måndag 11 maj 2015
Helg igen
Bageriet kommer att vara stängt hela Kristihimmelsfärdshelgen, öppet endast tisdag och onsdag!
tisd 12/5 7-14
onsd 13/5 7-18
torsdag 14/5 t o m lördag16/5 har vi stängt.
På onsdag bakar vi alla vanliga bröd + citron & vallmo, valnöt och så blir det sista dagen för nässelbrödet.
Vi önskar er alla en trevlig helg.
onsdag 29 april 2015
torsdag 16 april 2015
Vi söker personal
För arbete i vår butik söker vi dig som har ett genuint intresse för hållbar mat, gillar att ge bra service, har en förmåga att arbeta självständigt, är noggrann och bra på att ta ansvar. Kassavana är ett krav, har du även arbetat med kaffe är det ett plus.
Ditt huvudansvar är att sälja bröd och servera fika i vår butik, delta i enklare produktion, städning och stängning. Arbetet är 25-30 timmar per vecka.
Maila din ansökan, personligt brev + cv till info@alvarochivar.se
tisdag 24 mars 2015
Snart påsk
Tidig påsk och tidig vår. Nu planerar vi för påskbaket och kommer som vanligt att ha stängt hela helgen från och med långfredagen för att öppna igen på onsdagen den 8/4, (även tisdagen den 7/4 är bageriet alltså stängt).
Våra öppettider i påskveckan är:
tisd 31/3 kl 7-14
onsd 1/4 kl 7-18
skärtorsdagen 2/4 kl 7-17
Beställ bröd till helgen för att vara säker på att få det du vill ha, vi kommer att baka så mycket vi kan med det brukar vara svårt att få alla sorter att räcka.
Så vad bakar vi då? Vanligt sortiment tisdag och onsdag och det här gäller på skärtorsdagen:
Vetesur
Rågsur
Frukt & nötbröd
Dinkel
Jean Paul, hel eller halv
Suralvar (stor)
Gotlandsbröd (även onsdag)
Finsk råg
Bruno (stor)
Påskbrödet (litet ljust formbröd fullproppat med mörk choklad, saltrostade pistagenötter och mandel, även onsdag)
Och om våren fortsätter framåt, nässelbröd! (Men det vågar vi inte ta beställningar på ännu.)
Vi har lite söta saker i sortimentet också, Kolan (pistage, cashew, mandel, havssalt), Chokladkonfekt (mörk choklad 70 %, fikon, aprikos, russin, hasselnöt, mandel, sesam, kokos, pumpafrö), Mandelskorpor med mörk choklad 70 % och Citronpaj med maräng (på skärtorsdagen).
Glad Påsk önskar vi på alvar & ivar!
fredag 13 februari 2015
Extraöppet på fettisdagen
På tisdag den 17/2 har vi extraöppet kl 7-18. Beställ gärna semlor i förväg på tel 031-130313. Vår semla är helt ekologisk, lagom stor och väldigt god, pris 33 kr.
måndag 15 december 2014
Juletider på alvar & ivar
tisd 16/12 7-14
onsd-fred 17-19/12 7-18
lörd 20/12 8-14
sönd 21/12 8-14
månd 22/12 7-18
tisd 23/12 7-17
Den 23/12 säljer vi bara förbeställda bröd, men alla de här dagarna före jul rekommenderar vi att man beställer det man vill ha för att vara säker, på tel 031-130313, (vi tar inte beställningar på mail).
Vi bakar följande till jul;
Vörtbröd, bakat enbart på surdeg, saftigt, kompakt med russin och mycket smak. (20-23/12 även utan russin)
Frukt de luxe, (från fredag (obs ändrat!) alla dagar), vårt superlyxiga julfruktbröd med extra allt, äpple, fikon, aprikos, valnöt, mandel, russin, lingon, apelsin, kanel.
Rågsur
Vetesur
Dinkel
Frukt & nöt
Suralvar
Finsk råg
Bruno
Kryddivar
Jean Paul
Knäckebröd, tunna fina delikatessknäcke på emmer, med kummin, sesam och vallmo.
Saffransskorpor med mandel, spröda och gula.
Pepparkakor, skurna för hand, tunna och kryddiga med mandel.
Lussekatter, med den GODASTE saffran som finns (odlas ekologiskt i Afghanistan av kvinnor som tidigare arbetat med illegal opiumodling).
Nu har vi förresten köpt in helt fantastiska linnehandukar från Växbo lin, kanske ett litet julklappstips...
Bageriet är stängt från den 24/12 -6/1 2015
Vi önskar alla kunder GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
tisdag 2 december 2014
Det strålar en stjärna
Bageriet är julpyntat och julbaket är i full gång. Nu bakar vi lussekatter och pepparkakor alla dagar, den här veckan bakas vörtbröd fredag och lördag. Från den 10/12, onsdag nästa vecka bakar vi vört alla dagar.
Inför jul har vi öppet t o m tisdag den 23/12 kl 17, även öppet söndag 21/12 (4:e advent), kl 8-14 och måndag den 22/12, kl 7-18.
Vi räknar med att det kommer att bli fullbokat även i år, så beställ bröd i god tid till de här dagarna. Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd.
Vi kommer med mer information om övrigt sortiment snart, men även i år säljer vi flytande ekologisk vört till dig som hellre bakar hemma!
Inför jul har vi öppet t o m tisdag den 23/12 kl 17, även öppet söndag 21/12 (4:e advent), kl 8-14 och måndag den 22/12, kl 7-18.
Vi räknar med att det kommer att bli fullbokat även i år, så beställ bröd i god tid till de här dagarna. Den 23/12 säljer vi endast förbeställda bröd.
Vi kommer med mer information om övrigt sortiment snart, men även i år säljer vi flytande ekologisk vört till dig som hellre bakar hemma!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)