Vi har öppet som vanligt på Alla helgons dag, lördagen den 2/11. Alltså kl 8-14, välkomna och ha en trevlig helg!
fredag 1 november 2013
onsdag 2 oktober 2013
Fredagen den 4/10
Det finns inte många bakverk som förtjänar en egen dag, men kanelbullen är och förblir en odödlig svensk klassiker. Det finns nog inget annat bakverk som kan framkalla så många känslor och minnen som den. På fredag är det dags för hyllning, det är kanelbullens dag.
Våra bullar är ekologiska och bakas på ölands lantvete, dinkel, smör, råsocker, kanel, kardemumma, och jäst (vi har aldrig lyckats göra tillräckligt goda bullar på surdeg). Pris 15 kr, men vid förbeställningar (dagen innan) på 10 eller fler ger vi 10% rabatt.
Beställ gärna dina bullar på tel 031-130313
onsdag 11 september 2013
Snart är hösten här
De vackra sensommarveckorna virvlar förbi i bageriet. Det har varit ett kärt återseende med alla stammisar som har längtat efter oss (eller snarare bröden) efter semestern. Tack alla ni som ger oss beröm och pepp!
I höst är det lite av en nystart i bageriet. Nästan hela gänget är nytt och det är väldigt spännande. Flera av våra gamla medarbetare valde att ta nya vägar i höst, seriösa studier och bagerijobb i Stockholm lockade bl a... Stort tack och lycka till Åsa, Emil, Lizette och Ebba som har jobbat och slitit hos mig så länge!
Emma bakar Gotlandsbröd
Det nya alvar & ivar-gänget består av mig, min fantastiska man Benny som äntligen har övergivit restaurangbranschen och börjat hos oss! Emma, som var vår bagarpraktikant under 8 v när hon gick sista året på gymnasiet, trots hennes unga ålder imponerade hon stort på oss då och gör det fortfarande. Kristin som tidigare agerat extrapersonal vid sidan av sitt engagemang i det fina kaféet Two Little Birds på Andra Långgatan, kommer nu att jobba här lite mer. Vi har även fått en lärling på halsen, Jonas som efter några år som kallskänka nu vill ägna sig helhjärtat åt att baka surdegsbröd. Han går en utbildning i Kungälv som är förlagd hos oss fyra dagar i veckan!
Den här veckan börjar vi med ett nytt säsongsbröd, Äpple & rönnbärsbröd. Det är en osedvanligt god säsong för frukt och bär på västkusten i år och det vill vi ta vara på. Vi använder en blandning av trädgårdsäpplen, just nu mest Transparente blanche och Hallands Brunnsäpple och egenplockade rönnbär som vi frostnupit i frysen och därefter torkat i ugnen. Rönnbären ger en god lite fruktig och bitter smak åt brödet (tänk riktigt fin apelsinmarmelad), äpplena ger i sin tur sötma och saftighet. Brödet är bakat på dinkelmjöl och vetesurdeg.
På lördagar bakar vi små goda äppelpajer och bland sötsakerna dyker nu även kola och blåbärsbullar upp vissa dagar.
Frostnupna rönnbär
I höst är det lite av en nystart i bageriet. Nästan hela gänget är nytt och det är väldigt spännande. Flera av våra gamla medarbetare valde att ta nya vägar i höst, seriösa studier och bagerijobb i Stockholm lockade bl a... Stort tack och lycka till Åsa, Emil, Lizette och Ebba som har jobbat och slitit hos mig så länge!
Emma bakar Gotlandsbröd
Det nya alvar & ivar-gänget består av mig, min fantastiska man Benny som äntligen har övergivit restaurangbranschen och börjat hos oss! Emma, som var vår bagarpraktikant under 8 v när hon gick sista året på gymnasiet, trots hennes unga ålder imponerade hon stort på oss då och gör det fortfarande. Kristin som tidigare agerat extrapersonal vid sidan av sitt engagemang i det fina kaféet Two Little Birds på Andra Långgatan, kommer nu att jobba här lite mer. Vi har även fått en lärling på halsen, Jonas som efter några år som kallskänka nu vill ägna sig helhjärtat åt att baka surdegsbröd. Han går en utbildning i Kungälv som är förlagd hos oss fyra dagar i veckan!
Den här veckan börjar vi med ett nytt säsongsbröd, Äpple & rönnbärsbröd. Det är en osedvanligt god säsong för frukt och bär på västkusten i år och det vill vi ta vara på. Vi använder en blandning av trädgårdsäpplen, just nu mest Transparente blanche och Hallands Brunnsäpple och egenplockade rönnbär som vi frostnupit i frysen och därefter torkat i ugnen. Rönnbären ger en god lite fruktig och bitter smak åt brödet (tänk riktigt fin apelsinmarmelad), äpplena ger i sin tur sötma och saftighet. Brödet är bakat på dinkelmjöl och vetesurdeg.
På lördagar bakar vi små goda äppelpajer och bland sötsakerna dyker nu även kola och blåbärsbullar upp vissa dagar.
Frostnupna rönnbär
måndag 5 augusti 2013
onsdag 19 juni 2013
Midsommarstrul!
Vi har haft lite telefonstrul i bageriet, precis lagom till midsommarbaket. Vi vet att många har försökt ringa men inte kommit fram. Försök igen, nu ska det funka!
Och det är ännu inte för sent att beställa bröd till imorgon. Vi kan inte ta emot fler beställningar på Jean-Paul men alla andra bröd finns än så länge kvar. Ring imorgon bitti eller kom förbi så ska vi hjälpa dig med midsommarbröden! Imorgon torsdag den 20/6 har vi öppet kl 7-17.
Tel 031-130313
Vi önskar alla en trevlig midsommarhelg!
Och det är ännu inte för sent att beställa bröd till imorgon. Vi kan inte ta emot fler beställningar på Jean-Paul men alla andra bröd finns än så länge kvar. Ring imorgon bitti eller kom förbi så ska vi hjälpa dig med midsommarbröden! Imorgon torsdag den 20/6 har vi öppet kl 7-17.
Tel 031-130313
Vi önskar alla en trevlig midsommarhelg!
onsdag 12 juni 2013
Midsommarbröd
Öppettider i midsommarveckan är:
tisd 18/6 7-14
onsd 19/6 7-18
torsd 20/6 7-17
Stängt fredag 21/6 t o m månd 24/6, därefter har vi öppet en vecka som vanligt innan vi stänger för semester. Vi öppnar åter den 6/8.
En liten påminnelse till er alla som vill handla hos oss i midsommarveckan:
Beställ i förväg för att vara säker på att få det du vill ha, framför allt på onsdag och torsdag kommer bröden att gå åt extra fort. Vi bakar väldigt mycket men vår kapacitet är begränsad.
Vi kommer att baka våra vanligaste bröd plus Gotlandsbröd, Kumminbröd och Vitlök & ostbröd och Jean Paul både onsdag och torsdag. Frallor och baguetter bakas inte på torsdagen och vi kommer tyvärr inte heller att baka Bruno.
Ring oss och beställ på 031-130313. Vi önskar alla en trevlig helg!
torsdag 30 maj 2013
I grönskans tid
Årets minispannmålsodling är på gång, emmer, råg och dinkel.
Det har varit väldigt dåligt med uppdateringar här på bloggen den senaste tiden, det beror på att jag just nu ägnar all min lediga tid åt att renovera en gammal gård (ska berätta lite mer om det vid ett senare tillfälle).
Men på Kastellgatan bakar vi på som vanligt, nu är det nässelbröd och rabarberbullar som gäller. Det är en sån skön känsla att få ett lass med nyplockade nässlor eller nyskördad rabarber. Så gott och samtidigt så vackert. Nässlor är inte bara ogräs, de nya späda är en delikatess och ofta en av de första riktiga primörerna, väldigt goda i bröd eller soppa.
I sommar har vi öppet som vanligt förutom:
Nationaldagen den 6/6 kl 8-14
Midsommarafton stängt
Midsommardagen stängt
Semesterstängt vecka 27-31, dvs 30/6-5/8.
Den 6/8 öppnar vi igen med vanliga tider.
Inför midsommarhelgen brukar vi ha riktigt mycket att göra och även om vi bakar så mycket det bara går tar det alltid slut för tidigt. Det går bra att beställa bröd i förväg för att vara på den säkra sidan, tänk på att göra det i god tid för att få det du vill ha.
Det har varit väldigt dåligt med uppdateringar här på bloggen den senaste tiden, det beror på att jag just nu ägnar all min lediga tid åt att renovera en gammal gård (ska berätta lite mer om det vid ett senare tillfälle).
Men på Kastellgatan bakar vi på som vanligt, nu är det nässelbröd och rabarberbullar som gäller. Det är en sån skön känsla att få ett lass med nyplockade nässlor eller nyskördad rabarber. Så gott och samtidigt så vackert. Nässlor är inte bara ogräs, de nya späda är en delikatess och ofta en av de första riktiga primörerna, väldigt goda i bröd eller soppa.
I sommar har vi öppet som vanligt förutom:
Nationaldagen den 6/6 kl 8-14
Midsommarafton stängt
Midsommardagen stängt
Semesterstängt vecka 27-31, dvs 30/6-5/8.
Den 6/8 öppnar vi igen med vanliga tider.
Inför midsommarhelgen brukar vi ha riktigt mycket att göra och även om vi bakar så mycket det bara går tar det alltid slut för tidigt. Det går bra att beställa bröd i förväg för att vara på den säkra sidan, tänk på att göra det i god tid för att få det du vill ha.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)