fredag 17 augusti 2012

Härliga augusti


Redan snart två veckor sedan starten efter semestern. Första veckan var lite tuff, värst så klart för en bagare är att vända dygnet rätt efter sommarens alla ljusa kvällar och nätter. Alla avdomnade muskler fick sig också en liten chock, det är ju tungt att bära mjölsäckar!
Det som ändå har satt guldkant på återkomsten från semestern är alla härliga kunder, som har längtat och är glada över att få äta sina favoritbröd igen. Det är värt så otroligt mycket!

Nu är vi redan ganska varma i kläderna och har fått ordning på det mesta i bröd och bakväg, och nästa vecka dyker äntligen säsongsbrödet upp. Vi gör en variant på vitlök & ost som vi bakade strax före semestern, nu med både färsk röd och gul lök, vitlök och riven lagrad ost. Löken har vuxit hos Åke utanför Stenungsund och osten heter Carpe Diem och kommer från Boxholm. Vi tror att det brödet passar fint till kräftskivan! Det kommer att bakas tis-fre.

Nu är det ekologiska nektariner och persikor och lite mandel i lördagspajerna. Men vi börjar längta efter svenska äpplen...

Augusti är min favoritmånad, det kan vara för att jag fyller år, men det är något speciellt med sensommarens dofter och smaker. I augusti värmer solen gott och luften blir friskare och det börjar bli skördetid på åkrar och i trädgårdar. Tid att njuta innan hösten kommer med andra ord.


Inga kommentarer: