måndag 3 mars 2014

Extraöppet på fettisdagen


Imorgon är det äntligen dags för semlans högtidsdag! Vi kommer att ha öppet från kl 7-18 och för er som vill ha semlor är det säkrast att beställa på tel 031-130313. Men vi kommer att jobba hårt dagen lång och försöka ha fina semlor till försäljning hela tiden.

onsdag 22 januari 2014

Nu är det semletid


Vi på alvar & ivar tycker så mycket om semlor att vi vägrar börja för tidigt och tjata ut dem innan februari ens har börjat. Men på fredag tycker vi att det är dags! Våra semlor kommer som vanligt att vara helt ekologiska, mycket goda och lagom stora. Vi kommer att ha semlor alla dagar men beställ om du vill vara helt säker.

Nu bakar vi ett nytt säsongsbröd på vardagarna, Citron & Vallmo. Det innehåller Dinkel (sikt och fullkorn), vetesurdeg, blå vallmofrö, citronzest, honung och lite citronjuice. Smaken på detta bröd blev väldigt annorlunda och riktigt härlig.

fredag 10 januari 2014

Hipp hipp hurra!

Idag är det 5 år sedan alvar & ivar öppnade! Vi bjuder på saft och bullar så länge det räcker!

tisdag 7 januari 2014

Med nya krafter

Imorgon öppnar vi igen efter att ha laddat och vilat upp oss i ett par veckor. Nu i början av det nya året ser vi fram emot alvar & ivars 5-årsdag på fredag, kommande bakkurser och mycket annat! Välkomna!

lördag 21 december 2013

Julbak

Öppettider de sista dagarna före jul är;

Lördag 21/12 kl 8-15
Söndag 22/12 kl 8-15
Måndag 23/12 kl 7-17, (endast förbeställda bröd)

Flera sorter är nu redan fulltecknade till måndag, beställ snarast för att vara säker på att få bröd till jul. Tel 031-130313

Därefter är bageriet stängt till och med den 7/1 2014


måndag 9 december 2013

Juletider i bageriet


Pulsen stiger dag för dag på alvar och ivar och dofterna sprids i kvartetet, det lackar mot jul!

Vårt julbak i år ser ut ungefär som vanligt:

Vörtbrödet; Kryddigt, saftigt och mustigt bröd med russin. Bakas från och med onsdag alla dagar fram till jul. (Den 13/12 + 20-23/12 kan man beställa utan russin.)

 Frukt de Luxe; Fruktbrödet med extra allt, äpple, aprikos, fikon, russin, valnötter, mandel, lingon, apelsin och kanel. Lite som en mumsig fruktkaka men ändå ett surdegsbröd. Bakas från fredag nästan alla dagar fram till jul.

Lussekatter; Saftiga och med mycket saffran.

Pepparkakor; Spröda och kryddiga med gott sting. Passar väldigt bra till en god blåmögelost.

På butikshyllan fyller vi löpande på med Bennys sesamknäcke, Mandelskorpor med saffran, det finaste ströbrödet till julskinkan, nyrostad müsli, chokladkonfekt, julkonfekt, flytande vört för den som vill baka själv osv.
 
Öppettider i julveckan:

tisd 17/12     kl 7-15
onsd 18/12   kl 7-18
torsd 19/12   kl 7-18
fred 20/12    kl 7-18
lörd 21/12    kl 8-15
sönd 22/12   kl 8-15
månd 23/12  kl 7-17 OBS! Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd, beställ i god tid.

Vi rekommenderar att man beställer bröd i god tid för att vara säker på att få det man vill ha alla de här dagarna, vi tar emot beställningar i butiken och på tel 031-130313, OBS, ej via mail.
Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd, vänta inte för länge med din beställning.

Sortimentet kommer de sista dagarna före jul att vara något reducerat, det är för att vi vill kunna baka så mycket som möjligt så att brödet räcker till fler.

PS. Bakkurserna är fullbokade, det finns endast någon reservplats kvar, men i år auktionerar vi ut den sista platsen till förmån för Musikhjälpens insamling 2013, kolla in på Tradera/Musikhjälpen!

fredag 29 november 2013

Sent i november

På söndag redan första advent, det betyder att vi lägger i en extra växel och börjar årets julbak. Idag, fredag, har vi premiär för lussekatter, vörtbröd och pepparkakor. Nu har vi även flytande vört till försäljning i butiken, för er som hellre bakar vörtbrödet själva.

 Mer jul-info kommer löpande, men för snabbare uppdatering kan man följa oss på instagram, där vi även kommer att försöka åstadkomma en liten bildadventskalender i år.