måndag 19 mars 2012

Bröd + smör = sant


Nu har vi åter börjat sälja smör från Vallmobacken som har nystartat vid Nääs fabriker! Precis som våra bröd är smöret unikt eftersom tillverkningen är hantverksmässig och småskalig. Patrik och Zandra har blivit kända för sitt otroligt goda smör som tillverkas i en varsam process där man tar hänsyn till råvaran.
Smöret är godast när det är lite rumstempererat. Smaken är svår att beskriva, men jag gör ett försök; len och krämig med toner av kola och nötter och en behaglig sälta.
Vi packar smöret i paket som väger mellan ett och tre hekto, priset är 25 kr/hg. Vi får oftast leverans på fredagar, smöret finns därför inte hos oss riktigt varje dag.
Det ska njutas tillsammans med ett gott bröd, allt annat pålägg blir då överflödigt! Läs mer om smöret här.

Om två veckor är det redan påsk! Vi kommer att ha öppet t om Skärtorsdag, därefter stängt resten av helgen. Brödet kommer att gå åt i snabbare takt än vanligt hela påskveckan, så beställ gärna i god tid. Jag återkommer med mer info om påskbaket.

Onsdagen den 28 mars har jag en liten föreläsning om alvar & ivar i Oslo, vet inte om någon läsare bor i den norska huvudstaden, men kolla ändå in Food Studio och deras inspirerande verksamhet!

Inga kommentarer: