måndag 16 mars 2009

Solig söndag


De senaste veckorna i bageriet har varit händelserika, först var det fettisdag, sedan mässan Passion för mat och så har vi fått en praktikant!

Mässan var väldigt trevlig, intensiva dagar och många härliga möten med bröd- och matintresserade människor! Vi kommer även att dyka upp på mässan Interfood som är på Svenska mässan i maj, den 20 närmare bestämt, är mässan öppen för allmänheten och vi kommer att synas tillsammans med Wästgötarna och den fina tidningen Camino. Det ser vi fram emot.

Nu har vi också fått den äran att ta emot Jesper som går på restauranggymnasiet i Alingsås som praktikant, en duktig kille som gladeligen går upp i ottan för att åka ända till Göteborg och baka med oss. En så ambitiös kille kan nog gå långt!

Vi har tryckt upp en egen tygpåse, den är såklart tillverkad i eko-bomull och är perfekt att bära eller förvara bröd i! Säljes hos oss för 50 kr.

Bästa tipset för förvaring av våra goda bröd är att slå in dem i t ex en kökshandduk eller en brödpåse i tyg, då får brödet behålla den goda skorpan till skillnad om man lägger det i en plastpåse.
När vi ändå är inne på att dela ut tips så är det bästa om man vill beställa bröd av oss att kontakta oss via telefon, 031-130313 är numret till alvar & ivar. Vi tar gärna emot beställningar men helst två dagar innan du vill ha brödet.






















Martina och Jesper i bageriet

söndag 22 februari 2009

Finbesök i bageriet + en nalkande fettisdag

En upplysning till alla våra semle-älskande kunder! På tisdag håller vi bageriet extraöppet till kl 18, ring gärna och beställ i förväg för att vara säker på att få din godsak, tel 031-130313.

En hektisk helg är nu över, men vi har haft så himla trevligt! I lördags hade vi den stora äran att få bagaren Sture Nilsson som "praktikant", han har nog nästan mer erfarenhet av bagaryrket än våra levnadsår tillsammans, men han är nyfiken på hur vi bakar våra surdegsbröd och vi tackar inte nej till hjälpande händer!
Sture startade Brödhuset i Askim i början av 80-talet och var den förste i de här trakterna som började baka ekologiskt, en riktig förebild med andra ord, han odlade t om spannmålet själv!

Förresten, helgen den 6-8 mars är vi med på matmässa i Eriksbergshallen, Passion för mat, se mer på passionformat.se, tillsammans med Wästgötarna som levererar vårt mjöl. Vi ska baka så det står det härliga till och ta med oss massor av bröd dit, men mer om det lite senare...

måndag 9 februari 2009

KRAV-märkt!



Nu är alvar & ivar KRAV-märkta!
Vi är således Göteborgs andra bageri med försäljning över disk som är godkänt enligt KRAVs regler för produktion av ekologiskt bröd (efter Cum Pane i Majorna). Detta innebär bl a att KRAV årligen kontrollerar att vi följer de regler som finns för förädling av ekologiska livsmedel.

alvar & ivar firar detta med en underbart god KRAV-semla!



torsdag 22 januari 2009

dags för semla




Idag har vi premiär för semlor hos alvar och ivar!




Vår bulle har vi bakat på ölandslantvete och dinkelmjöl, toppad med lite råsocker. Mandelmassan är en prisbelönt dansk sort från woodshade organics.

Smaskens!





tisdag 20 januari 2009

En lyckad premiärvecka


Alvar och Ivar har haft en toppen första vecka i sitt lilla bageri. Vi vill passa på att tacka alla härliga positiva kunder som besökt oss och som uppskattar vårt surdegsbröd och inte minst våra kanelbullar! Tack tack.



Så här andra veckan tänker vi utöka vårt sortiment med... semlor! Till helgen kommer ni även att kunna äta er frukost här hos oss.



Vi ses.

lördag 3 januari 2009

Premiär!
























Den 10/1 kl 11-15, Kastellgatan 11 Göteborg, varmt välkomna!

Nu har vi en hemsida också; www.alvarochivar.se

tisdag 23 december 2008

God Jul önskar Alvar & Ivar

Det byggs och byggs och det blir ett bageri! Snart är det klart, finputsning och färg på väggarna återstår samt inkörning av vår fantastiska ugn och lite annat smått och gott.
Vi gick miste om julbaket i år men det blir ju jul igen...
Nu tar vi ledigt några dagar för att hämta lite kraft, sen kör vi järnet fram till premiären den 10/1, vi återkommer med info om det.