torsdag 30 september 2010

Martin & Bettan

Förra fredagen under bokmässan kom Martin Johansson förbi och lånade vår ugn, han bakade ett fint valnötsbröd som skulle bjudas på mässan där han promotade sin nya bok. Degen hade han med sig, den var gjord på hotellrummet och sen jäste brödet på spårvagnen på vägen hit!

 Valnötsbröden vilar i korgar innan ugnen

Skjuts in i ugnen

Nu bakar vi ett nytt säsongsbröd, Bettan, det är ett rågsurbröd med röda och gula betor, ett fint och färgglatt bröd. Jag har inte hunnit prova än, men jag är mycket sugen på att gratinera en god chèvre på en skiva Bettan... Vet inte hur länge vi kommer att baka det än, men förhoppningsvis i någon vecka till om vi får tag på betor så att det räcker.

Bettan på bakbordet

1 kommentar:

Louise sa...

http://miaohrn.wordpress.com/2010/09/29/bagaren-var-tids-femme-fatale/