fredag 13 februari 2015
Extraöppet på fettisdagen
På tisdag den 17/2 har vi extraöppet kl 7-18. Beställ gärna semlor i förväg på tel 031-130313. Vår semla är helt ekologisk, lagom stor och väldigt god, pris 33 kr.
måndag 15 december 2014
Juletider på alvar & ivar
tisd 16/12 7-14
onsd-fred 17-19/12 7-18
lörd 20/12 8-14
sönd 21/12 8-14
månd 22/12 7-18
tisd 23/12 7-17
Den 23/12 säljer vi bara förbeställda bröd, men alla de här dagarna före jul rekommenderar vi att man beställer det man vill ha för att vara säker, på tel 031-130313, (vi tar inte beställningar på mail).
Vi bakar följande till jul;
Vörtbröd, bakat enbart på surdeg, saftigt, kompakt med russin och mycket smak. (20-23/12 även utan russin)
Frukt de luxe, (från fredag (obs ändrat!) alla dagar), vårt superlyxiga julfruktbröd med extra allt, äpple, fikon, aprikos, valnöt, mandel, russin, lingon, apelsin, kanel.
Rågsur
Vetesur
Dinkel
Frukt & nöt
Suralvar
Finsk råg
Bruno
Kryddivar
Jean Paul
Knäckebröd, tunna fina delikatessknäcke på emmer, med kummin, sesam och vallmo.
Saffransskorpor med mandel, spröda och gula.
Pepparkakor, skurna för hand, tunna och kryddiga med mandel.
Lussekatter, med den GODASTE saffran som finns (odlas ekologiskt i Afghanistan av kvinnor som tidigare arbetat med illegal opiumodling).
Nu har vi förresten köpt in helt fantastiska linnehandukar från Växbo lin, kanske ett litet julklappstips...
Bageriet är stängt från den 24/12 -6/1 2015
Vi önskar alla kunder GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
tisdag 2 december 2014
Det strålar en stjärna
Bageriet är julpyntat och julbaket är i full gång. Nu bakar vi lussekatter och pepparkakor alla dagar, den här veckan bakas vörtbröd fredag och lördag. Från den 10/12, onsdag nästa vecka bakar vi vört alla dagar.
Inför jul har vi öppet t o m tisdag den 23/12 kl 17, även öppet söndag 21/12 (4:e advent), kl 8-14 och måndag den 22/12, kl 7-18.
Vi räknar med att det kommer att bli fullbokat även i år, så beställ bröd i god tid till de här dagarna. Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd.
Vi kommer med mer information om övrigt sortiment snart, men även i år säljer vi flytande ekologisk vört till dig som hellre bakar hemma!
Inför jul har vi öppet t o m tisdag den 23/12 kl 17, även öppet söndag 21/12 (4:e advent), kl 8-14 och måndag den 22/12, kl 7-18.
Vi räknar med att det kommer att bli fullbokat även i år, så beställ bröd i god tid till de här dagarna. Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd.
Vi kommer med mer information om övrigt sortiment snart, men även i år säljer vi flytande ekologisk vört till dig som hellre bakar hemma!
tisdag 11 november 2014
Är du hungrig?
Det skrivs mycket om mat och det finns många tjusiga matmagasin, men magasinet Hunger liknar ingen av de andra. De skriver om mat med en granskande blick och fokuserar inte så mycket på trender och prylar. Samma gäng som ligger bakom tidningarna Filter och Offside är grundarna och Mats-Eric Nilsson (författare till Den hemliga kocken och flera andra fantastiskt intressanta böcker) är chefredaktör.
Till alla som är intresserade av mat på riktigt, missa inte denna tidning!
Genom oss kan man nu testa 3 nummer av Hunger gör 99 kr. Gå in på prenservice.se och ange nr 288-2881069.
tisdag 28 oktober 2014
Höstlov & allhelgonahelgen
Höstlovsveckan är här och allhelgonahelgen, vi har öppet som vanligt hela veckan, även på lördag den 1/11. Då bakar vi goda äppelpajer med tosca, som på bilden.
Men på tisdag nästa vecka, den 4/11, har vi stängt.
Då ska vi gräva ner oss i julplanering och förberedelser så som att mortla och lägga in årets saffran, förbereda kryddblandningar till pepparkakor och vörtbröd och så vidare...
I slutet av veckan börjar vi smyga fram varor som kan vara bra att ladda upp med i god tid innan december, t ex en fantastisk Teadventskalender och ekologisk saffran, men mer info om det kommer lite senare.
tisdag 23 september 2014
Nya bakkurser
Bakkurs på alvar & ivar
Kommande kursdatum:
8-9/11 2014
15-16/11 2014
Vi erbjuder en 2-dagars grundkurs i bakning med surdeg för hemmabagare.
På kursen får du se mer av hur vi arbetar på alvar & ivar, vi kommer att dela med oss av mycket kunskap, en del hemligheter och hur man ska göra för att våga lita på sin surdeg och baka goda bröd helt utan jäst.
Under kursen går vi igenom grunderna för surdegsbakning, pratar mycket om surdeg, mjöl och kultursorter, andra råvaror och utrustning och vi provar på att tillsammans baka flera olika sorters bröd samt pizza enbart på surdeg.
I priset ingår fika, middag med dryck, provsmakning med tilltugg och dryck, surdegsstart, recept och så klart massor av bröd att ta med dig hem.
Kursen hålls på alvar & ivar surdegsbageri på Kastellgatan 11 i Göteborg.
Deltagarantalet är begränsat till 8 per tillfälle. Först till kvarn för anmälan gäller. Via mail, info@alvarochivar.se, eller direkt i butiken.
Dag 1 kl 16.30-21
Dag 2 kl 9-14
Pris: 2 095 kr
(Kursavgiften
skall betalas in senast två veckor innan kursen äger rum, vid förhinder senast
1 vecka innan betalas hela avgiften tillbaka. Vid avhopp två dagar innan
kursstart eller senare betalas endast halva avgiften tillbaka).
tisdag 17 juni 2014
Bröd till sill och grill
Det blir inte någon tid över till bloggande just nu. Men nu är det ju redan midsommar!
Den här veckan har vi öppet t o m torsdag kl 17, stängt midsommarafton och midsommardagen. Därefter har vi endast öppet en vecka innan vi stänger för semester. Stängt v 27-31.
Vi tar fortfarande emot beställningar till torsdag den 19/6. Vi bakar så mycket vi kan men det brukar inte räcka dagen före en storhelg, så beställ för att vara säker på att få det du vill ha. Tel 031-130313.
På torsdag bakar vi:
Gotland (vårt enda söta, kryddiga bröd, funkar fint till sill)
Kumminbröd (rågsur + kummin, gott till sill)
Ost & vitlök (säsongsbröd med färsk ekologisk vitlök från Stenungsund, gott till grill)
Suralvar (grovt osötat dansk rågbröd-typ, funkar till sill)
Vetesur
Rågsur
Frukt & Nöt
Dinkel
Valnöt
Bruno
Jean Paul
Finsk råg
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)