På tisdag när vi öppnar igen efter juluppehållet firar vi alvar & ivars 3-årsdag!
Vi bjuder på saft och bullar och har öppet från kl 7-14. Varmt välkomna!
söndag 8 januari 2012
torsdag 22 december 2011
Ett dygn, tre bagare, tusen bröd
Först och främst GOD JUL. Vi vill säga ett stort tack till er alla som ätit våra bröd under det gångna året, utan er vore vi ingenting.
Just nu pågår vårt stora julbak, imorgon är det den 23/12 och då säljer vi endast förbeställda bröd och allt är nu redan fullbokat. Vi bakar väldigt mycket bröd men tyvärr räcker det inte för att täcka efterfrågan. Det finns en del bröd "i marginalen", så om du har blivit utan, ring oss, så sätter vi upp dig på vår väntelista om du har möjlighet att komma med kort varsel under dagen.
Efter jul tar vi en liten semester och är tillbaka igen den 10/1 2012, då firar vi 3-årsdag med saft och bullar!
God natt och God Jul
Just nu pågår vårt stora julbak, imorgon är det den 23/12 och då säljer vi endast förbeställda bröd och allt är nu redan fullbokat. Vi bakar väldigt mycket bröd men tyvärr räcker det inte för att täcka efterfrågan. Det finns en del bröd "i marginalen", så om du har blivit utan, ring oss, så sätter vi upp dig på vår väntelista om du har möjlighet att komma med kort varsel under dagen.
Efter jul tar vi en liten semester och är tillbaka igen den 10/1 2012, då firar vi 3-årsdag med saft och bullar!
God natt och God Jul
söndag 18 december 2011
Snön ligger vit på taken och endast bagaren är vaken...
Nu drar vi i alla växlar, årets galnaste vecka är kommen!
Fredag den 23/12 säljer vi bara förbeställda bröd, några sorter är redan fulltecknade (suralvar, frukt & nöt, finsk råg, bruno, vetesur), så vänta inte för länge med att göra din beställning. Vi har reducerat sortimentet och kommer inte att baka frallor och baguetter utan bara stora bröd och framför allt, våra vörtbröd!
Även resten av veckan kommer att präglas av ett extra hårt tryck, vi bakar så mycket vi bara kan men det kommer antagligen inte riktigt att räcka, så vår rekommendation är - Beställ om du vill vara säker!
Vi försöker att ladda upp med mycket müsli, pepparkakor, lussekatter osv, men även detta kan ta slut...
onsdag 7 december 2011
Jul i bageriet
Nu börjar det dra ihop sig!
Vi säljer nu vörtbröd varje dag med start imorgon torsdag den 8/12, på fredag bakas Frukt de Luxe, och årets julkonfekt kommer att vara redo att säljas i presentförpackningar.
Beställningar till julveckan trillar in i en stadig takt och vi är laddade för fler, men vänta inte för länge, det kommer att bli fullt.
Den 23/12 har vi öppet bara för försäljning av förbeställda bröd, sortimentet är något reducerat då (och den 22/12) men vörtbröd både med och utan russin, Frukt de Luxe och en hel del av våra klassiker finns såklart att beställa. Vi tar bara emot beställningar på telefon eller på plats i bageriet, ej på mail!
Hela julveckan kommer trycket att vara hårt och vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose efterfrågan, men vi vet att det blir tufft, så vänta inte för länge med att beställa bröd för att vara på den säkra sidan, det gäller hela julveckan.
Öppettider veckan före jul;
måndag stängt
tisdag 20/12, 7-18
onsdag 21/12, 7-18
torsdag 22/12, 7-18
fredag 23/12, 7-16, OBS!
På tisdag är det Lucia, vi har öppet 7-14, och det går bra att beställa Lussekatter, vid förbeställningar senast dagen innan av fler än 10 st lämnar vi 10% rabatt.
Fortsättning följer...
onsdag 30 november 2011
Här finns vörten!
När man ska förklara vad vört är så måste man nästan börja med lite förenklad ölbryggningskunskap:
Korn (eller annan spannmål) läggs i blöt för att groddas (då produceras enzymet amylas som omvandlar stärkelsen till maltsocker), denna process avbryts genom att kornet torkas/rostas, på fackspråk- mältas det. Sedan blötläggs malten (mäskning), därefter filtreras vätskan som vid detta stadium kallas vört för att sedan kokas med t ex humle för smaksättning, man kyler sen ölet och tillsätter öljäst.
