torsdag 12 maj 2011

Nytt i maj


 Snart förvandlas lingongrottan till en somrigare svartvinbärsgrotta. Och nu bakar vi rabarberpajer på lördagarna, vi har fått fin ekologisk rabarber från Åke utanför Stenungsund. 
Nytt lördagsbröd är Olivia, det blev så populärt att det kom protester från olika håll när vi ersatte det med nässelbrödet, (men nu kanske alla kumminbröd-älskare blir ledsna när vi bakar Olivia istället för kummin på lördagar! Hur göra alla nöjda? Kummin kommer iaf tillbaka efter sommarsemestern). 

Vi kommer att ha semesterstängt vecka 27-32, det blir från den 4/7-8/8. Och snart kommer någonting helt fantastiskt att börja grönska utanför vår dörr...

måndag 2 maj 2011

Lördag 30/4

03.00
Ugnen står varm och väntar på mig, den är inställd på timer, kylrummet är fullt av bröd som precis börjar bli färdigjästa, nu drar dagen på alvar & ivar surdegsbageri igång. Första degen till nästa dag startas i tid, och första omgången med bröd ska snabbt in i ugnen. Den här stunden är alltid lite spännande. Det gäller att ha timat jäsningen bra sedan dagen innan och idag ser det klockrent ut! Jäsningen är så viktig, för lite så blir bröden för små och kompakta, för mycket blir de lite platta och fula i formen men ändå luftiga och goda (fula och goda tycker jag är bättre om jag måste välja..).

04.00
Dags för en snabb frukost, en bra sak med att vara bagare och gå upp tidigt är att morgonen blir så lång, jag gillar morgon och jag gillar frukost! Idag, yoghurt med lingonsylt och vår egen müsli, det mättar gott. Nu kommer bilen som lämpar av dagens nytryckta tidningar utanför fönstret, gubbarna vinkar. Tiden går fort, det är mycket att göra, men ändå ett skönt lugn så här dags.

04.30
Jag ser redan gryningsljus! Det är verkligen härligt att det börjar bli ljust tidigt nu, på vintern är morgonen ibland evighetslång när man börjar jobba så tidigt. Morgontidningen dimper ner genom brevinkastet, temperaturen stiger i bageriet och bakningen flyter på, nu har första degen vilat klart.

7-7.30
Min personal droppar in en efter en, Åsa, Hanna och Agnes, på lördagar är vi alltid fyra, två i bageriet och två i butiken. Nu är det gott att få lite sällskap, mycket måste bli klart innan dörren slås upp kl 8.

7.55
Morgonens kanske bästa stund, det är helt ljust ute, och en prydlig kö har bildats utanför bageriet. Det är som en fin belöning efter morgonens hårda pass, nu öppnar vi snart dörren och in kommer den friska morgonluften och en strid ström av frukosthungriga kunder. Nu ska jag själv ta paus och äta frukost nr två.

torsdag 28 april 2011

Nu blir det nässlor


Nu bakar vi nässelbröd tisdagar-fredagar (vid tillgång på nässlor), i tisdags kom ett litet lass med fina späda toppar plockade i Kungsbacka-trakten, det luktade vår i hela bageriet! Fina primörer som man skall passa på att njuta av såhär års. Nässlor gör sig bra i bröd, i soppa eller som en enkel pesto.
Brödet blir saftigt och gott, vi bakar det på samma deg som vetesur.


Imorgon är det sista fredagen i månaden och då är det dags för Frukt de Luxe, vårt allra lyxigaste fredagsbröd med mängder av frukt och nötter...

fredag 22 april 2011

Glad påsk!

Påskplanering

 Nu tar vi ledigt några dagar och öppnar igen på tisdag den 26/4.

Igår var det högt tryck, många hade beställt bröd och vi bakade så mycket som det bara går. Av tidigare erfarenheter vet vi att det inte riktigt räcker dagen före en stor helg. Mycket riktigt, igår började bröden ta slut redan långt före lunch... Det är roligt att det är så stor efterfrågan och ibland hade man kunnat önska sig att bageriet var lite lite större, men vi trivs nog allra bäst med att vara ett litet kvartersbageri.

 Intensivt arbete före öppning på Skärtorsdagen

Efter påsk fortsätter jakten på en av årets allra härligaste primörer, nässlorna! Vi lyckades få fram lite grann dagarna innan påsk, men det räckte inte särskilt långt. Om någon som plockar vill sälja så är vi väldigt intresserade! Snart är det även dags för späd svensk rabarber, men det dröjer nog några veckor än.


Glad Påsk önskas alla våra fantastiska kunder från gänget på alvar & ivar!

måndag 11 april 2011

I Påsktider


Även om det känns som om det vore långt kvar, så är det faktiskt påsk redan nästa vecka. Vi har lärt oss att ha lite framförhållning inför dylika helger och påminna alla våra kunder om att beställa bröd för att vara på den säkra sidan, det brukar nämligen ta slut fortare än kvickt.

I år har vi öppet som vanligt t o m Skärtorsdagen, den 21/4, därefter stängt hela påskhelgen, vi öppnar åter tisdagen den 26/4.



Sortimentet onsdag 20/4 och torsdag 21/4 blir som vanligt (men inga Bruno på Skärtorsdagen) och därutöver bakar vi Frukt de Luxe, Gotlandsbröd och om allt går planenligt, nässelbröd (annars Olivia).

Vi har fått hem årets påskägg från danska Woodshade Organics, fina handgjorda ekologiska chokladägg med fyllning av marsipan eller nougat i olika goda smaker. Vi säljer dem i en kartong om 6 st för 125 kr annars 25 kr/st.

Frukt de Luxe, vårt absolut lyxigaste bröd, med mandel, valnötter, fikon, aprikoser, äpple, päron, russin, lingon och lite kanel och apelsin. Fint till ostar och nästan som godis.

Nu har jag lyckats klura ut hur man lägger in fler sidor i bloggen så nu går det äntligen att läsa lite mer om vårt vanliga sortiment, bakdagar och innehållsförteckning till en början. Titta längst upp till höger på sidan!


Dom finaste tjejerna i de finaste bagarkläderna...

måndag 4 april 2011

En tisdagkväll med Slow Food


Det går fortfarande att anmäla sig till denna föreläsning! Mer info här.

torsdag 24 mars 2011

Fredagslyx

Jag hade tänkt lägga upp en bild på pajerna vi bakade i lördags, men de sålde slut nästan innan jag hann blinka. Vi hann provsmaka men inget mer... På lördag gör vi en ny laddning, lite fler den här gången, Päron & lingonpaj i portionsstorlek. Försvinnande goda var ordet!

Efter viss efterfrågan kommer vi att baka Frukt de luxe sista fredagen varje månad från och med nu, så får vi se om det funkar. Frukt de luxe är ett litet men sprängfyllt frukt- och nötbröd, vi har bakat det till jul tidigare, men några kunder har talat om för oss att det inte alls är så juligt att man inte kan äta det vid andra tillfällen. Ok, jag håller med. Men Frukt de luxe är så lyxigt att det inte ska ätas för ofta! Brödet (som också är ett riktigt surdegsbröd) innehåller mer frukt och godsaker än deg, det är ofattbart gott till ostar och gott bara som fikabröd med lite smör på.
Fikon, aprikoser, päron, äpplen, russin, lingon, valnötter, mandel, kanel och apelsin, ja, ni hör ju, galet mycket godsaker!
De bakas till imorgon och säljs även på lördag om det blir några över.

Förresten är kumminbrödet tillbaka på lördagar!

Trevlig helg!

torsdag 17 mars 2011

Våren och Olivia

Nu är det väl ändå vår?
Vi har slutat med semlor för i år (till mångas besvikelse, men nu ska man ju fasta!), så att man får längta riktigt mycket till nästa år. Ost & kummin har också försvunnit till förmån för ett nytt bröd som vi kallar Olivia. Det är bakat på samma deg som vetesur och är fullt av goda ekologiska katamataoliver. Det kan väl passa fint så här på vårkanten?
Och om allt går som det ska nu i helgen kommer vi att baka små pajer med päron och lingon...
Glad vår!

tisdag 1 mars 2011

Extra Extra; Fettisdagen den 8/3


En stor dag närmar sig, den 8/3 är det fettisdagen (och internationella kvinnodagen!). Då har vi på alvar & ivar surdegsbageri extraöppet från kl 07-18. Det går väldigt bra att beställa semlor till denna dag på tel 031-130313. Semlan är så klart helt ekologisk och väldigt god, pris 30 kr.

