torsdag 30 augusti 2012

Att tävla eller inte tävla


 En bra bröddag

Kan man verkligen tävla i bröd? Det har jag funderat på en del på sistone, SM i mathantverk är nämligen snart i stan. Tävlingen äger rum på Mitt kök-mässan nästa helg och arrangeras av Eldrimner, (resurscentrum för småskaligt mathantverk), en gång om året och man kan ställa upp i en mängd olika klasser, bl a ost och smör, charkuterier och bröd. Vi har aldrig deltagit och är det gör vi inte heller i år, trots att tävlingen nu avgörs på "hemmaplan".

Jag har nämligen lite svårt att se syftet med tävlande i mat förutom att det är en kul grej. Och det låter faktiskt något läskigt att låta en kritisk jury bedöma ens verk. På alvar & ivar utmanar vi oss själva varje dag, surdegar ska trivas, bröd jäsa lagom, kunder ska bli nöjda. Det är just precis det jag vill lägga min energi på, för det är väl ändå det som räknas? Det är det viktiga för mig i alla fall.
Om vi valde att tävla tror jag och hoppas att våra bröd ändå skulle stå sig bra i konkurrensen. Men det är mycket mer värt att våra kunder är nöjda och att vi kan prestera och nå våra mål om kvalitet varje dag, än att låta ett enda bröd representera hela verksamheten.

Imorgon fredag är det Frukt deluxe-dags och förhoppningsvis dyker Patrik och Zandra upp med en laddning nykärnat smör från Vallmobacken!

Morgondagens Frukt deluxe

 Och nu finns vi på facebook också..! Och Instagram: alvarochivar

Trevlig helg!

1 kommentar:

Lina sa...

Om ni ändå kunde ha hemleverans ut till skogarna runt Grästorp!