måndag 16 mars 2009

Solig söndag


De senaste veckorna i bageriet har varit händelserika, först var det fettisdag, sedan mässan Passion för mat och så har vi fått en praktikant!

Mässan var väldigt trevlig, intensiva dagar och många härliga möten med bröd- och matintresserade människor! Vi kommer även att dyka upp på mässan Interfood som är på Svenska mässan i maj, den 20 närmare bestämt, är mässan öppen för allmänheten och vi kommer att synas tillsammans med Wästgötarna och den fina tidningen Camino. Det ser vi fram emot.

Nu har vi också fått den äran att ta emot Jesper som går på restauranggymnasiet i Alingsås som praktikant, en duktig kille som gladeligen går upp i ottan för att åka ända till Göteborg och baka med oss. En så ambitiös kille kan nog gå långt!

Vi har tryckt upp en egen tygpåse, den är såklart tillverkad i eko-bomull och är perfekt att bära eller förvara bröd i! Säljes hos oss för 50 kr.

Bästa tipset för förvaring av våra goda bröd är att slå in dem i t ex en kökshandduk eller en brödpåse i tyg, då får brödet behålla den goda skorpan till skillnad om man lägger det i en plastpåse.
När vi ändå är inne på att dela ut tips så är det bästa om man vill beställa bröd av oss att kontakta oss via telefon, 031-130313 är numret till alvar & ivar. Vi tar gärna emot beställningar men helst två dagar innan du vill ha brödet.


Martina och Jesper i bageriet

4 kommentarer:

Beatrice sa...

Interfood-mässan är väl i maj, inte april, med öppet för allmänheten den 20 maj. Bara så att ingen planerar för fel dag.

alvar och ivar surdegsbageri sa...

Tack Beatrice för att du håller reda på oss! Maj ska det såklart vara!

Anders sa...

Hej,

SvD hade häromdagen en lång artikel om den nya surdegstrenden. Intressant! Speciellt intressant var att notera att "Bakery and Spice" i Stockholm förbarmade sig över oss hemmabagare, och säljer diverse utrustning som är svår för oss amatörer att komma över. Speciellt då riktigt bagerimjöl! Skulle ni möjligen kunna tänka er något sådant för oss i Göteborg?
Mvh,
Anders

alvar och ivar surdegsbageri sa...

Hej Anders!
Det var en väldigt trevlig artikel, kul att det är så uppmärksammat med surdeg nu!
Vi har fått fler frågor som dina och vi brukar tipsa om butiken Bagaren och Kocken som finns både på nätet och i Kålltorp, där kan man köpa jäskorgar, bakstenar osv (vi har så lite plats hos oss).

Vad gäller mjölet så säljer vi de sorter vi bakar på hos oss, men det är inga speciella bagerimjöler. Vi bakar på helt ekologiskt mjöl från Wästgötarna, de odlar framför allt gamla spannmålssorter, så vårt mjöl är så långt ifrån manitoba och andra kända bagerimjöler man kan komma.
Vår utmaning ligger i att använda så rena och ursprungliga råvaror som möjligt när vi bakar och med det kan man få fantastiskt resultat!
Välkommen in till oss för fler tips (lite surdeg kan man alltid få köpa med sig).