onsdag 23 februari 2011

Förvaring och förbrukning


Som bagare och innehavare av ett bageri blir man lite bortskämd med färskt bröd, det är bara att erkänna. Men ibland blir jag nyfiken på vad alla ni kunder gör med era bröd, det kanske låter dumt, men jag inbillar mig ändå att om man handlar hos oss så tar man till vara på sitt bröd till sista smulan, eller?
Det diskuteras en hel del i bageriet hur man bäst förvarar surdegsbröd och våra grundtips är följande:

Undvik plastpåse.
Undvik kylskåp.
Förvara brödet ordentligt invirat i en tjockare kökshandduk.

Därefter kan man ju gå in på alla möjliga varianter, men principen är att man ska bevara den goda skorpan som i sin tur hjälper till att skydda brödet.
Tycker man att skorpan blir för hård kan man prova att fukta handduken lite grann, eller kombinera handduk med plastpåse som inte sluter för tätt. Själv märker jag att bröden torkar ut snabbare på vintern när det är torr luft inomhus än vad de gör på sommaren.

Vill man frysa bröden (vilket många gör och tycker att det funkar förvånansvärt bra) är våra bästa tips att skiva upp limpor innan frysning så att man kan ta fram lite i taget.
Nedfrysning och upptining åldrar brödet markant, men äter man upp brödet omgående är det fortfarande gott (förvaring under dagen i kall bil på vintern är därför inte att rekommendera).

Brödförvaringspåsar av olika slag har börjat komma ut på marknaden, jag fick nyligen prova en i tjockt linnetyg som fungerade utmärkt men har tidigare testat en påse i tunn bomull med tunt plastskikt på insidan, baguetten blev nästan slak och alldeles gummiaktig...

Om brödet börjar kännas för torrt är det väldigt gott att rosta, de stora hålen kan göra att smöret smälter och droppar, men vad gör det... Alla sorter funkar att rosta, jag har inte provat med de grova bröden, men t ex frukt & nötbrödet blir underbart.

Förr i tiden var man bättre på att ta hand om gammalt bröd och använda det i matlagning, det skulle vara kul med lite bra tips!
Förra veckan gjorde jag en fiskgryta, det enda brödet jag hade hemma var en torr dinkelbröd-skalk, jag skivade och gned in med en vitlöksklyfta och gratinerade i ugnen med riktigt mycket smör på, det blev hur gott som helst. Jag har tänkt tanken att göra krutonger någon gång, men inte kommit längre än så. Ibland hackar jag eller river ner brödsmulor av t ex vetesur och fräser med vitlök, chili och olivolja till  min favoritpasta aglio e peperoncino.

måndag 7 februari 2011

Förklaring till korkade regler

Det här är ett inlägg gjort nyligen av Marcus på sajten rejta.se;

 

 Så synd med så korkade regler!

I början rekommenderade vi A&I. Nu har vi slutat. Varför? De säljer ett bröd, Gottlandsbröd, vilket de bara säljer på lördag o söndag - trots att de ligger synliga o färdiga i butiken under fredagen. De skall dock ligga till sig och ätas först på lördagen.

Vi vill köpa brödet fredag för att äta till frukost på lördag. Vi vill helt enkelt äta frukost med familjen när vi vaknar, under filtar, i morgonrock...

Varför? Två svar från bageriet:

1. Om vi säljer det på fredag så har vi inga bröd att sälja på lördag.

Jag erbjuds att beställa brödet/lägga undan till dagen efter. Vad är skillnaden? Och hur kan man tro att man kommer att sälja alla bröd på fredag?

2. Om våra kunder köper brödet på fredag - så kommer de att äta upp brödet på fredag!

Varför skulle vi göra det? Vad tror de om sina kunder? Och hur i he-e kan de tro sig veta vad vi gör hemma?

Flera av våra vänner känner samma irritation. I stället, att som förr, besöka bageriet 3-4 ggr/vecka, så blir det nu kanske 1-2 ggr månad. 


Och här kommer mitt svar och ett försök till en förklaring till Marcus och hans vänner;

Först och främst, tråkigt att ni känner er missnöjda. I ett litet bageri med en relativt stor produktion är det a och o med bra planering och bra logistik. Vi har inte utrymme att baka för många olika sorters bröd, men vi tycker att det är väldigt trevligt med variation, därför bakar vi lite olika sorter olika dagar. 
Gotlandsbrödet har blivit en favorit för många, brödet är av en typ som blir bäst om det får ligga och vila en tid efter att det är bakat. Vi bakar detta bröd på fredag och lördag eftermiddag och säljer det på lördag och söndag. Om vi med nuvarande planering skulle sälja bröden redan på fredag eftermiddag (de brukar inte vara färdiga förrän ca kl 16), så skulle ju lördagskunderna bli besvikna om lördagsbröden är slut för tidigt. Då kanske man kan tycka att vi bara kan baka lite mer, men det är lättare sagt än gjort, vi är begränsade av storlek på allt i från degblandaren till ugnen. 

En annan sak som skiljer vårt bageri från de flesta andra är att hela vår produktion är väl synlig, vi lägger alltså inte fram dessa bröd i butiken på fredagen, det råkar bara vara så att det är svårt att gömma undan något så att det inte syns hos oss, i ett vanligt bageri hade man alltså inte haft en aning om att just de här bröden faktiskt var färdigbakade redan på fredagen. 

Jag skulle kunna berätta mycket mer om planering och logistik i ett litet surdegsbageri och mycket mer om varför vi har valt att göra som vi gör, men kanske räcker det så här. 
Det är också viktigt att vi är konsekventa, kunden har inte alltid rätt, utan det måste vara vi som styr över vad som bakas och när, vår produktion måste vara hållbar.
Med detta säger jag ej att jag inte tar klagomålet på största allvar, och jag lyssnar mer än gärna på kunder som inte är nöjda, det är viktigt att vi får veta om något inte är bra och då kan vi förhoppningsvis göra något åt det. Därför testar vi nu att baka lite mer Gotlandsbröd så att vi kan sälja ett begränsat antal redan på fredagen, men inte före tidigast kl 16, vi hinner inte ha dem klara innan dess.

Gotlandsbröd, dinkel, frukt & nöt, rågsur och vetesur ligger och väntar på lördagsrusning.

måndag 31 januari 2011

Semlepremiär


Nu är det dags, semlan, detta oemotståndliga bakverk! God bulle, mycket mandelmassa och fluffig grädde, jag erkänner, jag är väldigt svag för semlor. Det är en riktigt härlig kombination av smaker och konsistenser och bäst av allt, semlorna finns bara under en begränsad period, det skulle ju aldrig vara lika gott om man kunde äta semlor året runt.

alvar & ivars semla är inte jobbigt stor, bullen är bakad med ölands lantvete, dinkel och mycket kardemumma. Mandelmassan är på riktigt, 65 % mandel, råsocker och honung, vi hade inte kunnat göra den bättre själva utan köper den från danska Woodshade Organics och grädden, från Hjordnära ekologiskt mejeri utanför Hjo! Semlan kostar 30 kr och köps från och med imorgon och ett bra tag framöver (fettisdagen är väldigt sen i år) hos oss, beställ dagen innan om du vill ha många semlor eller inte vill riskera att de är slut...

söndag 16 januari 2011

Den som väntar på något gott

Vi gillar att vänta på något gott och drar därför ut på semlepremiären ända till den 1 februari.

Det är roligt att vara tillbaka efter juluppehållet, vi har ju så många fina och trevliga kunder! Det är en ren fröjd att få baka bröd till er alla och tack för uppvaktning på 2-årsdagen!

Nu bakar vi en gammal favorit, ost & kumminbrödet, tisdag-fredag.

måndag 10 januari 2011

Välkomna på 2-årskalas!


Imorgon drar vi igång igen efter vårt sköna jullov! Men det är inte nog med det utan vi firar även bageriets 2-årsdag! Kom och fira med oss, vi bjuder på saft och bullar!

torsdag 30 december 2010

Gott Nytt År

Med detta vill vi tacka alla kunder för det gågna året, vi har all vår framgång att tacka Er!

