lördag 27 juni 2009

Sommartider


Temperaturen stiger i bageriet, idag uppmätte vi dryga 32 grader, men vi kämpar på i två veckor till med vanliga öppettider. Den 12/7-10/8 har vi semesterstängt.

Vi vet att några av er gärna vill "bunkra upp" med bröd för att klara sommaren och då ber vi er att helst förbeställa ett par dagar innan för att vara på den säkra sidan.

Idag den 27/6 kom det en bilaga med GP som heter "Morgonstund" och där hittar man en liten artikel som handlar om vårt bageri (utan att det nämns vid namn för att inte konkurrera med bilagans annonsörer enligt redaktören), jag (Fanny Ivarsson) uttalar mig om nyttiga bröd och rekommenderar såklart surdegsbröd! Jag vill passa på att förtydliga en formulering i texten där det står att alla diabetiker kan äta surdegsbröd eftersom det aldrig innehåller socker. Det här är felaktigt då man visst kan baka surdegsbröd med socker, även om det inte är så vanligt. Men jag vill poängtera att våra bröd aldrig innehåller något socker förutom i ett fall- vårt goda Gotlandsbröd.

Receptet i artikeln kommer också från oss (något som borde framgått i artikeln och brödet heter Kryddivar). Prova gärna att baka hemma! För den som är intresserad så säljer vi alltid surdeg om man frågar, tag då gärna med en liten burk att ta med den i för det är inte alltid vi har något lämpligt. Vi har även fina Wästgöta-mjöler till försäljning.
Trevlig helg!7 kommentarer:

RuggigHund sa...

Nice! Har egna surdegar hemma men det hade varit kul att testa nån annans för att jämföra jäskraft och smak. Är det rena surdegar eller har ni startat upp dom med något speciellt?

alvar och ivar surdegsbageri sa...

Hej!
Då är det bara att komma förbi, våra surdegar är rena surdegar som är startade med mjöl och vatten, vi har en vete och en råg.

Anonym sa...

MMMMM!
Jag har handlat två gånger hos er och då provat eran finska surdegsbröd, älskar den bland det godaste bröd jag har ätligt
Cenneth!

Emil sa...

Finns det planer på att arrangera bakkurser som saltå kvarn gör?

alvar och ivar surdegsbageri sa...

Vi har funderingar på surdegskurser någon gång framöver, just nu räcker inte tiden riktigt till men det finns med i vår vision, så håll ögonen öppna!

Anonym sa...

Har ni gjort näringsvärdesanalys (gram protein, kolhydrater och fett) av ert bröd? Intressant att jämföra med annat bröd och för att räkna på.

alvar och ivar surdegsbageri sa...

Vi har inte gjort någon sådan analys, men det är en god idé, vi skall undersöka saken!