tisdag 1 mars 2011

Extra Extra; Fettisdagen den 8/3


En stor dag närmar sig, den 8/3 är det fettisdagen (och internationella kvinnodagen!). Då har vi på alvar & ivar surdegsbageri extraöppet från kl 07-18. Det går väldigt bra att beställa semlor till denna dag på tel 031-130313. Semlan är så klart helt ekologisk och väldigt god, pris 30 kr.

2 kommentarer:

Madelene sa...

Angående semlorna...

Har precis smakat dagens obligatoriska semla från Alvar&Ivar och vilken besvikelse! För bara två dagar sedan tjuvstartade vi med semlor, även dessa från er. Det vi då njöt var en stadig bulle med god mandelmassa och grädde smaksatt med vanilj. Glada i hågen köpte vi även idag, på Fettisdagen, och möttes av en fluffig bulle utan motstånd, bra mycket mindre semla och grädde utan smaksättning. Intetsägande.

Vi konstaterar att det är första gången vi upplevt att Alvar & Ivar gjort avkall på sin goda kvalitet. Tråkigt och förhoppningsvis uttryck för Fettisdags-stress och inget annat.

alvar och ivar surdegsbageri sa...

Hej Madelene,

tack för din kommentar. Jag har nu precis kommit hem efter en lång och mycket trevlig dag i bageriet. Jag var på plats i morse strax efter halv tre, och har tillsammans med mina fantastiska medarbetare hela dagen lång sett till att vi ska tillverka goda semlor!

Semlorna idag är precis de samma som de har varit de senaste fem veckorna. Varje bulle vägs och rullas för hand (vikt 55 gram, varken mer eller mindre), grädden vispas lagom och smaksätts med ett litet uns vaniljsocker (kanske missade jag det i någon av alla omgångar som vispades?).

Det enda som särskiljer semlorna vi gjorde idag är möjligen att de var så otroligt färska. Idag gjordes de som på löpande band, hela dagen, då hinner bullen inte stelna till i kylen som de gör vanliga dagar. Idag hann de knappt in i kylan innan de såldes. Vi tycker själva att de är som godast då, när bullen fortfarande är lite fluffig och semlan nästan smälter i munnen.

Hopppas någon av alla dagens kunder tyckte det samma...

Fanny