Nu laddar vi upp med sömn och lediga dagar för året som komma skall. Den 11 januari öppnar vi igen och då firar vi alvar & ivars 2-årsdag med saft- och bullkalas, välkomna!

tisdag 21 december 2010

Fullt bageri

Vi bakar så mycket som det bara går i vårt lilla bageri och mer därtill, hela dygnet runt jobbas det nu dagarna före jul. Trots detta är vår kapacitet begränsad och de allra flesta brödsorter är redan helt slut (fullbokade) till den 22 och 23 dec. Vi kommer att göra väntelistor där man kan skriva upp sig om det blir avbokningar eller om vi lyckas baka ännu lite mer, ring bageriet på 130313 på förmiddagen på onsdag och torsdag för mer information!
Vi har laddat upp med mycket pepparkakor och müsli och lite annat gott, så något kan vi alltid erbjuda, men som sagt, bröden är i stort sett redan slut...

torsdag 16 december 2010

Julen kommer med stormsteg

Beställningarna fortsätter att trilla in i en strid ström, vi kommer att baka rekordmycket dygnen innan julafton! Nästa vecka har vi öppet så här;

Måndag    20/12 stängt
Tisdag      21/12 öppet 7-18
Onsdag    22/12 öppet 7-18
Torsdag    23/12 öppet 7-16, (endast avhämting av förbeställda bröd)

Därefter är bageriet stängt till och med den 10/1 2011.

Om man helt säkert vill ha bröd i julveckan är det säkrast att beställa alla dagar, tel 031-130313, beställningar på mail undanbedes.
Den 21 och 22 bakar vi det vanliga sortimentet och dessutom vörtbröd både med och utan russin och frukt de luxe, vårt goda julfruktbröd.
Den 23e går det fortfarande bra att beställa vört med och utan russin, rågsur, dinkel och frukt & nötbröd, alla andra sorter är slut.

onsdag 8 december 2010

Extraöppet på Lucia och senaste nytt

Måndagar har vi vanligtvis stängt, men nu på måndag, den 13/12 Luciadagen har vi öppet kl 7-14.
Då laddar vi upp med lussekatter och pepparkakor, men passa på att beställ för att vara på den säkra sidan.
Våra lussekatter är Krav-märkta, saftiga, ej för söta och innehåller generöst med ekologisk saffran, priset är 20 kr, men vid förbeställningar på fler än 10 st som görs senast dagen innan lämnar vi 10% rabatt.


Nu bakar vi vörtbröd varje dag, och beställningar till jul kommer in i en strid ström, vänta inte för länge, det kommer att bli fullt!


Lagom till helgen börjar vi sälja presentkartonger med vår chokladkonfekt, det är två sorter, en som är alvar & ivars vanliga konfekt med mörk choklad och mängder av torkad frukt, nötter och frön och en ny sort med mörk choklad, syltade apelsinskal, puffad quinoa och mandel. Vi gör askar med 10 bitar och priset är 95 kr.
Konfekten är helt ekologisk, fri från mjölk, smör och tillsatt socker (bara sockret i den 70 %-iga chokladen), innehåller ej heller mjöl och gluten, men spår kan finnas tyvärr...


På lördag bakar vi Frukt de luxe första gången i år! Ett lyxigt jul-frukt & nötbröd som består av lite deg och extremt mycket fikon, aprikoser, äpplen, korinter, tranbär, valnötter, mandel, apelsinskal och kanel. Vi bakar detta bröd även nästa lördag och sen hela julveckan t o m den 23/12.

Och jag jobbar på att fixa burkar, på fredag har vi troligtvis flytande vört att sälja!


måndag 29 november 2010

Advent och lussekatter

Vackraste formen!

I helgen var det tryck i bageriet! Vi trodde att vi kunde mjukstarta lite med julbaket, men vilken efterfrågan det var! Planen är att vi ska ligga bättre i fas med vörtbröd och lussekatter nästa helg, men att beställa till helgen är ingen nackdel.
Denna veckan bakar vi förutom ordinarie sortiment;

tis-fre Äpple & Valnötsbröd
lö-sö Vörtbröd
lö Kumminbröd

Lussekatter försöker vi ha hela veckan och på grund av det säger vi hej då till äpplebullarna och Gotlandsbrödet (Gotland kommer tillbaka efter jul!)

 Julstämning i bageriet

Efter nästa helg, från den 7 dec, kommer vi att baka vörtbröd varje dag. Vårt vörtbröd är saftigt och smakrikt, vi gör det med russin och jäser det bara med surdeg. Sista veckan före julafton kommer vi att baka vörtbröd både med och utan russin, men då måste man beställ i god tid. Vi jobbar vidare med pepparkaksbaket och planerar att göra en fin presentask med chokladkonfekt i olika smaker. 

