Nu julbakas det för fullt hos oss, och vi har som vanligt öppet t o m den 23/12. Beställ bröd i god tid för att få det du vill ha. Den 23:e är det endast försäljning av förbeställda bröd, men under hela julveckan är det klokt att beställa i förväg för att vara säker. Beställ på tel 031-130313 eller kom in till oss.
I julveckan har vi öppet så här:
tis 20/12 7-15
ons 21/12 7-18
tors 22/12 7-18
fre 23/12 7-17
Vi kommer under de här dagarna att ha ett reducerat sortiment, detta är för att vi ska kunna baka mer än vanligt så att bröden räcker till fler.
De här bröden bakar vi:
Vörtbröd med eller utan russin
Frukt de luxe, (julfruktbrödet med extra allt)
Frukt & nöt
Vetesur
Rågsur
Dinkel
Valnöt
Suralvar
Finsk råg
Bruno
Jean Paul, hel eller halv
Annat gott som går fint att beställa:
Lussekatter
Saffransbullar, slät och doppad i socker
Pepparkakor, tunna, skurna och kryddiga med mandel
Knäckebröd, tunna och spröda med emmer, sesam, vallmo och kummin
Saffransskorpor, med mandel
Kryddat Vinteräpple 2016, en kryddad och lätt sötad äppelmust från alvar & ivar i kalvhagen, tänkt att drickas varm.
Bageriet är stängt den 24/12 t o m tisdag 10/1 2017
Vi önskar alla våra kunder en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!!
onsdag 14 december 2016
torsdag 22 september 2016
Välkommen på äppelfest
Den 25/9 kl 11-16 är det invigning av musteriet och äppelgården i Svanvik på Tjörn.
Det här händer:
se när vi mustar och provsmaka nymustade äpplen
tipspromenad för barn i alla åldrar
vi bjuder på fika i äppelodlingen
kl 13 workshop om mjölksyrning av mat och dryck med Torsten Palm
kl 14 är det guidning i äppelodlingen med Fanny
liten butik med försäljning
Se matfest-kartan för mer information. Adress Svanvik 540, 471 72 Hjälteby
söndag 11 september 2016
alvar & ivar i kalvhagen
Vi gillar att gå upp mitt i natten och baka, träffa världens bästa kunder och göra det vi är bra på. Vi gillar också att lära oss nya saker i form av att renovera hus, måla, snickra, gräva, odla och förädla. Man kan säga att vi särskilt har gått loss på det senare och i våras anlade vi en liten äppelodling hemma på vår gård. Nu håller vi även där som bäst på att färdigställa ett musteri. Gården kallas Kalvhagen och ligger i Svanvik på Tjörn.
Den 25/9 kl 11-16 bjuder vi in till premiär, invigning, matfest och äpplets dag, allt på en gång! Vi drar igång mustandet och bjuder på fika, det blir även några aktiviteter i form av guidning i odlingen och föreläsning om mjölksyrning och så något kul för barnen. Vi kommer även att ta emot äpplen för mustning, maila oss om du vill musta (eller om du har äpplen du vill bli av med) på kalvhagen@alvarochivar.se
måndag 4 juli 2016
fredag 29 april 2016
Helgerna
torsdag 17 mars 2016
Påsk 2016
I påskveckan har vi öppet så här:
tis 22/3 kl 7-14
ons 23/3 kl 7-18
skärtorsdagen 24/3 kl 7-17
Sedan stänger bageriet hela helgen och öppnar igen onsdagen den 30/3.
Vi rekommenderar att man beställer i förväg för att vara säker på att få det man vill ha, tel 031-130313.
Sortiment på skärtorsdagen:
(Påskbrödet bakas alla dagar från och med nu och Gotland finns även på onsdag)
Bröd:
Vetesur
Rågsur
Jean Paul, hel eller halv
Gotland (sötat bröd bakat på skållad råg, kryddad med pomerans, anis och fänkål, vårt enda brödet som innehåller jäst!)
Påskbröd (litet ljust lyxbröd med saltrostade pistagenötter, mandel och 70%-ig mörk choklad)
Kummin (mindre version av rågsur kryddad med kummin)
Dinkel
Valnöt
Frukt & nöt
Suralvar
Finsk råg (100% råg)
Citron & vallmo
Sött:
Citronpaj med maräng
Våra handgjorda marsipanägg med mörk choklad, finns i två smaker, Äpple/calvados och Citron/bipollen
Mandel och chokladskorpor
TREVLIG HELG!
torsdag 4 februari 2016
Den godaste dagen
Foto: Vegafoto |
Vår semla är lagom stor och så klart helt ekologisk, bullen bakas av ölandsvete och dinkel med både smör och kardemumma. Fyllningen gör vi på den goda mandelmassan från danska Woodshade Organics (65% mandel, råsocker och honung) som vi spetsar med extra mandel som rostats och grovhackats. Och så grädden, gräddig och ljuvlig från Hjordnära. Hela härligheten har ett lock med krispigt råsocker på, våga vägra florsocker. Pris 35 kr.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)