måndag 16 november 2009

Det lackar mot jul

Fler och fler frågor om julen dyker upp i bageriet, här kommer lite om vår plan:
Nästa helg 28-29/11, då det är första advent tycker vi att det är lagom att börja julbaka. Då kommer det att finnas finfina vörtbröd, lussekatter och pepparkakor till försäljning. I följande vecka kommer vi att ha saffransbullar och pepparkakor medan vörtbrödet bakas först till fredagen och helgen. Därefter kör vi för fullt till och med den 23 december då vi har öppet till kl 15.
Vi kommer även att baka goda skorpor som säljs i påsar och ett lite lyxigare julfruktbröd, men dagarna för det är inte bestämt än.

Under den här perioden är det viktigare än vanligt att vi får in beställningar i god tid, om vi har minst två dagar på oss så hinner vi planera ordentligt.

Vissa ändringar i det vanliga sortimentet kommer att krävas för att vi ska ha plats och tid med julsortimentet, det vi vet nu är att Gotlandsbrödet kommer att försvinna tills efter jul, äpple & valnöt och äpplebullarna kommer att plockas bort, sen får vi se om vi får ihop det eller om ytterligare justeringar kommer.

Idag har vi fått en låda med fina ekologiska kastanjer, så på fredag och lördag den här veckan kommer det att dyka upp något slags kastanjebröd!

5 kommentarer:

Louise sa...

åh vörtbröd! går det att skicka till paris?? ;)

alvar och ivar surdegsbageri sa...

Kommer du inte hem till jul? Vårt surdegs-vörtbröd kommer att bli en riktig höjdare!

Bakrecept sa...

Yes, snart är det lussekattsbakning för mig också.

Här har du ett gott recept på lussekatter som jag också har lagt upp på min blogg.

Louise sa...

jag kommer först den 20e! kommer få köpa på mig ett lager haha. lycka till i julruschen o glöm inte njuta av era framgångar;)

Anonym sa...

Hej
Vill bara säga att ni har ett jättefint bageri. Gillade verkligen ert bröd med russin, nötter och aprikos. Ska testa emer-mjölet i helgen, som jag köpte av er tänkte jag. Ska bli spännande.

Hälsningar Fredrik i Jönköping