måndag 25 januari 2010

Semlor semlor semlor...

Maja och Linnéa som är våra duktiga butikstjejer med lördagens provbak, man kan säga att de fick godkänt.


Nu känner man att det ljusnar ute, tulpanerna lockar i butikerna och alla dessa semlor! På vissa håll poppade de upp redan strax efter nyår, vi har valt att hålla på oss lite längre. Men imorgon är det dags för alvar & ivars semlor att göra efterlängtad entré. Vi ska försöka att hålla ställningarna, men (börjar känna mig lite tjatig!) beställ alltid i förväg om det är viktigt eller många semlor som skall inhandlas.

Vår semla är densamma som i fjol, en Krav-märkt råsockertoppad bulle bakad på ölands lantvete och dinkel. Den godaste mandelmassan som går att uppbringa som fyllning, (från danska Woodshade Organics, och här vi snålar inte!) och ekologisk vispgrädde därtill.

Vi får ofta frågan om vi bakar våra bullar på surdeg och det gör vi inte, det går men är en alltför tidskrävade och icke rationell process för bull-bakning. Dessutom tror jag att det blir godare på det vanliga sättet.


På vardagarna har vi planerat att baka ost & kumminbrödet ett tag framöver, det har varit lite strul med ostleveransen nu, men vi räknar med att få ordning på det under veckan. Inga andra nyheter är på gång just nu utan vi koncentrerar oss för fullt på att göra goda semlor ett tag framöver.

Nu kan alla hundägare känna sig lite extra välkomna för vi har äntligen ordnat en hundkrok på utsidan!(Vi ser helst att hunden stannar utanför bageriet :)

Inga kommentarer: