onsdag 21 september 2011

I tidningen igen!


Senaste numret av magasinet för alla brödnördar innehåller ett fint reportage och recept från oss. 
Och se vems bröd som stolt pryder framsidan! Vårt vackra runda finska rågbröd och en av mina egna favoriter. Det bakas på stenmalen svedjeråg (en urgammal finsk rågsort), rågsurdeg och havssalt endast på onsdagar och fredagar. 

För ett tag sedan kom en äldre finsk dam in i bageriet, hon kom från mellersta Finland men hade inte bott där på många år. Hur som helst hade hon provsmakat vårt finska bröd och hon sa att det smakade precis som hennes hembröd! Det värmde verkligen mitt bagarhjärta. 
Detta brödet mättar som inget annat och smaken är smått beroendeframkallande.


Andra nyheter är att vi nu bakar Bettan på vardagarna (rågsur + rårivna röda, gula och polka-betor), testa t ex till getostmackor. På vardagar gör vi även kanelbullar med rårivet äpple. Olivia är tillbaka, nu på lördagar och första leveransen med hantverksmässigt kärnat smör från Jürss har anlänt och är redan nästan slut...

Och, kära kunder, observera att vi inte har möjlighet att ta emot beställningar på mail om man inte har extremt god framförhållning. Det är svårt att kombinera kontorsarbete med bakande av surdegsbröd hela långa morgonen och dagen... Bageriet är och förblir analogt!
Att ringa in beställningar är ett mycket hetare tips.

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

kul att läsa om er i tidningen, nu har jag bakat kryddivar, himla gott bröd