lördag 11 september 2010

Idag igår och imorgon

Ibland infaller idag igår och imorgon samtidigt. Jag vaknar, min sambo står i duschen, vi borstar tänderna tillsammans, säger godnatt och ha en bra dag till varandra och så var det något som skulle göras imorgon. Det är fortfarande igår för honom, imorgon är mitt idag, eller? Lätt förvirrat ibland på småtimmarna när en kock kommer hem efter en arbetsdag och en bagare precis ska börja sin.

Stadens gator är tomma, jag cyklar snabbt i mörkret, det är bara enstaka taxibilar ute och en och annan som raglar hem från krogen eller är på väg till en efterfest nånstans. För dem är det fortfarande idag, men det är samma dag som vad igår är för mig. Jag ligger långt långt före. Tidningsbudet och jag möts oftast när jag kommer till Kastellgatan, vilken dag är han på tro?

I bageriet utstrålar ugnen skön värme, den har stått på i ett par timmar och väntar nu på att fyllas med de färdigjästa bröden som vi bakade igår. När de är gräddade blir de dagens och samtidigt sätter jag den första degen för idag som kommer att bli till färdiga bröd imorgon.

Vad är det för dag idag sa du?

2 kommentarer:

Louise sa...

vackert skrivet!

Mena sa...

Jätteroligt och fyndigt skrivet! Så det kan bli när man jobbar med surdeg! Kommer förbi nästa gång jag är på Kastellgatan och ni har öppet.