Det byggs och byggs och det blir ett bageri! Snart är det klart, finputsning och färg på väggarna återstår samt inkörning av vår fantastiska ugn och lite annat smått och gott.
Vi gick miste om julbaket i år men det blir ju jul igen...
Nu tar vi ledigt några dagar för att hämta lite kraft, sen kör vi järnet fram till premiären den 10/1, vi återkommer med info om det.
tisdag 23 december 2008
tisdag 18 november 2008
Från jord till bord
Alvar och Ivar har varit på utflykt till varaslätten för att följa sädens väg från jord till bord. Vi tog tåget till Trollhättan för att möta Anders Lunneryd, spannmålsbonde och säljare hos Wästgötarna som kommer bli vår mjölleverantör framöver. Anders tog oss direkt till Varas lilla bageri, för att presentera oss för bagaren och leverera en kvarn, modell mindre.
Varabagarn Tony är en morgonpigg bagare som bakar surdegsbröd med stor entusiasm. Av honom fick vi goda råd, varsin laddning med aktiv kornmalt och ett stort lycka till!
Smarrig lunch bestående av maffig räkmacka intog vi på traktens charmigaste 50-tals inredda café, Konditori Fröjden. Vad skönt det är att tiden faktiskt står stilla någonstans! Mätta och belåtna rullade vi vidare mot Levene kvarn, för att träffa mjölnaren Hans. Här var det full fart på valsarna och det gamla fina maskineriet från 40-talet.
Hemma hos Anders fick vi en guidad tur på gården, som är vackert belägen bland åkrarna nära Trollhättan. Det var ett inspirerande besök, tack Anders för turen.
Kvarnen i St Levene
För övrigt går bageribyggandet framåt lite i sick-sack, byråkratin förhalar våra planer lite grann men vi är positiva och hoppas att allt lossnar snart. Håll tummarna hårt så kanske vi öppnar innan jul.
Varabagarn Tony är en morgonpigg bagare som bakar surdegsbröd med stor entusiasm. Av honom fick vi goda råd, varsin laddning med aktiv kornmalt och ett stort lycka till!
Smarrig lunch bestående av maffig räkmacka intog vi på traktens charmigaste 50-tals inredda café, Konditori Fröjden. Vad skönt det är att tiden faktiskt står stilla någonstans! Mätta och belåtna rullade vi vidare mot Levene kvarn, för att träffa mjölnaren Hans. Här var det full fart på valsarna och det gamla fina maskineriet från 40-talet.
Hemma hos Anders fick vi en guidad tur på gården, som är vackert belägen bland åkrarna nära Trollhättan. Det var ett inspirerande besök, tack Anders för turen.
Kvarnen i St Levene
För övrigt går bageribyggandet framåt lite i sick-sack, byråkratin förhalar våra planer lite grann men vi är positiva och hoppas att allt lossnar snart. Håll tummarna hårt så kanske vi öppnar innan jul.
torsdag 16 oktober 2008
Länge leve kofoten!
Förmiddag i lokalen på Kastellgatan, lugnet före stormen... (lägg märke till vår fina espresso-maskin!)
Nu ska väggarna ner!
Voilà, det tog ett antal timmar men vi fixade det! Sakta men säkert går det framåt och ikväll firar vi med härliga ostar från Linnégatans ostaffär som firar 10 år den här veckan och därför säljer alla ostar för 10 kr/hg, stort grattis!
Etiketter:
espressomaskin,
kofot,
ostaffär,
renovering
söndag 5 oktober 2008
Bullfrossa för en bättre värld
"Tillsammans för en bättre värld" är kloka ord från våra vänner på Emmaus Göteborg. Vi spenderade en härlig dag tillsammans igår och bjöd på små söta ekologiska kanelbullar, nästan 1000 st bakade alvar & ivar tidigt på morgonen, och bullarna hade minst sagt strykande åtgång. Tack Emmaus för ett gott samarbete!
torsdag 2 oktober 2008
miljövänliga veckan + kanelbullens dag = sant
Tiden går men igår skrev vi äntligen på hyreskontraktet för vår fina lilla bagerilokal. Planerad öppning för alvar & ivar surdegsbageri är än så länge i början av december.
På lördag den 4/10 (kanelbullens dag!) samarbetar vi med Emmaus som står i ett tält på Kungsportsplatsen i Gbg centrum. Naturskyddsföreningen anordnar miljövänliga veckan och vi kommer tillsammans med Emmaus att bjuda på kanelbullar som givetvis är ekologiska och mycket goda! Vi ses!
söndag 24 augusti 2008
Här ska vi bygga ett bageri!
Kastellgatan 11, Linnéstaden, Göteborg. Vi har äntligen fått en lokal! Nu väntar inget annat än hårt arbete innan vi kan slå upp dörrarna till vårt surdegsbageri. Vi har planerat och drömt, finkammat staden efter en lokal som passar, gett upp hoppet korta stunder, men nu är vi äntligen på gång! Göteborg har längtat, här ska vi snart baka riktigt gott bröd!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)