alvar & ivar musteri


På gården Kalvhagen i Svanvik på Tjörn driver vi sedan 2016 ett eget musteri samt en äppelodling. Musteriet är öppet under äppelsäsong, vanligen från början/mitten av september till början av november. Vi tar emot äpplen från dig som vill få dina äpplen pressade till must och pastöriserar och tappar musten direkt på 3-liters bag in box. 
Ett fantastiskt sätt att ta till vara på frukt som man inte hinner äta upp! Musten är ofiltrerad och håller sig i minst ett år. Mer information finns på bloggen och vår Instagram och kommer när säsongen närmar sig. Frågor besvaras på kalvhagen@alvarochivar.se
Musteriet ligger på östra Tjörn, 10 min från Stenungsund, 30 min från Kungälv och 50 min från Göteborg.
Under äppelsäsongen har vi öppet på söndagar med café och gårdsbutik.

Vi tillverkar även egen äppelmust och en del andra drycker, t ex lemonad och hantverksläsk, än så länge i väldigt liten skala. Det vi producerar säljs direkt i bageriet i Göteborg.
På gården odlar vi äpplen, lite päron och rabarber enligt ekologiska principer, från och med 2020 är både odling och förädling eko-certifierade enligt EU-regler.

Byggnaden som inhyser vårt fina musteri har uppförts med stöd ifrån Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.


Inga kommentarer: