tisdag 9 juni 2015
Mer midsommar
I midsommarveckan har vi öppet så här:
tisd 16/6 kl 7-14
onsd 17/6 kl 7-18
torsd 18/6 kl 7-17
Bageriet är stängt fred 19/6-månd 22/6, därefter öppet som vanligt hela veckan t o m lördag 27/6, sedan har vi stängt för semester och öppnar åter den 5/8.
Beställ bröd i god tid för att vara säker på att få det du vill ha, sortimentet är något reducerat för att vi ska kunna baka så mycket som möjligt, men dagen före midsommarafton brukar det inte räcka tillräckligt långt tyvärr.
Midsommarsortiment torsdag den 18/6;
Vetesur (ljust, stort och milt)
Rågsur (halvgrov, stort)
Dinkel (ljust, mellanstor, mild)
Gotlandsbröd (sötat och kryddat med pomerans, anis, fänkål)
Jean Paul hel eller halv (ljust, luftigt, med tunnare skorpa, säljes/kg)
Frukt & Nöt (ljust, med hasselnöt, fikon, aprikos och russin)
Suralvar (osötat grovt rågbröd med sesamfrö runt)
Bruno (grovt med emmer, hampa, solros, fikon)
Kryddivar (osötat grovt med dinkel, emmer, linfrö, anis, fänkål)
Finsk råg (100% råg)
Vitlök & ost (ljust bröd med färsk vitlök och ost)
Kummin (litet halvgrovt bröd med råg och kummin)
Midsommarkransen: vetekrans med hallon, vanilj, mörk choklad, mandel och lavendel
Kanelbullar
Kardemummabullar
Vi önskar alla kunder en fin midsommar och en härlig sommar!
fredag 5 juni 2015
Sommartider
Vi har öppet lördag 6/6 kl 8-14.
Stängt midsommarafton och midsommardagen, beställ bröd till torsd 18/6 för att vara säker på att få det du vill ha.
Semesterstängt v27 t om 31, 28/6-4/8,
Mer info om detta kommer snart!
måndag 11 maj 2015
Helg igen
Bageriet kommer att vara stängt hela Kristihimmelsfärdshelgen, öppet endast tisdag och onsdag!
tisd 12/5 7-14
onsd 13/5 7-18
torsdag 14/5 t o m lördag16/5 har vi stängt.
På onsdag bakar vi alla vanliga bröd + citron & vallmo, valnöt och så blir det sista dagen för nässelbrödet.
Vi önskar er alla en trevlig helg.
onsdag 29 april 2015
torsdag 16 april 2015
Vi söker personal
För arbete i vår butik söker vi dig som har ett genuint intresse för hållbar mat, gillar att ge bra service, har en förmåga att arbeta självständigt, är noggrann och bra på att ta ansvar. Kassavana är ett krav, har du även arbetat med kaffe är det ett plus.
Ditt huvudansvar är att sälja bröd och servera fika i vår butik, delta i enklare produktion, städning och stängning. Arbetet är 25-30 timmar per vecka.
Maila din ansökan, personligt brev + cv till info@alvarochivar.se
tisdag 24 mars 2015
Snart påsk
Tidig påsk och tidig vår. Nu planerar vi för påskbaket och kommer som vanligt att ha stängt hela helgen från och med långfredagen för att öppna igen på onsdagen den 8/4, (även tisdagen den 7/4 är bageriet alltså stängt).
Våra öppettider i påskveckan är:
tisd 31/3 kl 7-14
onsd 1/4 kl 7-18
skärtorsdagen 2/4 kl 7-17
Beställ bröd till helgen för att vara säker på att få det du vill ha, vi kommer att baka så mycket vi kan med det brukar vara svårt att få alla sorter att räcka.
Så vad bakar vi då? Vanligt sortiment tisdag och onsdag och det här gäller på skärtorsdagen:
Vetesur
Rågsur
Frukt & nötbröd
Dinkel
Jean Paul, hel eller halv
Suralvar (stor)
Gotlandsbröd (även onsdag)
Finsk råg
Bruno (stor)
Påskbrödet (litet ljust formbröd fullproppat med mörk choklad, saltrostade pistagenötter och mandel, även onsdag)
Och om våren fortsätter framåt, nässelbröd! (Men det vågar vi inte ta beställningar på ännu.)
Vi har lite söta saker i sortimentet också, Kolan (pistage, cashew, mandel, havssalt), Chokladkonfekt (mörk choklad 70 %, fikon, aprikos, russin, hasselnöt, mandel, sesam, kokos, pumpafrö), Mandelskorpor med mörk choklad 70 % och Citronpaj med maräng (på skärtorsdagen).
Glad Påsk önskar vi på alvar & ivar!
fredag 13 februari 2015
Extraöppet på fettisdagen
På tisdag den 17/2 har vi extraöppet kl 7-18. Beställ gärna semlor i förväg på tel 031-130313. Vår semla är helt ekologisk, lagom stor och väldigt god, pris 33 kr.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)