torsdag 22 januari 2009

dags för semla




Idag har vi premiär för semlor hos alvar och ivar!




Vår bulle har vi bakat på ölandslantvete och dinkelmjöl, toppad med lite råsocker. Mandelmassan är en prisbelönt dansk sort från woodshade organics.

Smaskens!





tisdag 20 januari 2009

En lyckad premiärvecka


Alvar och Ivar har haft en toppen första vecka i sitt lilla bageri. Vi vill passa på att tacka alla härliga positiva kunder som besökt oss och som uppskattar vårt surdegsbröd och inte minst våra kanelbullar! Tack tack.



Så här andra veckan tänker vi utöka vårt sortiment med... semlor! Till helgen kommer ni även att kunna äta er frukost här hos oss.



Vi ses.

lördag 3 januari 2009

Premiär!
























Den 10/1 kl 11-15, Kastellgatan 11 Göteborg, varmt välkomna!

Nu har vi en hemsida också; www.alvarochivar.se

tisdag 23 december 2008

God Jul önskar Alvar & Ivar

Det byggs och byggs och det blir ett bageri! Snart är det klart, finputsning och färg på väggarna återstår samt inkörning av vår fantastiska ugn och lite annat smått och gott.
Vi gick miste om julbaket i år men det blir ju jul igen...
Nu tar vi ledigt några dagar för att hämta lite kraft, sen kör vi järnet fram till premiären den 10/1, vi återkommer med info om det.


tisdag 18 november 2008

Från jord till bord

Alvar och Ivar har varit på utflykt till varaslätten för att följa sädens väg från jord till bord. Vi tog tåget till Trollhättan för att möta Anders Lunneryd, spannmålsbonde och säljare hos Wästgötarna som kommer bli vår mjölleverantör framöver. Anders tog oss direkt till Varas lilla bageri, för att presentera oss för bagaren och leverera en kvarn, modell mindre.
Varabagarn Tony är en morgonpigg bagare som bakar surdegsbröd med stor entusiasm. Av honom fick vi goda råd, varsin laddning med aktiv kornmalt och ett stort lycka till!






Smarrig lunch bestående av maffig räkmacka intog vi på traktens charmigaste 50-tals inredda café, Konditori Fröjden. Vad skönt det är att tiden faktiskt står stilla någonstans! Mätta och belåtna rullade vi vidare mot Levene kvarn, för att träffa mjölnaren Hans. Här var det full fart på valsarna och det gamla fina maskineriet från 40-talet.
Hemma hos Anders fick vi en guidad tur på gården, som är vackert belägen bland åkrarna nära Trollhättan. Det var ett inspirerande besök, tack Anders för turen.



Kvarnen i St Levene





För övrigt går bageribyggandet framåt lite i sick-sack, byråkratin förhalar våra planer lite grann men vi är positiva och hoppas att allt lossnar snart. Håll tummarna hårt så kanske vi öppnar innan jul.

torsdag 16 oktober 2008

Länge leve kofoten!


Förmiddag i lokalen på Kastellgatan, lugnet före stormen... (lägg märke till vår fina espresso-maskin!)


Nu ska väggarna ner!


Voilà, det tog ett antal timmar men vi fixade det! Sakta men säkert går det framåt och ikväll firar vi med härliga ostar från Linnégatans ostaffär som firar 10 år den här veckan och därför säljer alla ostar för 10 kr/hg, stort grattis!