Vi tänker nu fortsätta vår kamp för bättre bröd åt folket! Och hoppas att det kommer att fortsätta blåsa en mild medvind längs Kastellgatan...
tisdag 5 januari 2010
Nytt år och 1-årsdag!
Vi tänker nu fortsätta vår kamp för bättre bröd åt folket! Och hoppas att det kommer att fortsätta blåsa en mild medvind längs Kastellgatan...
måndag 7 december 2009
Julbaket är nu i full gång
måndag 21/12 öppet 7-18
Lite om sortimentet:
måndag 16 november 2009
Det lackar mot jul
Nästa helg 28-29/11, då det är första advent tycker vi att det är lagom att börja julbaka. Då kommer det att finnas finfina vörtbröd, lussekatter och pepparkakor till försäljning. I följande vecka kommer vi att ha saffransbullar och pepparkakor medan vörtbrödet bakas först till fredagen och helgen. Därefter kör vi för fullt till och med den 23 december då vi har öppet till kl 15.
Vi kommer även att baka goda skorpor som säljs i påsar och ett lite lyxigare julfruktbröd, men dagarna för det är inte bestämt än.
Under den här perioden är det viktigare än vanligt att vi får in beställningar i god tid, om vi har minst två dagar på oss så hinner vi planera ordentligt.
Vissa ändringar i det vanliga sortimentet kommer att krävas för att vi ska ha plats och tid med julsortimentet, det vi vet nu är att Gotlandsbrödet kommer att försvinna tills efter jul, äpple & valnöt och äpplebullarna kommer att plockas bort, sen får vi se om vi får ihop det eller om ytterligare justeringar kommer.
Idag har vi fått en låda med fina ekologiska kastanjer, så på fredag och lördag den här veckan kommer det att dyka upp något slags kastanjebröd!
torsdag 29 oktober 2009
Om att inte alltid lyckas
Så här ser nya äpple & valnöt ut. Bitar av färska svenska krav-äpplen och rostade valnötter + dinkelbröd.
Som jag skrev i förra inlägget har vi stängt i helgen, både lördag och söndag. En del av helgen kommer vi dock att änga oss åt provbak inför julen, så bli inte förvånade om en viss juldoft/stämning sprider sig i kvarteret.
Och vi har fått nya fina papperspåsar med tryck på!
måndag 19 oktober 2009
Hektiska och härliga tider
Det är också på sin plats att hälsa alla nya kunder varmt välkomna samt att försäkra våra gamla trogna kunder om att vi gör vårt bästa för att allt ska vara "som förr" även om efterfrågan på surdegsbröd har ökat betydligt!
En två tre fyra..,undrar hur många som får plats!
Efter att chocken över anstormningen har lagt sig lite känner vi att vi är på banan igen, men bageriet är litet och vår kapacitet är och förblir begränsad. Det är otroligt glädjande att så många är intresserade av surdegsbröd, både av att köpa bröd men också att baka eget hemma. Vi har sålt otaliga surdegsklickar med medföljande goda råd de senste veckorna!
Vi gör vårt yttersta för att baka tillräckligt med bröd, men det är tyvärr inte alla dagar planeringen går ihop. Om man kommer sent på eftermiddagen eller om det är något särskilt bröd man vill ha så går det alldeles utmärkt att ringa och beställa i förväg.
Med bra planering och fler händer har vi faktiskt kapaciet att baka ännu mer. Vi vill ju gärna att alla ska få, men vi har heller ingen önskan att växa oss mycket större än vad vi är. Det är i den lilla skalan vi kan baka de bästa bröden och att vi bagare kan ha den fina kundkkontakten vi har nu är helt ovärderlig för oss.
Fler händer kan baka mer
Vid sidan av bakandet håller vi på att planera julsortimentet, vi har nog aldrig längtat så mycket till julen som i år, julstök i vårt eget bageri kommer att bli hektiskt och härligt! Vi har jagat eko- saffran över hela världen och har nu lagt en order på indisk ekologisk saffran från Schweiz som ett exempel på förberedelserna.
Den här veckan byter vi ut det omtyckta nyponbrödet mot ett äpple- och valnötsbröd, och vi kommer ett tag framöver att baka Sten med lingon i, Lingonsten!
Allhelgonahelgen stänger vi bageriet lördag och söndag, fredagen den 30/10 är det öppet som vanligt, men kanske blir det lite extra riv efter bröden så beställ gärna i god tid.
fredag 2 oktober 2009
Trevlig helg!
måndag 21 september 2009
Och så blåste hösten in
Med hösten kommer fler nyheter; nyponbröd som ersätter blåbärsbrödet. Vi har tyvärr inte fått tag på ekologiska nyponskal, men kan ändå inte låta bli att baka detta goda bröd. I början är nyponsmaken inte så framträdande, men den kommer. Och om man låter brödet ligga till sig en dag extra så smakar det ännu mer! Nyttigt och gott, nyponen ger lite extra syrlighet och mustighet åt brödet, basen är vårt ljusa dinkelbröd och det bakas tisdag t o m fredag.
Nu har vi fått ordning på bakdagarna för vårt andra nya bröd, Sten som nu bakas tisdag, torsdag och lördag. I och med det har vi ändrat dagarna för det finska rågbrödet till onsdag och fredag. (Det går alltid att ringa och be oss att lägga undan bröd till den dagen det passar eller om man kommer sent på dagen.)
Sten, som har fått många goda omdömen efter de första veckorna.
Och för den som vill hålla reda på bakdagarna och veta mer om innehållet i de olika bröden har vi än så länge bara lappar, som man får ta med sig, i en plastficka i butiken. Vi har börjat planera en hemsida som kommer att komma upp någon gång under hösten, det ska bli kul att presentera oss och bröden på ett ordentligt sätt!
Ibland får vi frågan om vi levererar bröd någonstans, det gör vi inte. Enda stället förutom hos oss där man kan få vårt bröd är om man fikar eller lunchar på Hagabion. Så länge det går åt i samma snabba takt hos oss finner vi ingen anledning att ha fler försäljningsställen. Men vi kan varmt rekommendera ett besök och en måltid på Hagabion, de serverar nu lunch efter ett längre uppehåll och troligtvis går det inte att hitta godare vegetarisk mat i stan än där! De har även öppnat vårt nya favoritställe, Bar Kino, i bottenvåningen. Ett mycket trevligt tillskott till Linnéstadens uteliv!Nya tygpåsar är nu beställda och kommer inom någon vecka. Korgarna som jag skrev om i förra inlägget har kommit och vi skall snarast tala om vad som gäller.
I veckan är det bokmässa och om våra förhoppningar infrias kommer självaste Pain de Martin-Martin att hälsa på oss. Alla som vill baka surdegsbröd hemma, kolla in hans nya bok Surdegsbröd, den är jättefin och han är så duktig!
Märta har laddat upp för söndagsfrukost och fyllt flaket med en vetesur! Vi skickar en extra hälsning till alla morgonpigga småbarnspappor som är starkt överrepresenterande bland kunderna på lördag- och söndagsmorgnar.