi öppet som vanligt 7-18, hett tips är att lägga in en beställning om man kommer sent på dagen. Vi bakar nässelbröd och gotlandsbröd som tillägg till det vanliga sortimentet på fredag. Lördag 1 maj har vi stängt, och därefter öppet som en vanligt söndag den 2 maj.
Det goda smöret från Vallmobacken har varit efterfrågat, de har haft lite småstrul i tillverkningen men vi hoppas snart på en ny laddning med färskt, lent, syrligt, gräddigt och alldeles underbart smör.
Glad vår!
fredag 2 april 2010
Kursplaner
Först och främst; Glad Påsk! Och ett stort tack till alla våra fina kunder. Nu stänger vi några dagar och öppnar igen nästa fredag, den 9/4, hoppas vi ses då!
Planer smids för en liten surdegskurs på Käringön i sommar, det blir två tillfällen, läs mer om kursen här; den heter Örter för kropp och själ, surdegsbak och salta bad, låter det inte härligt!?
Planer smids för en liten surdegskurs på Käringön i sommar, det blir två tillfällen, läs mer om kursen här; den heter Örter för kropp och själ, surdegsbak och salta bad, låter det inte härligt!?
torsdag 18 mars 2010
Havtorn, påsktider och gott smöör
Vårdagjämning, ljusare dagar och vårkänsla! Nu tyckte jag att det var dags för en riktig energi-bomb i brödväg! Vad sägs om ett havtornsbröd? Det är ett lite ljusare bröd som är bakat på dinkel och vetesurdeg och fullt av pumpafrön och havtornsbär, kan det bli nyttigare kan man undra...
På Wikipedia står att läsa "Havtorn är förmodligen det av alla jordens bär som innehåller flest vitaminer i stor mängd." Massor av antioxidanter, mineraler och även lite nyttigt omega-3 fett finns i det här brödet. Bären är syrliga med en närmast tropisk smak, det blir ganska spännande i ett milt surdegsbröd!
Vi kommer att baka detta bröd på vardagarna t o m påsk.
Och apropå påsk! Vi håller öppet till och med skärtorsdagen, därefter stänger vi en vecka och öppnar fredagen den 9 april igen (den glade bagarn åker då till San Remo stad!). Före påsk bakar vi vårt fina vörtbröd, det kommer att finnas till försäljning på onsdagen och torsdagen i påskveckan. Redan i januari började beställningarna till påsk trilla in...
Lite annat smått och gott;
Det har inte funnits så mycket tid att blogga nu så en hel del har jag nog missat.
Men, vi har köpt in ett otroligt gott gårdssmör från Vallmobackens smöreri utanför Alingsås! Under en period provar vi att sälja detta världens bästa tillbehör till ett gott bröd, och det verkar gå åt som smöör.. Haha, klart värt att prova är det i alla fall. Patrik, smörhantverkaren själv kommer på fredagar med nykärnat smör, han är även stolt leverantör till en rad fina krogar både i Gbg och i den kungliga huvudstaden.
Till sist, lite kuriosa från DNs helgbilaga för några veckor sedan, min pappa hade scannat in och mailat mig, med följde frågan, -Vad menas med indiejäst?
klicka på bilden och se den lite skarpare, man kan säga att alvar & ivar har träffat tiden klockrent
onsdag 10 mars 2010
Vi får en snigel!
Alvar & Ivar surdegsbageri får idag ta emot en premiering av Slow Food-rörelsen i Göteborg. Jag är både glad och stolt över oss och mer om detta kommer inom kort på bloggen!
fredag 26 februari 2010
Passion för bröd
I helgen pågår den fina mässan Passion för mat i Eriksbergshallen, vi var med förra året men valde att inte medverka i år på grund av tidsbrist. Däremot finns våra bröd med i Wästgötarna/Lokalproducerat i Västs monter både till försäljning och provsmakning. Wästgötarna odlar och förädlar mjölet som vi bakar på, läs mer om mässan på passionformat.se, och åk dit, det är väldigt trevligt!
Snö, is och slask gör att vi har lite mindre att göra än vanligt i bageriet. Många tappra kunder verkar ändå villiga att riskera liv och lem för att få köpa sina bröd och det är härligt. En längtan efter vår växer sig dock allt starkare hos oss, tänk ljusa kvällar, asfalt, knoppar som brister, en kopp kaffe utomhus...
Vi fortsätter att baka semlor veckan ut, men sen är det slut för i år, det kanske är ett vårtecken?
Snö, is och slask gör att vi har lite mindre att göra än vanligt i bageriet. Många tappra kunder verkar ändå villiga att riskera liv och lem för att få köpa sina bröd och det är härligt. En längtan efter vår växer sig dock allt starkare hos oss, tänk ljusa kvällar, asfalt, knoppar som brister, en kopp kaffe utomhus...
Vi fortsätter att baka semlor veckan ut, men sen är det slut för i år, det kanske är ett vårtecken?
måndag 1 februari 2010
Långtisdag den 16/2
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)