Den vört man sedan bakar med är oftast kraftigt reducerad och koncentrerad.
Många vill baka vörtbröd hemma och då står det i vissa recept att man ska ha flytande vört. Denna kan vara svår att få tag på, i mataffärerna säljs oftast bara en kryddpåse med maltextrakt och kryddor. Det är ju roligare att få mixa ihop sin egen smaksättning på vörtbrödet. Därför börjar vi idag sälja flytande ekologiskt vörtextrakt till den som vill baka vörtbröd hemma, 100 g räcker till 2 stora eller 4 mindre bröd och kostar 30 kr. Fråga efter flytande vört i butiken.
Våra vörtbröd innehåller följande; Ölands lantvete, vetesurdeg, vatten, fullkornsråg, rågsurdeg, russin, flytande vört, råsirap, råsocker, havssalt, pomerans, kardemumma, ingefära, nejlika, fänkål och pyttelite jäst (degen blir lite för tung för att jäsas enbart på surdeg).
Bröden blir halvgrova, tunga och saftiga och har mycket smak.
Denna veckan bakar vi vörtbröd fred-sönd sedan trappar vi upp successivt fram emot jul. Den 22 och 23/12 bakar vi även vörtbröd utan russin, men till de dagarna måste allt beställas i god tid!
Idag bakade vi de sista äpple & valnötsbröden, nu blir det ett kort mellanspel med en gammal favorit- ost & kummin! Det kommer snart att följas av ett nyponbröd.
torsdag 24 november 2011
Snart första advent
Imorgon, fredag börjar vi sälja pepparkakor på alvar & ivar. Vi bakar skurna, kryddiga, tunna pepparkakor med mandel. De bakas av dinkelmjöl, smör, råsocker och mycket kryddor bl a apelsinskal och svartpeppar. Påsarna väger 150 g och kostar 50 kr, och pepparkakorna är som allt vi bakar KRAV-märkta!
Imorgon är det också dags för Frukt de Luxe-bröden, de gör sig väldigt bra till glögg eller vin med lite god ost på, eller ät som det är till kaffet...
Till på lördag och söndag bakar vi årets första vörtbröd (ersätter Gotlandsbröd) och våra knallgula lussekatter, däremot blir det inga äppelpajer igen förrän efter jul.
Det är alltid klokt att beställa i förväg om man vill vara säker på att få det man önskar hos oss, och vi vet t ex att vörtbröden brukar gå åt ganska tidigt på lördagarna, så nu är det kanske extra viktigt att vara ute i god tid!
Mer julinfo kommer löpande, håll utkik!
Imorgon är det också dags för Frukt de Luxe-bröden, de gör sig väldigt bra till glögg eller vin med lite god ost på, eller ät som det är till kaffet...
Till på lördag och söndag bakar vi årets första vörtbröd (ersätter Gotlandsbröd) och våra knallgula lussekatter, däremot blir det inga äppelpajer igen förrän efter jul.
Det är alltid klokt att beställa i förväg om man vill vara säker på att få det man önskar hos oss, och vi vet t ex att vörtbröden brukar gå åt ganska tidigt på lördagarna, så nu är det kanske extra viktigt att vara ute i god tid!
Mer julinfo kommer löpande, håll utkik!
onsdag 16 november 2011
En doft av jul
Gotlandsbröd
Nu börjar det dyka upp mindre ändringar i sortimentet för att vi gör plats för julsortimentet som vi startar med första-advents-helgen nästa vecka.
Olivia byter dag från lördag till fredag. Lördag och söndag denna veckan är de sista dagarna med Gotlandsbröd före jul.
Mer information om ändringar och nyheter kommer att komma löpande.
Nästa helg kommer vi att baka lussekatter, vörtbröd och pepparkakor!
Nu börjar det dyka upp mindre ändringar i sortimentet för att vi gör plats för julsortimentet som vi startar med första-advents-helgen nästa vecka.
Olivia byter dag från lördag till fredag. Lördag och söndag denna veckan är de sista dagarna med Gotlandsbröd före jul.
Mer information om ändringar och nyheter kommer att komma löpande.
Nästa helg kommer vi att baka lussekatter, vörtbröd och pepparkakor!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)