torsdag 23 april 2009

Glada kunder och unga bagare


Först och främst, det absolut roligaste med att ha ett eget bageri: Alla våra fina och trevliga kunder! Det är himla kul att så många är intresserade av riktigt bröd och att många av er kommer till oss t o m efter att ha letat och frågat sig fram (vi vet att skyltningen är lite dålig). Ett tack riktas härmed till alla våra kunder som förgyller dagarna i bageriet!

Den här veckan och tre till har vi en praktikant hos oss, Åsa som går på bagerilinjen på Burgården. Vi ser fram emot att sprida lite kunskap till en ambitiös ung bagare!Nu är det snart dags att säga hej då till nässelbrödet, det blev snabbt en favorit hos många, men det är de spädaste nässlorna som är godast så nu får vi vänta till nästa vår. Vi klurar på vad vi skall hitta på härnäst.

En nyhet som vi hoppas på att ha snart är ett vitlöksbröd, vi tycker att det känns lite somrigt, tänk picknick och grillning... Och för att inte ha för många sorter samtidigt (det får vi helt enkelt inte plats med) får en av sorterna stryka på foten och det kommer bli ost & kumminbrödet. Lite synd kan man tycka, det är ju vansinnigt gott, men det kommer tillbaka igen i höst!
Nu till ett lästips. Camino heter en riktigt bra tidning som handlar om miljö och en hållbar livsstil. Den görs av ett gäng från Göteborg, och handlar alltid om intressanta och aktuella frågor, ibland även om surdegsbröd... I senaste numret är det ett väldigt fint reportage om oss!

Snart är det första maj och då har vi öppet som en söndag, kl 8-14, på lördagen den andra är vi med på en marknad på Magasinsgatan, Fair & Aware heter den kolla in på http://www.facebook.com/group.php?gid=70186838704&ref=mf
Hej då nässelbröd!

1 kommentar:

Louise sa...

vitlök låter mumma! var i stockholm häromdagen och passade på att besöka frantzén-lindeberg boulangerie och köpte med mig ett underbart bröd med vitlök & rosmarin, det kanske kan vara något?;) ett annat med dinkel/citron fick också följa med, även det supergott!