måndag 4 juli 2016
fredag 29 april 2016
Helgerna
torsdag 17 mars 2016
Påsk 2016
I påskveckan har vi öppet så här:
tis 22/3 kl 7-14
ons 23/3 kl 7-18
skärtorsdagen 24/3 kl 7-17
Sedan stänger bageriet hela helgen och öppnar igen onsdagen den 30/3.
Vi rekommenderar att man beställer i förväg för att vara säker på att få det man vill ha, tel 031-130313.
Sortiment på skärtorsdagen:
(Påskbrödet bakas alla dagar från och med nu och Gotland finns även på onsdag)
Bröd:
Vetesur
Rågsur
Jean Paul, hel eller halv
Gotland (sötat bröd bakat på skållad råg, kryddad med pomerans, anis och fänkål, vårt enda brödet som innehåller jäst!)
Påskbröd (litet ljust lyxbröd med saltrostade pistagenötter, mandel och 70%-ig mörk choklad)
Kummin (mindre version av rågsur kryddad med kummin)
Dinkel
Valnöt
Frukt & nöt
Suralvar
Finsk råg (100% råg)
Citron & vallmo
Sött:
Citronpaj med maräng
Våra handgjorda marsipanägg med mörk choklad, finns i två smaker, Äpple/calvados och Citron/bipollen
Mandel och chokladskorpor
TREVLIG HELG!
torsdag 4 februari 2016
Den godaste dagen
Foto: Vegafoto |
Vår semla är lagom stor och så klart helt ekologisk, bullen bakas av ölandsvete och dinkel med både smör och kardemumma. Fyllningen gör vi på den goda mandelmassan från danska Woodshade Organics (65% mandel, råsocker och honung) som vi spetsar med extra mandel som rostats och grovhackats. Och så grädden, gräddig och ljuvlig från Hjordnära. Hela härligheten har ett lock med krispigt råsocker på, våga vägra florsocker. Pris 35 kr.
torsdag 7 januari 2016
onsdag 9 december 2015
Juletider
Inför jul har vi öppet så här:
*Luciaveckan som vanligt, men vi har extraöppet söndag 13/12 kl 9-12 för avhämtning av beställda lussekatter.
*Tisdag 15/12 till och med lördag 19/12 öppet som vanligt.
*söndag den 20/12 stängt
* måndag 21/12 kl 7-18
* tisdag 22/12 kl 7-18
* onsdag 23/12 kl 7-17
Den 23/12 säljer vi bara förbeställda bröd, beställ i god tid för att vara säker på att få det du vill ha, vi tar emot beställningar på telefon 031-130313 eller direkt i butiken.
Det här kan man beställa den 23:e:
Vörtbröd med russin- vårt vanliga vörtbröd som jäser med surdeg och är saftigt och kryddigt
Vörtbröd utan russin
Vetesur
Rågsur
Dinkel
Frukt & nöt
Frukt de luxe- vårt julfruktbröd, på gränsen till en fruktkaka men ändå ett osötat surdegsbröd
Suralvar
Bruno
Finsk råg
Jean Paul hel
Jean Paul halv
Knäckebröd- Bennys sesam, tunna knäcke med emmer, sesam, vallmo och kummin
Pepparkakor- tunt skurna med mandel
Lussekatt- med russin och mycket saffran
Julkonfekt- ask med 10 bitar, 5 av årets smak med äppelknäck och 5 av vår vanliga chokladkonfekt med frukt och nötter
Saffransskorpor- spröda, bakade med mandelmjöl
Müsli- vår rostade müsli
tisdag 24 november 2015
Jul 2015
Det lackar mot jul! Vi har jobbat med förberedelserna i några veckor nu, det är mycket att fixa med så här när det börjar närmar sig första advent; saffran som ska läggas in, pepparkaksdegar som ska mogna och vörtbrödsrecept som ska finslipas. En härlig tid med många fantastiska dofter.
På fredag den 27/11 börjar vi sälja våra pepparkakor, lussekatter och vörtbröd.
Vörtbröden kommer inte att bakas alla dagar utan de första veckorna bara på fredagar och lördagar, framåt luciaveckan kommer vi att trappa upp vört-dagarna stegvis.
Som vanligt har vi öppet t o m den 23/12 och då är det endast försäljning av förbeställda bröd, men mer information och öppettider kommer lite senare.
Söndagarna i hela december har vi stängt, även den 20/12, men vi kommer att baka förbeställda lussekatter på lucia-söndagen den 13/12 mellan kl 9-12.
Välkomna in i julstöket:)
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)