torsdag 7 januari 2016
onsdag 9 december 2015
Juletider
Inför jul har vi öppet så här:
*Luciaveckan som vanligt, men vi har extraöppet söndag 13/12 kl 9-12 för avhämtning av beställda lussekatter.
*Tisdag 15/12 till och med lördag 19/12 öppet som vanligt.
*söndag den 20/12 stängt
* måndag 21/12 kl 7-18
* tisdag 22/12 kl 7-18
* onsdag 23/12 kl 7-17
Den 23/12 säljer vi bara förbeställda bröd, beställ i god tid för att vara säker på att få det du vill ha, vi tar emot beställningar på telefon 031-130313 eller direkt i butiken.
Det här kan man beställa den 23:e:
Vörtbröd med russin- vårt vanliga vörtbröd som jäser med surdeg och är saftigt och kryddigt
Vörtbröd utan russin
Vetesur
Rågsur
Dinkel
Frukt & nöt
Frukt de luxe- vårt julfruktbröd, på gränsen till en fruktkaka men ändå ett osötat surdegsbröd
Suralvar
Bruno
Finsk råg
Jean Paul hel
Jean Paul halv
Knäckebröd- Bennys sesam, tunna knäcke med emmer, sesam, vallmo och kummin
Pepparkakor- tunt skurna med mandel
Lussekatt- med russin och mycket saffran
Julkonfekt- ask med 10 bitar, 5 av årets smak med äppelknäck och 5 av vår vanliga chokladkonfekt med frukt och nötter
Saffransskorpor- spröda, bakade med mandelmjöl
Müsli- vår rostade müsli
tisdag 24 november 2015
Jul 2015
Det lackar mot jul! Vi har jobbat med förberedelserna i några veckor nu, det är mycket att fixa med så här när det börjar närmar sig första advent; saffran som ska läggas in, pepparkaksdegar som ska mogna och vörtbrödsrecept som ska finslipas. En härlig tid med många fantastiska dofter.
På fredag den 27/11 börjar vi sälja våra pepparkakor, lussekatter och vörtbröd.
Vörtbröden kommer inte att bakas alla dagar utan de första veckorna bara på fredagar och lördagar, framåt luciaveckan kommer vi att trappa upp vört-dagarna stegvis.
Som vanligt har vi öppet t o m den 23/12 och då är det endast försäljning av förbeställda bröd, men mer information och öppettider kommer lite senare.
Söndagarna i hela december har vi stängt, även den 20/12, men vi kommer att baka förbeställda lussekatter på lucia-söndagen den 13/12 mellan kl 9-12.
Välkomna in i julstöket:)
torsdag 29 oktober 2015
måndag 21 september 2015
Nya bakkurser på alvar & ivar surdegsbageri
-->
Nu erbjuder vi en 2-dagars grundkurs i bakning med surdeg för hemmabagare.
På kursen kommer vi att dela med oss av mycket av vår kunskap, du kommer att få med dig en del hemligheter och tips för hur man ska göra för att våga lita på sin surdeg och baka goda bröd helt utan jäst.
Under kursen går vi igenom grunderna för surdegsbakning, pratar mycket om surdeg, mjöl och kultursorter, andra råvaror och utrustning och vi provar på att tillsammans baka flera olika sorters bröd samt pizza enbart på surdeg.
I priset ingår fika, middag med dryck, provsmakning med tilltugg och dryck, surdegsstart, recept och så klart massor av bröd att ta med dig hem.
Kursen hålls av Fanny Ivarsson på alvar & ivar surdegsbageri på Kastellgatan 11 i Göteborg.
Deltagarantalet är begränsat till 8 per tillfälle. Först till kvarn för anmälan gäller. Via mail, info@alvarochivar.se, eller direkt i butiken.
Dag 1, lördag, kl 16.30-21
Dag 2, söndag, kl 9-14
Pris: 2 095 kr
Bakkurs på alvar & ivar
Kommande kursdatum:
7-8/11 2015
14-15/11 2015
14-15/11 2015
Nu erbjuder vi en 2-dagars grundkurs i bakning med surdeg för hemmabagare.
På kursen kommer vi att dela med oss av mycket av vår kunskap, du kommer att få med dig en del hemligheter och tips för hur man ska göra för att våga lita på sin surdeg och baka goda bröd helt utan jäst.
Under kursen går vi igenom grunderna för surdegsbakning, pratar mycket om surdeg, mjöl och kultursorter, andra råvaror och utrustning och vi provar på att tillsammans baka flera olika sorters bröd samt pizza enbart på surdeg.
I priset ingår fika, middag med dryck, provsmakning med tilltugg och dryck, surdegsstart, recept och så klart massor av bröd att ta med dig hem.
Kursen hålls av Fanny Ivarsson på alvar & ivar surdegsbageri på Kastellgatan 11 i Göteborg.
Deltagarantalet är begränsat till 8 per tillfälle. Först till kvarn för anmälan gäller. Via mail, info@alvarochivar.se, eller direkt i butiken.
Dag 1, lördag, kl 16.30-21
Dag 2, söndag, kl 9-14
Pris: 2 095 kr
(Kursavgiften
skall betalas in senast två veckor innan kursen äger rum. Vid förhinder senast
1 vecka innan betalas hela avgiften tillbaka. Vid avhopp två dagar innan
kursstart eller senare betalas endast halva avgiften tillbaka).
tisdag 9 juni 2015
Mer midsommar
I midsommarveckan har vi öppet så här:
tisd 16/6 kl 7-14
onsd 17/6 kl 7-18
torsd 18/6 kl 7-17
Bageriet är stängt fred 19/6-månd 22/6, därefter öppet som vanligt hela veckan t o m lördag 27/6, sedan har vi stängt för semester och öppnar åter den 5/8.
Beställ bröd i god tid för att vara säker på att få det du vill ha, sortimentet är något reducerat för att vi ska kunna baka så mycket som möjligt, men dagen före midsommarafton brukar det inte räcka tillräckligt långt tyvärr.
Midsommarsortiment torsdag den 18/6;
Vetesur (ljust, stort och milt)
Rågsur (halvgrov, stort)
Dinkel (ljust, mellanstor, mild)
Gotlandsbröd (sötat och kryddat med pomerans, anis, fänkål)
Jean Paul hel eller halv (ljust, luftigt, med tunnare skorpa, säljes/kg)
Frukt & Nöt (ljust, med hasselnöt, fikon, aprikos och russin)
Suralvar (osötat grovt rågbröd med sesamfrö runt)
Bruno (grovt med emmer, hampa, solros, fikon)
Kryddivar (osötat grovt med dinkel, emmer, linfrö, anis, fänkål)
Finsk råg (100% råg)
Vitlök & ost (ljust bröd med färsk vitlök och ost)
Kummin (litet halvgrovt bröd med råg och kummin)
Midsommarkransen: vetekrans med hallon, vanilj, mörk choklad, mandel och lavendel
Kanelbullar
Kardemummabullar
Vi önskar alla kunder en fin midsommar och en härlig sommar!
fredag 5 juni 2015
Sommartider
Vi har öppet lördag 6/6 kl 8-14.
Stängt midsommarafton och midsommardagen, beställ bröd till torsd 18/6 för att vara säker på att få det du vill ha.
Semesterstängt v27 t om 31, 28/6-4/8,
Mer info om detta kommer snart!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)