måndag 15 november 2010

lingon, blåbär och julbak

Vissa veckor går lite för fort, och bloggen blir lämnad utan uppmärksamhet...
Men sen sist har det hänt lite allt möjligt, vi bakar ett lingon- & blåbärsbröd som är jättefint och gott, det hamnar högt upp på vår egen rankinglista både när det gäller utseende och smak! Men nu är det redan sista veckan t o m fredag, sen bakar vi en favorit i repris, äpple & valnötsbröd nästa vecka och ett tag framåt jul. På lördagar gör vi nu ett kumminbröd som special.

lingon & blåbär

Vi har påbörjat julstöket så smått, pepparkakorna blir lika goda som förra året, lussekatterna lika så (kanske ännu saftigare med lite yoghurt i degen och min specialimporterade ekologiska saffran) och så har vi trixat lite med vörtbrödet, det är sig likt men i år har vi lyckats göra det helt utan hjälp av jäst, som vi hade förra året. Kanske är vi ensamma om det- ett riktigt surdegs-vörtbröd! Vissa bröd är svårare att jäsa med bara surdeg än andra, vörtdegen är ganska "tung" med skållat mjöl och råsirap och vört och blir därför svårare att få till på bara surdeg. Men efter ett par försök så blev det helt fantastiskt, saftigare och mer hållbart och kanske snäppet godare än förra årets!

 Vörtbröd 2010

Vi bakar vörtbröd första gången till lördag och söndag v 47 (27 + 28 nov), den helgen har vi också lite pepparkakor och lussekatter till försäljning. Samma sortiment blir det helgen v 48. Sen, v 49, den 7/12 börjar vi med försäljning av vörtbröd, pepparkakor och lussekatter varje dag fram till den 23/12.
Vi kommer även att baka knäckebröd, första laddningen är klar i slutet av nov, mandelskorpor med lingon och kardemumma och med apelsin och ingefära och julkonfekt kommer också att finnas med i sortimentet.

Luciadagen, den 13/12 är i år en måndag då vi i vanliga fall har stängt, vi kommer att ha extraöppet denna dag kl 7-14, beställ gärna lussekatter i god tid!

Dagen före julafton har vi öppet 7-16, men BARA för avhämtning av förbeställda bröd, vi har då ett reducerat sortiment, beställningarna har redan börjat trilla in, så var ute i god tid!

Den 23/12 bakar vi;
Vörtbröd med och utan russin (andra dagar bakar vi bara med russin)
Frukt de luxe- ett superlyxigt jul-frukt- & nötbröd
Vanliga frukt & nöt
Vetesur
Rågsur
Dinkel, både stor och liten
Stora suralvar
Lussekatter
Pepparkakor

Tillägg till detta kan komma senare, samt eventuella ändringar.

2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Vörtbröd som är så gott, får allt ta en tur till er när ni börjar sälja vörtbröd. Vet ni vart man får tag på flytande vört som privat person, vore kul att baka vörtbröd med just flytande vört i år. Självklart måste brödet bakas på surdeg :-)

Mvh
Linda

Louise sa...

ÅÅh vörtbröd... Ni levererar inte utomlands?? ;D