måndag 29 november 2010

Advent och lussekatter

Vackraste formen!

I helgen var det tryck i bageriet! Vi trodde att vi kunde mjukstarta lite med julbaket, men vilken efterfrågan det var! Planen är att vi ska ligga bättre i fas med vörtbröd och lussekatter nästa helg, men att beställa till helgen är ingen nackdel.
Denna veckan bakar vi förutom ordinarie sortiment;

tis-fre Äpple & Valnötsbröd
lö-sö Vörtbröd
lö Kumminbröd

Lussekatter försöker vi ha hela veckan och på grund av det säger vi hej då till äpplebullarna och Gotlandsbrödet (Gotland kommer tillbaka efter jul!)

 Julstämning i bageriet

Efter nästa helg, från den 7 dec, kommer vi att baka vörtbröd varje dag. Vårt vörtbröd är saftigt och smakrikt, vi gör det med russin och jäser det bara med surdeg. Sista veckan före julafton kommer vi att baka vörtbröd både med och utan russin, men då måste man beställ i god tid. Vi jobbar vidare med pepparkaksbaket och planerar att göra en fin presentask med chokladkonfekt i olika smaker. 

Några har frågat om vi säljer flytande vört och då har jag tänkt skaffa ett litet antal lämpliga burkar och mäta upp en lagom mängd och sälja dessa, men jag kan inte säga säkert vilken dag vi har det klart, ring bageriet om det finns frågor om detta. Om vi hinner tänkte vi också göra ströbröd före jul!

Vörtbröd på jäsning

Inga kommentarer: