måndag 19 oktober 2009

Hektiska och härliga tider

Vi börjar idag med ett tack till GP och Anna-Lena och Stefan som gjorde ett väldigt fint reportage om oss.

Det är också på sin plats att hälsa alla nya kunder varmt välkomna samt att försäkra våra gamla trogna kunder om att vi gör vårt bästa för att allt ska vara "som förr" även om efterfrågan på surdegsbröd har ökat betydligt!

En två tre fyra..,undrar hur många som får plats!

Efter att chocken över anstormningen har lagt sig lite känner vi att vi är på banan igen, men bageriet är litet och vår kapacitet är och förblir begränsad. Det är otroligt glädjande att så många är intresserade av surdegsbröd, både av att köpa bröd men också att baka eget hemma. Vi har sålt otaliga surdegsklickar med medföljande goda råd de senste veckorna!

Vi gör vårt yttersta för att baka tillräckligt med bröd, men det är tyvärr inte alla dagar planeringen går ihop. Om man kommer sent på eftermiddagen eller om det är något särskilt bröd man vill ha så går det alldeles utmärkt att ringa och beställa i förväg.

Med bra planering och fler händer har vi faktiskt kapaciet att baka ännu mer. Vi vill ju gärna att alla ska få, men vi har heller ingen önskan att växa oss mycket större än vad vi är. Det är i den lilla skalan vi kan baka de bästa bröden och att vi bagare kan ha den fina kundkkontakten vi har nu är helt ovärderlig för oss.

Fler händer kan baka mer

Vid sidan av bakandet håller vi på att planera julsortimentet, vi har nog aldrig längtat så mycket till julen som i år, julstök i vårt eget bageri kommer att bli hektiskt och härligt! Vi har jagat eko- saffran över hela världen och har nu lagt en order på indisk ekologisk saffran från Schweiz som ett exempel på förberedelserna.

Den här veckan byter vi ut det omtyckta nyponbrödet mot ett äpple- och valnötsbröd, och vi kommer ett tag framöver att baka Sten med lingon i, Lingonsten!

Allhelgonahelgen stänger vi bageriet lördag och söndag, fredagen den 30/10 är det öppet som vanligt, men kanske blir det lite extra riv efter bröden så beställ gärna i god tid.

1 kommentar:

Karin sa...

Kul att ni har full fart!
Karin