Några har frågat om vi säljer flytande vört och då har jag tänkt skaffa ett litet antal lämpliga burkar och mäta upp en lagom mängd och sälja dessa, men jag kan inte säga säkert vilken dag vi har det klart, ring bageriet om det finns frågor om detta. Om vi hinner tänkte vi också göra ströbröd före jul!

Vörtbröd på jäsning

fredag 19 november 2010

Älskar deg!


Idag kom artikeln som jag trodde skulle kommit i början av september! I Norska tidningen Dagens Näringslivs helgbilaga D2 (men jag har inte funnit något på nätet än).
Jag har ännu inte läst artikeln så jag har ingen aning om hur det blev, men vårt frukt & nötbröd pryder stolt framsidan!

Och imorgon blir det ett litet reportage från bageriet på Graffiti-sidorna i GP som är gjort av ungdomsreportern Emma, det blir också spännande...!

måndag 15 november 2010

lingon, blåbär och julbak

Vissa veckor går lite för fort, och bloggen blir lämnad utan uppmärksamhet...
Men sen sist har det hänt lite allt möjligt, vi bakar ett lingon- & blåbärsbröd som är jättefint och gott, det hamnar högt upp på vår egen rankinglista både när det gäller utseende och smak! Men nu är det redan sista veckan t o m fredag, sen bakar vi en favorit i repris, äpple & valnötsbröd nästa vecka och ett tag framåt jul. På lördagar gör vi nu ett kumminbröd som special.

lingon & blåbär

Vi har påbörjat julstöket så smått, pepparkakorna blir lika goda som förra året, lussekatterna lika så (kanske ännu saftigare med lite yoghurt i degen och min specialimporterade ekologiska saffran) och så har vi trixat lite med vörtbrödet, det är sig likt men i år har vi lyckats göra det helt utan hjälp av jäst, som vi hade förra året. Kanske är vi ensamma om det- ett riktigt surdegs-vörtbröd! Vissa bröd är svårare att jäsa med bara surdeg än andra, vörtdegen är ganska "tung" med skållat mjöl och råsirap och vört och blir därför svårare att få till på bara surdeg. Men efter ett par försök så blev det helt fantastiskt, saftigare och mer hållbart och kanske snäppet godare än förra årets!

 Vörtbröd 2010

Vi bakar vörtbröd första gången till lördag och söndag v 47 (27 + 28 nov), den helgen har vi också lite pepparkakor och lussekatter till försäljning. Samma sortiment blir det helgen v 48. Sen, v 49, den 7/12 börjar vi med försäljning av vörtbröd, pepparkakor och lussekatter varje dag fram till den 23/12.
Vi kommer även att baka knäckebröd, första laddningen är klar i slutet av nov, mandelskorpor med lingon och kardemumma och med apelsin och ingefära och julkonfekt kommer också att finnas med i sortimentet.

Luciadagen, den 13/12 är i år en måndag då vi i vanliga fall har stängt, vi kommer att ha extraöppet denna dag kl 7-14, beställ gärna lussekatter i god tid!

Dagen före julafton har vi öppet 7-16, men BARA för avhämtning av förbeställda bröd, vi har då ett reducerat sortiment, beställningarna har redan börjat trilla in, så var ute i god tid!

Den 23/12 bakar vi;
Vörtbröd med och utan russin (andra dagar bakar vi bara med russin)
Frukt de luxe- ett superlyxigt jul-frukt- & nötbröd
Vanliga frukt & nöt
Vetesur
Rågsur
Dinkel, både stor och liten
Stora suralvar
Lussekatter
Pepparkakor

Tillägg till detta kan komma senare, samt eventuella ändringar.

torsdag 28 oktober 2010

Höst först sen jul

Allahelgonahelgen har vi stängt både lördag och söndag, det är den 6-7 november, då går det bra att beställa bröd till fredagen den 5e om man inte vill vara utan bröd på helgen.

Det har dykt upp en del frågor om jul och julsortiment i bageriet de senaste veckorna. Vi tar redan emot beställningar på bland annat våra vörtbröd, som blev så uppskattade förra året, till dagen innan julafton då vi har öppet kl 7-16, men mer jul-information kommer snart!