måndag 29 augusti 2011
Kastellgatan regerar
Både bageriet och gatan har fått fin uppmärksamhet den senaste tiden, det är så kul att det händer grejer, jag har länge tyckt att Kastellgatan är en av stans mysigaste (såklart).
Ett stort tack till alla er som förgyllde min födelsedag i fredags, jag kan bara än en gång slå fast att vi HAR världens bästa kunder och världens bästa personal!!
onsdag 17 augusti 2011
Säsongsbröd osv
Nu är vi varma i kläderna igen efter semestern och börjar även att komma i ordning med säsongsbröden.
Tis-tors bakar vi nu ett lingon & blåbärsbröd, och fre och lör bakar vi ett bröd till kräftor, dill & lökbröd, med dillfrön och färsk lök.
Vi vet att det längtas efter Olivia, kumminbröd, Frukt de luxe osv. De kommer tillbaka snart, men ha tålamod någon vecka till! Frukt de luxe kommer vi att fortsätta baka sista fredagen i varje månad.
Snart är det också tid för äppelpaj!
Leveransen som vi väntade på från Jürss blev försenad p g a semestertider, vi avvaktar lite till med lyxigt smör och ost.
måndag 8 augusti 2011
Var hälsad augusti
Nu är vi redo! Bageriet är nymålat, bänkarna inoljade, surdegen topptrimmad, alla bagarmuskler har vilat ut och fått nya krafter. Och, som vi har njutit av långa sovmorgnar utan störande väckarklockor. Kanske kommer vi tillbaka från semestern med nya ögon och är sugna på att göra allt ännu lite bättre.
Det blir inga stora förändringar eller nyheter, men nya säsongsbröd kommer att komma (först ut blir dill & lökbröd lite längre fram i veckan) sen får vi se vad vi hittar på.
På onsdag kommer vår första leverans från Jürss mejeri, ett litet mejeri som gör exklusiva och mycket goda ostar i Flen. Först och främst kommer vi att testa deras smör, men är även på jakt efter en god hårdost till smörgåsarna och kanske t om att sälja lite av i butiken...
Och bloggen kommer snart att kompletteras av FAQ (frequently asked questions).
Välkomna åter!
måndag 4 juli 2011
Sommarlov
Nu tar vi semester. Bageriet är storstädat och surdegen är nedpackad i resväskan. Vi hade en hejdundrans trevlig sista vecka förra veckan, tack alla kunder för att ni tycker om oss så mycket. Vi tycker om er med.
Till sist en liten film från förra sommarens studiebesök hos Anders och Wästgötarna. Är det inte vackert när det susar i Svedjerågen..?
onsdag 29 juni 2011
Tre dagar kvar
Nu är vi mitt inne i sista veckan före semesterstängningen! Lördag den 2/7 är sista dagen sen öppnar vi igen den 9/8.
Här kommer ett litet tips till alla goa kunder; om du vill vara säker på att få dina favoritbröd den här veckan är det klokt att förbeställa, ring 031-130313.
Den här veckan är det vissa som handlar väldigt mycket samtidigt som sommarlugnet börjar lägga sig över Linnéstaden och det gör det lite svårare än vanligt att beräkna hur mycket vi ska baka.
Många frågar nu om frysning av bröd och jag brukar svara att inget bröd blir bättre av att frysas men om man vill gör det är det bästa att skiva upp brödet först, då tar man fram lite i taget och det äts fortfarande "färskt". Fryser man ett helt bröd försämras hållbarheten ganska mycket efter frysen. Vi har märkt att frallorna funkar ganska bra att frysa och de grova bröden klarar det bättre än de ljusa...
Här kommer ett litet tips till alla goa kunder; om du vill vara säker på att få dina favoritbröd den här veckan är det klokt att förbeställa, ring 031-130313.
Den här veckan är det vissa som handlar väldigt mycket samtidigt som sommarlugnet börjar lägga sig över Linnéstaden och det gör det lite svårare än vanligt att beräkna hur mycket vi ska baka.
Många frågar nu om frysning av bröd och jag brukar svara att inget bröd blir bättre av att frysas men om man vill gör det är det bästa att skiva upp brödet först, då tar man fram lite i taget och det äts fortfarande "färskt". Fryser man ett helt bröd försämras hållbarheten ganska mycket efter frysen. Vi har märkt att frallorna funkar ganska bra att frysa och de grova bröden klarar det bättre än de ljusa...
onsdag 22 juni 2011
Redan midsommar!
Nu maximerar vi produktionen, imorgon öppet hela dagen, därefter stängt hela helgen! Ni som inte har beställt bröd till imorgon kan ringa bageriet på 031-130313, eller komma in tidigt imorgon. Vi bakar så mycket som det bara går men vi vet att det inte kommer att räcka till alla...
fredag 17 juni 2011
Nya grannar
Imorgon kl 12 är det invigning på Kastellgatan 13, (vår närmaste granne) av Italian Corner. Vi hälsar Carlo, en tvättäkta italienare från Bologna välkommen till gatan! På Italian Corner kommer det att serveras kaffe och lättare mat, samt ske försäljning av högkvalitativa fina italienska möbler av märket Plinio il Giovane, passa på att titta in om ni har vägarna förbi!
Och så ännu en påminnelse inför midsommarhelgen! Vi har öppet som vanligt till och med torsdag den 23e, men vi rekommenderar att man beställer bröd för att vara på den säkra sidan. Vi bakar nästan det vanliga sortimentet + frukt de luxe, gotlandsbröd, vitlök & ost (vårt nya säsongsbröd) på onsdag och torsdag.
Bageriet är stängt midsommarafton 24/6 t o m 27/6, därefter öppet t o m lördag den 2/7, sen tar vi semester och öppnar åter tisdagen den 9/8.
Trevlig helg!
Och så ännu en påminnelse inför midsommarhelgen! Vi har öppet som vanligt till och med torsdag den 23e, men vi rekommenderar att man beställer bröd för att vara på den säkra sidan. Vi bakar nästan det vanliga sortimentet + frukt de luxe, gotlandsbröd, vitlök & ost (vårt nya säsongsbröd) på onsdag och torsdag.
Bageriet är stängt midsommarafton 24/6 t o m 27/6, därefter öppet t o m lördag den 2/7, sen tar vi semester och öppnar åter tisdagen den 9/8.
Trevlig helg!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)