Bakdagar på alvar & ivar surdegsbageri
VARJE DAG bakar vi följande sorter:
Vetesur, Rågsur, Dinkel, Jean-Paul, Småsur, Frukt & Nöt, vetesurbaguette, rågsurbaguette, dinkelfralla, frukt & nötfralla, vetebagge, rågbagge och kanel- och kardemummabullar.
TISDAG bakar vi även:
Suralvar stor & liten, Finsk råg, säsongsbröd och Sesamsnurra.
ONSDAG bakar vi även:
Finsk råg, Citron & Vallmo, säsongsbröd och Sesamsnurra.
TORSDAG bakar vi även:
Suralvar stor & liten, Bjørn, säsongsbröd och Sesamsnurra.
FREDAG bakar vi även:
Kryddivar stor & liten, Finsk råg, Valnöt, säsongsbröd och Sesamsnurra (samt Frukt de luxe sista fredagen vaje månad).
LÖRDAG bakar vi även:
Suralvar stor & liten, Bruno stor & liten, Gotlandsbröd, Kumminbröd, Sven-Åke och Chokladbröd.
Suralvar stor & liten, Finsk råg, säsongsbröd och Sesamsnurra.
ONSDAG bakar vi även:
Finsk råg, Citron & Vallmo, säsongsbröd och Sesamsnurra.
TORSDAG bakar vi även:
Suralvar stor & liten, Bjørn, säsongsbröd och Sesamsnurra.
FREDAG bakar vi även:
Kryddivar stor & liten, Finsk råg, Valnöt, säsongsbröd och Sesamsnurra (samt Frukt de luxe sista fredagen vaje månad).
LÖRDAG bakar vi även:
Suralvar stor & liten, Bruno stor & liten, Gotlandsbröd, Kumminbröd, Sven-Åke och Chokladbröd.
Vi bakar oftast något säsongsbröd, t ex Bettan, Äpple & rönnbär, Nässelbröd, Vörtbröd eller liknande. Fråga i butiken efter senaste nytt. Vi reserverar oss för ändringar.
Vi rekommenderar att bröden förvaras invirade i en linnehandduk i rumstemperatur, ej i plastpåse eller kylskåp. På så vis får brödet andas lite och man bevarar skorpan som i sin tur hjälper brödet att bevara den goda insidan.
Hållbarheten är bra, från ett par dagar upp till en vecka beroende på sort, storlek och förvaring.
Vi
hanterar hasselnötter, valnötter, sesamfrö och mandel i lokalen, spår kan
finnas i alla bröd.
Våra
bröd och bakverk är tillverkade av alvar & ivar surdegsbageri enligt EUs
regler om ekologisk produktion.
EU/icke EU-jordbruk