tisdag 25 september 2012

Mera äpplen och rödbetor

Så här fin deg är det i Bettan, rågsur med rödbetor.

Nu gör vi några ändringar i sortimentet, för den senaste veckan har vi blivit överösta med helt fantastiska närodlade äpplen! Det sägs vara ett dåligt äppelår på Österlen men här på västkusten har det blivit en rekordartad skörd. Våra äpplen kommer från Onsalatrakten och kusten norr om Falkenberg, okända sorter blandas med underbara Signe Tillisch och Alice. Med start på torsdag får Bettan lämna plats för vårt härliga äpple & valnötsbröd.
Men Bettan kommer vi att fortsätta att baka ett tag på fredagar framöver, istället för fredags-valnöts-brödet. Vi har även planer på att börja baka den gamla godingen Sten på lördagar, kanske både med och utan lingon, då blir det istället för Bruno. Det gäller ju att ta vara på hösten!

Vi ser fram emot en vecka med bokmässa i stan, det brukar alltid dyka upp både lite okända och kända långväga kunder i bageriet då. På fredag kommer nog både Martin Johansson och Sebastien Boudet att titta förbi oss. De är båda i stan för att visa upp sina fina nya böcker!

Och, icke att förglömma, nu är det äntligen tid för äppelpaj på lördagar och på fredag bakar vi Frukt de Luxe!

Inga kommentarer: