Med hösten kommer fler nyheter; nyponbröd som ersätter blåbärsbrödet. Vi har tyvärr inte fått tag på ekologiska nyponskal, men kan ändå inte låta bli att baka detta goda bröd. I början är nyponsmaken inte så framträdande, men den kommer. Och om man låter brödet ligga till sig en dag extra så smakar det ännu mer! Nyttigt och gott, nyponen ger lite extra syrlighet och mustighet åt brödet, basen är vårt ljusa dinkelbröd och det bakas tisdag t o m fredag.
Nu har vi fått ordning på bakdagarna för vårt andra nya bröd, Sten som nu bakas tisdag, torsdag och lördag. I och med det har vi ändrat dagarna för det finska rågbrödet till onsdag och fredag. (Det går alltid att ringa och be oss att lägga undan bröd till den dagen det passar eller om man kommer sent på dagen.)
Sten, som har fått många goda omdömen efter de första veckorna.
Och för den som vill hålla reda på bakdagarna och veta mer om innehållet i de olika bröden har vi än så länge bara lappar, som man får ta med sig, i en plastficka i butiken. Vi har börjat planera en hemsida som kommer att komma upp någon gång under hösten, det ska bli kul att presentera oss och bröden på ett ordentligt sätt!
Ibland får vi frågan om vi levererar bröd någonstans, det gör vi inte. Enda stället förutom hos oss där man kan få vårt bröd är om man fikar eller lunchar på Hagabion. Så länge det går åt i samma snabba takt hos oss finner vi ingen anledning att ha fler försäljningsställen. Men vi kan varmt rekommendera ett besök och en måltid på Hagabion, de serverar nu lunch efter ett längre uppehåll och troligtvis går det inte att hitta godare vegetarisk mat i stan än där! De har även öppnat vårt nya favoritställe, Bar Kino, i bottenvåningen. Ett mycket trevligt tillskott till Linnéstadens uteliv!Nya tygpåsar är nu beställda och kommer inom någon vecka. Korgarna som jag skrev om i förra inlägget har kommit och vi skall snarast tala om vad som gäller.
I veckan är det bokmässa och om våra förhoppningar infrias kommer självaste Pain de Martin-Martin att hälsa på oss. Alla som vill baka surdegsbröd hemma, kolla in hans nya bok Surdegsbröd, den är jättefin och han är så duktig!
Märta har laddat upp för söndagsfrukost och fyllt flaket med en vetesur! Vi skickar en extra hälsning till alla morgonpigga småbarnspappor som är starkt överrepresenterande bland kunderna på lördag- och söndagsmorgnar.