Vi rekommenderar att man förvarar våra bröd invirade i en kökshandduk eller liknande, då bevaras brödets skorpa och den är väldigt viktig för hållbarheten och även för smaken. Troligtvis blir brödet lite torrt på snittytan men då får man offra en tunn skiva och det är det värt.
I en plastpåse blir det för tätt och fuktigt, surdegsbröd behöver en lite luftigare miljö (risken är att det bildas mögel i plastpåse och förvarar man surdegsbröd rätt är det annars nästan omöjligt att få dem att mögla).
Vill man frysa bröd lägger man det i en fryspåse. Bröd som skall frysas skivas med fördel upp först, frysning och upptining gör att brödet åldras lite grann så hållbarheten efter frysning är inte den samma.
Om man äter upp brödet på ett par dagar kan man förvara det stående med snittytan nedåt på skärbrädan annars är det helt klart kökshandduks-metoden som får bröden att hålla sig goda längst. De stora och grova bröden håller upp till en vecka, mindre bröd inte fullt så länge.
Hör av er om ni har några frågor!